• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

lenkabar - ten wózek jest w Bobolandzie. Tylko nie mają obecnie tcyh ECO czyli z ekosóry - będą za parę tygodni. Teraz mają materiałowe ale to to samo. Wózek jest super, cena przystępna- u producenta 2w1 kosztuje 2300zł a 3w1 2500zł. Tyle, że ich fotelik nie miał żadnych testów więc ja będę kupować MaxiCosi lub Cybex ale też pasują na ramę od Tako. Jak chcesz zobaczyć kolorystykę to musisz mi podać e-mail na priv to ci wyślę PDF który od nich mam :)

Czytałaś co Ci pisałam o cenach CC wczoraj? tzn. co się dowiedziałam ?

reklama
Zuzia u mnie odpada to mieszkanie chociaz duze i pomiescilabym wszystko ale ogrzewanie elektryczne mamy a przy dziecku to wiadomo...rachunki za prad by na zjadly ...dlatego szukamy z gazowym...dzieciaczki nasze na jesien przyjda wiec sezon grzewczy trzeba bedzie wczesniej rozpoczac...ehhh zycie...

Niepokorna
ogrzewanie gazowe jest również bardzo drogie niestety, najlepiej jeśli w mieszkaniu jest kominek i ogrzewanie gazowe, wtedy można zapewnić wiele ciepła przy mniejszych rachunkach. Może warto za takim mieszkaniem się obejrzeć.

pozdrawiam Was wszystkie i tak troszkę podczytuje, bo maluszki zabierają mi niemal cały czas, a cały czas czekam na wieści od Molli. Molla daj znać co u Was? Wierzę,że wszystko jest dobrze i Synek jest już zdrowy :tak:

Infinity no to mamy podobne gusta jeśli chodzi o wózek bo mnie też ten się podoba chociaż brałam pod uwagę grander tutek ale jaki faktcznie będzie to się jeszcze okarze.

martaczi zdrówka życzę dla mamy a dla Ciebie jak najmniej stresów.

Esiek idę pooglądać ten Twój wózek.

Siaga dzieki za info o proszkach:-)

Martaczi mnie nogi lekko puchna jak jest cieplej troche,ale rzadko sie to zdarza w Irlandii.Tobie pewnie puchna przez te upaly.Niech Twoja mama wraca szybko do zdrowia.

Zuzia,Niepokorna,na pewno znajdziecie jakies mieszkania przed porodem,te ceny sa dobijajace,w Dublinie chyba wszystkie domy poszly w gore.

Minni Ty chyba dostalas skierowanie na echo serca?Pytalam sie dzisiaj mojej ginekolog i faktycznie nieraz lekarze kieruja na echo jezeli sa wskazania,np.choroby serca w rodzinie czy cukrzyca.Tak mnie poinformowala.

Moja Lusia wazy 1640 gram i ma czuprynke :happy2: Wciaz ulozona glowka do gory.Dziewczyny kiedy wasze malenstwa sie obracaly?Pamietacie?

lawendowy jestem w takim strachu, że się opisać nie da. :-D Jasne, że się doczekać nie mogę, a z drugiej strony takie przerażenie mnie ogarnia, że to już;-) na dodatek od dwóch dni boli mnie coraz intensywniej dół brzucha i mam takie ukłucia podbrzusza, że aż mnie zwija. Dziś nad ranem obudził mnie zaś ból krzyża i cały czas nie wiem czy coś się już zaczyna czy to normalne. :tak: ale jak sobie pomyślę, że za tak niedługo będę tulić taką maluśką, slodziutką kruszynkę to aż mi się łezka w oku kręci. A co u Was? Zosia rośnie w oczach? Jak Ty się czujesz?

Siaga ja po przeprowadzeniu globalnej ankiety wywnioskowałam, że najlepsze są Dada z Biedry. I choć na początku planowałam zakup Pampersów to opinie dziewczyn (wiekszosc negatywnych) mnie przekonały, żeby zrezygnować. Kupiłam Dadę i mam nadzieję, że już niedługo będę mogła podzielić się z Tobą swoją własną opinią.:tak:

gotadora a co u Was? jak maluszki?

Martaczi ja jak jest ciepło puchnę jak balon. Stopy przypominają płetwy, tak samo dłonie. Z resztą dlonie mi na maksa drętwieją i nie czuje w ogóle (stale) opuszków lewej ręki. Trzymam kciuki, zeby mama szybko wyzdrowiała.

w czwartek wizyta, myślicie że już może być widać czy coś się rozkręca czy nie?

wozek.jpg

zobaczcie jaki fantastyczny :)

Załączniki

• wozek.jpg
    wozek.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 71
Esiek dziękuję za dopisanie do kalendarza, fajnie jest się w nim znaleźć :sorry2:

Co do wózka - Jedo to pewien kompromis jakości w stosunku do mojego limitu $ ;-) ten na tą chwilę wydał mi się najlepszy jakościowo + bardzo odpowiada mi tapicerka - te standardowe 'ortalionowe' poszycia w większości wózków mnie odstraszają ;-)
Co do Tako - tego modelu nie widziałam w żadnym sklepie - wszędzie była najnowsza kolekcja (chyba City Move czy jakoś tak) - ten Twój super wygląda w wersji skórzanej ale niestety jest poza moim budżetem :dry:

Jeżeli chodzi o detektor tętna - pytałam dziewczyny które używały bo też nie chciałam kupować na kilka tygodni i twierdziły zgodnie że nawet jak pojawiły się ruchy to nadal go używały - na początku ruchy są nieregularne a później zdarza się że maleństwo przez część dnia nie daje o sobie znać i twierdziły że je to wtedy uspokajało. Zobaczymy, na razie nie żałuję, zresztą fajnie jest razem posłuchać serduszka w domu a nie tylko u lekarza :tak:

Madzia - a jakiś konkretny kolor już wybrałaś? Mi się podoba z kolekcji specjalnej jasno i ciemno szary, te pikowania materiłu są śliczne :blink: I chyba biały stelaż + metalowe felgi.

Dziewczyny, jutro mam usg prenatalne na 12 więc proszę o kciuki :tak:

Dziewczyny, przepraszam, że się tak wcinam w wątek, ale mam pytanie do doświadczonych: kiedy odstawiłyście estrofem? Odstawiałyście od razu, czy stopniowo? robiłyście jakieś badania estradiolu wcześniej?

reklama
alternatywa ja właśnie jestem w trakcie odstawiania. Zalecenia z Kliniki u mnie są takie że mam od 12tc odstawiać stopniowo - brałam 3x1, obecnie biorę 2x1 przez tydzień, następnie 1x1 przez kolejny tydzień i później odstawiam całkowicie. O badania pytałam lekarza, powiedział że na tym etapie nie ma potrzeby ich wykonywania.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry