• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Lilka nie zamierzam się kłócić... Prowadzimy dyskusję :) Dla mnie jest to dziwne ale jest legalne, dostępne więc można korzystać. Nie ukrywam że kiedyś jak myślałam o ciąży to też mówiłam tylko CC ale teraz uważam że fajnie jest poczuć się spełniona kobietą i powiedzieć tak ja urodziłam naturalnie. Chociaz chce zaczac bez znieczulenia to może zdarzyć się tak że będę je mieć i ktoś mi zarzuci co to za porób jak miałaś znieczulenie... Co człowiek to opinia, ważne aby nie robić tego co nielegalne:-)

reklama
dziewczyny które rodziły czy wasze dzieci też cały czas spały. Moja Marcelka śpi non stop. Przebudzi się na jedzenie, albo muszę ja ją budzić, przebierzemy się i dalej śpi. Mam nadzieję że to ok, dzisiaj mam wizyte drugiej położnej to zobaczymy co powie.

Co do cc żeby zakończyć temat, to kazdego decyzja jeśli chodzi o cc na życzenie, ale myśle że nie można myśleć tylko o sobie, poczytajce o dzieciach wyrwanych ze snu przy cc na życzenie i jaki to potem ma wpływ na nie. Co innego gdy cc robi sie jak akcja porodowa się juz zacznie.

Bziumelka
I trzymam kciuki za Ciebie :) oby szybko poszlo . A maluch może juz się odwrocil . Moja Hanka odwrocila się dopiero w 37 tyg a lekarz szans nie dawal bo twierdxil ze juz ma za malo miejsca żeby takiego fikolka zrobić :) a gdzie zamierzasz rodzic ? I w którym tyg jesteś bo ja pisze z tel i nie widzę suwaczkow

Madzia gratuluje ślicznej coreczki sama slodycz :) to normalne ze ciągle spi . Narazie nawet dobrze nie widzi to co ma robić ? :) regeneruje sily żeby później dac mamie popalic :) jak budzi się jak jest glodna to jest wszystko ok :) jeszcze raz gratuluje

Witam dziewczyny,
Przepraszam, że Wam się wtrącam do dyskusji ale tez ostatnio rozmawiałam ze swoim ginem o CC. Byłam u niego na pierwszej wizycie, również w prywatnej klinice- i pierwsze co mi powiedział jak sie dowiedział o in vitro, że jest to wskazanie do CC. Jeśli tylko będę chciała mogę tak rodzić ale tak jak Bziumelka - nie chcę! Uważam że jeśli nie ma faktycznych wskazań- patrz- utrata wzroku , to lepiej dla maluszka jest naturalnie.
Moja klinika -w Białymstoku również jest zaopatrzona w sprzęt do ratowania noworodków, a w ciężkim przypadku od razu wiozą do państwowego na neonatologię. - Infinty jesli podjęłaś taką decyzję to trzymaj się jej- komfort /zdrowie mamy jest również ważny.
Infinity, ONa - mam pytanie do was - obie miałyscie transfer w tym samym dniu co i ja i kazda z nas ma inny suwaczek , ale wy obie termin na ten sam dzień , a ja 4 dni później Jak to możliwe ?
Jeśli pozwolicie dziewczyny, to chciałabym do Was dołączyć później na wątku mamuskowym na BB. a i pisywac czasem tu :)

Lilka prowadzę ciąże w ICZMP ale gdzie mam rodzić to jeszcze nie wiem do końca, większośc moich głosów idzie właśnie na ten Szpital ale to nie jest jeszcze 100% pewności :) Jesli bedzie mało czasu to Rydygier bo najbliżej... Mi lekarka mówiła że usg w okolicach 32tc będzie decydujące, bo szanse na odwrócenie poźniej są minimalne, no i wszystko zależy od wagi również. Stan macicy mam dużo wyżej niż powinnam mieć czyli Sonia raczej duża i do przodu... Teraz jakoś na poczatku listopada pojde na usg to zobaczymy co tam w brzuchu słychać. Ja zaczełam 3trymestr (początek 28tc).

Lionessa witaj, co do suwaczków to różnie się je ustawia, wg usg, OM a czasami od dnia punkcji/transferu. Zreszta transferowane sa tez zarodki w rożnej dobie.

reklama
Madzia to że malutka śpi to normalbe. W drugim tyg zacznie robić się bardziej przytomna i mniej spiaca chyba że trafił Ci się śpioszek ;)
Jeśli chodzi o cc to proponuje się wypowiadać już po porodzie. Ja też kiedyś nie rozumialam cc na życzenie a teraz pi porodzie jestem w stanie uwierzyć że dla wielu kobiet może to być ból nie do zniesienia. Ja dostałam 3 kroplowki oxy i jeszcze jakąś jedną i myślałam że nie wytrYmam ale dałam rade i jestem z siebie dumna. Ale każdy ma prawo decydować o sobie więc joech robibjak uważa. Ważne by dzieciaki były zdrowe. Pozdrawiam z krainy pieluch i cycowania ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry