• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Hej!
Lilka na CC aż tak mi nie zależy, chce po prostu wiedzieć czy moje oczy wytrzymają poród naturalny. Jeśli jednak okaże się że tylko CC wchodzi w grę, to myślę że będę nawiązywać kontakt z oddziałową szpitala, w którym chciałabym rodzić bo to koleżanka mojej siostry. CC nawet bardziej mnie przeraża :-)

Infinity tak myślałam że to z Tobą rozmawiałam o swissmed :-) a który szpital specjalistyczny w pobliżu swissmed masz na myśli?

Kasik cieszę się że z psiną już ok :-) wczoraj przymierzałam swoje płaszcze i kurtki zimowe i się zdziwiłam :-( musze coś wymyśleć bo nie bardzo się mieszcze a nowej kurtki nie chce kupować

reklama
Witajcie, ja tak jak Bziumelka wolałabym SN , choć rodzic naturalnie bym chciała , jeśli nie będzie do tego przeciwkazan oczywiście.
A poza tym po SN można sie szybciej zacząć starać o następnego bąbla :-)

Gardło odpuściło, to dzisiaj sie obudziłam kichając i nos zatkany. Jak nie urok to ...

Ostatnia edycja:
Anulla witaj :-)

Bziumelko ja jestem tego samego zdania co ty, Na samą myśl o cesarce dreszcz mnie przeszywa. WIadomo jeśli bedzie taka konieczność to i owszem jestem za CC, ale też chcę spróbować swoich sił w sn. Tym bardziej że tez bym chciala szybko wrócić do rządówki do mojego ostatniego podejscia :tak:

U nas w szpitalu to jest jakies kompletne nieporozumienie, moja kumpela dostala kwitek ze ma rodzic CC bo dziecko mialao wagę ok 4kg, Aw szpitalu inny lekarz na to niepozwolił, dziewczyna sie męczyla 14 h a i tak skończyło sie na CC :angry:. Toż to jest chore, wymęczyli ją a w koncu i tak stanęlo na tej CC. MAsakra, dflatego nie za bardzo chce rodzić w swoim szpitalu, wolalabym we Wrocławiu.

Anulla witaj u nas cieszymy sie ze jest nas coraz więcej.

Dziewczyny ja długo sie wahałam czy cc czy sn ale sieszę sie ze jednak sn, mimo ze nie było lekko pękła mi szyjka macicy w dwóch miejscach i potem ją szyli a tego nie da sie znieczulić więc z lekka minie bolała a malutką nabrzuchu mi leżała, ale dziś jestem całkowicie na chodzie i już nie pamietam że rodziłam. Jedyne czego się bałam to oxytocyna, ale na szczęście jej nie podłączyli mimo ze pojechałam bez bóli. Miałam jeden kryzys ze chciałam zzo ale położna pomalutku mnie przekonywała i dałam radę.

A in vitro wskazaniem do cc nie jest musi być oprócz tego jeszcze coś innego. W szpitalu którym rodziłam to nawet lekarz prowadzący nie decyduje o tym tylko ci na ip.

Ostatnia edycja:
Esiek teraz doczytałam, Gosia już duza dziewczynka wiec da rade ale faktycznie potrzymaj ją jeszcze trochę w brzuszku, tylko nie urodz 1 listopada bo to jakas taka nieprzyjemna data:-)

Elleni wieczorkiem dołącze do grupy z konta mojego M jemu to rybka i głowy nie zawraca sobie babskimi sprawami a mi będzie wygodniej bo wszedzie na kompach jest zapisany jego profil i nie bede musiała się logować odrazu no i zresztą pisać z takiego lipnego konta do Was to też nie za fajnie bo wy się odkrywacie wiec u eMka przynajmniej są normalne informacje o nas :) Jak cos to inicjały D.D ale ta nazwa jest taka poszarpana :)

Uważam że ivf nie powinno być wskazaniem do CC bo przeciez ciąże sa normalne. Ja gdybym nie udzielała się na forum to bym zapomniała ze to po ivf w ogole nawet o tym nie mysle :-)

Montana mi jak powiedzieli że Sońka narazie jest tak ułożona że CC tylko to strasznie smutno mi się zrobiło :-( Mam nadzieję że się odwróciła już i że nie przekroczy tych 4kg i SN będzie możliwe.

Ostatnia edycja:
Bziumelka
Rozumiem ze każda ma swoje zdanie i ja je szanuje a Ty nie bardzo twierdząc ze placenie za CC to bzdura. Ja tak nie uważam . Jak już bylam po CC to dziekowalam Bogu ze mialam CC bo za dużo nasluchalam i ogladalam się rodzących jak cierpialy.... a po porodzie SN byly w dużo gorszym stanie niż my po CC. Do każdej należy decyzja. Dla mnie CC to bligoslawienstwo a chociaż by dlatego ze moja pitka jest w calosci i moglam na tylku siedzieć. A jeżeli kogoś stać i może sobie na to pozwolić to czemu ma cierpieć ?

Lilka jak zwykle się czepiasz wszystkiego... Ja wyraziłam swoje zdanie i powiedziałam że dla mnie CC na życzenie jest bzdurą ale czy ja kogoś obraziłam, nie?? Wiem że jest to coraz bardziej popularne i mając pieniądze można sobie pozwoilić, operacji plastycznych (upiększających) też nie rozumiem i jestem na Nie ale tego nie potępiam tylko wyrażam swoje zdanie. Jestem przeciw nadużywani CC ale nikogo z tego powodu nie dyskryminuje i rozumiem dziewczyny które to wybierają bo mogą i tyle...

Ja się nie czepiam i nie twierdze ze kogoś obrazilas. Każda ma prawo do wyrażenia swojego zdania .... ja nie pisze niczego po zlosci a placic prywatnie za CC nie bylo by mnie stać. Jeżeli Cie urazilam to przepraszam nie to mialam w zamyśle. To forum nie jest po to żeby się klucic i nie mam zamiaru tego robić . Pozdrawiam :)

No tak, i wywiązała się dyskusja której nie chciałam ... ja mam swoje osobiste powody dla których chcę cc i nie jest to tylko moje 'widzi mi się' :confused2: forum pomimo że jest miejscem gdzie wiele o sobie wiemy nie jest jest jednocześnie miejscem gdzie trzeba zwierzać i tłumaczyć się z wszystkiego, bynajmniej dla mnie. Chyba trochę brakuje nadal uszanowania decyzji innych, podobnie jak np. z tematem szczepień :-(

Sory ale nie chcę dalej uczestniczyć w tej dyskusji :no: ...

Smerfeta moja gin powiedziała że najlepsza niby Zaspa jakby coś się działo poważnego i że do 37tc tylko tam mam jechać jak coś i tam też mnie wyśle jakby (odpukać) cokolwiek się działo ...

reklama
Infinity
Ja juz zaluje ze zdevydowalam się napisać na temat CC. To ze ja jestem zadowolona nie znaczy ze inna będzie... nieraz się zastanawiam czy w ogóle cos pisać jak później ma być taki odbiór.... ale juz zakonczmy ten temat bo i tak przecież każda zrobi jak chce :) a wydaje mi się ze i tak jest więcej zwolenniczek CC . Ja tez myslalam o SN ale nikt nie dal by mi gwarancji ze szybko urodze. A juz w ogóle jak się slyszy ze dziecko chore bo nie zrobili CC o czasie to w ogóle krew mrozi. Ja za dlugo czekalam na dzueciatko żeby później ryzykować poród SN

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry