• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Magda7891 witaj u nas. Jest tu wiele dziewczyn które miały krajanka w tak wczesnej ciąży i się udało. Faktycznie lez i dużo odpoczywaj a dzidzia jest silna i da radę.
Jogo mnie teraz też puchna trochę nogi ale to raczej przez te upały które tutaj teraz mamy. No ale przy takim zaawansowaniu ciąży jak twoja to już mają teraz prawo upchnąć.

reklama
Magda witaj na forum! Juz ci mowię ze tez od 6 tyg leżałam z krawiakiem o wielkości 6cm i tak do 12 tyg ! W strachu , ogromnym zagrożeniu ale sie udało i jest cud ! Musisz tylko być konsekwentna i trzymać sie zaleceń lekarza . Mi nawet jedzenie i picie przynosili do łóżka , wstawiłam tylko do toalety i raz na 2 dni 5 min prysznic zeby nie obciążać organizmu. Ale sie opłacało. Ty masz o tyle gorzej ze jest lato ja leżałam zima to jakoś tak łatwiej . Będzie dobrze .

Dziękuję dziewczyny za przywitanie :)
Nie wiem skąd się biorą te okropne krwiaki ale strasznie dużo przypadków jest...
Trudno leżeć jak za oknem taka pogoda ale dla kropka wszystko ;)

Magda witaj, ja tez z tych "krwiakowych" ;-)nic się nie bój, leżenie naprawdę pomaga, tylko sumiennie leż, odpoczywaj, nie przemęczaj się, a zobaczysz, że skończy się na strachu

Szyszka, ale Synkowi dobrze w brzuszku :) Na tą Twoją wodę w organizmie, podobno pomaga picie naparu z pokrzywy, właśnie na opuchliznę. ale nie kupna pokrzywa z apteki tylko sobie nazrywać trzeba, najlepiej młodą pokrzywę i zalać wrzątkiem

Cześć Magda - twoja historia bardzo podobna do mojej, my też już przed ślubem chcieliśmy dziecko a tak lata mijały i nic :/ Co do krwiaka - trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze - zobacz jak wiele dziewczyn go miało!

Szyszka - ale Antoś uparciuch - muszę Ci powiedzieć, że Bliźniaki tak maja jak sobie coś postanowią - koniec. Jeszcze parę dni i urodzi się w moje urodziny :D

U nas dziś na szczęście ciut chłodniej bo wczoraj i przedwczoraj to ja już ledwo zipałam ;/

Magda witam również na upragnionym wątku ciężarówek :-) i tych z krwiakami niestety też :crazy: Tak jak piszą dziewczyny nie pozostaje nic innego jak bardzo o siebie dbać :tak:

Dziewczyny ja po cichaczu :zawstydzona/y:zakupiłam pierwszy sprzęt - monitor oddechu Snuza Halo o którym jakiś czas temu była mowa. Trafiłam na Allegro nówkę za 200zł - ktoś dostał na prezent a już wcześniej miał :-) I to z mojego miasta więc nawet za wysyłkę nie płacę. Nie mogłam się za tą cenę powstrzymać :-D

Infinity ale miałaś farta .Ostatnio jak patrzyłam na allegro to nowe nie schodziły poniżej 390 zł a niektórzy tyle chcieli za używane . Nic dziwnego , że kupiłaś bo sama bym nie wytrzymała i też kupiła a tak czekam jeszcze do wizyty za 2 tygodnie i wtedy chyba w końcu zacznę kupować wyprawkę dla małej bo na razie zamówiłam na allegro komplet koszula + szlafrok dla siebie do szpitala choć powinnam chyba mieć już wyprawkę na szpital i dla małej bo w piątek byłam na wizycie kontrolnej i dowiedziałam się , że mogłam zostać w szpitalu ale całe szczęście z wodami płodowymi szału nie ma jednak leżeć nie muszę . W sumie to nawet nie wiem do końca co mam zabrać oprócz sprzętu dla siebie . Może dziewczyny po cesarce podpowiedziałyby mi co się przydaje a co jest zbędne ? Z góry dziękuję .

Labo75 powiem Ci że od miesiąca patrzę kilka razy dziennie (niestety tak trzeba jak chce się coś 'upolować' ;-)) i raz był używany za 150 w dobrym stanie ale wtedy bałam się jeszcze kupować. A teraz to 2 taka okazja po kilku tygodniach. Można wypatrzeć ale trzeba to robić niestety bardzo regularnie :tak: Obecnie są za 200zł używane z dostawą ale modele 'GO' a nie Halo/Hero. Ale prawie niczym się nie różnią (Halo ma tylko wibracje dodatkowo a sam alarm wydaje mi się że też wystarczy). A perełki faktycznie zdarzają się rzadko ...

Ja chyba będę przodowniczką w kupowaniu :zawstydzona/y: bo raz że chcę trochę zaoszczędzić i niektóre rzeczy kupić używane a dwa to lista wstępna którą zrobiłam jest tak długa że wydaje mi się że jak teraz nie zacznę to nie będę później w stanie tego kupić :-D A że u mnie z odkładaniem kasy był zawsze problem muszę w każdym miesiącu chyba coś kupić ;-) Tylko mój M strachliwy i cały czas się boi że to za wcześniej :sorry:

reklama
Ja też ostatnio nabyłam w sklepie leżaczek-bujaczek FP za 100 zł, przecena z 300, całkowicie nowy. I mimo, że to dopiero koniec 17 tygodnia to też powoli kupuję, szczególnie jeżeli są dobre okazje :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry