• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

jak dobrze, że nie muszę kupować narazie kurtki na zimę i obym nie musiała:) co prawda dziś zauważyłam, że chyba przez noc bardzo urosłam, bo spodnie za ciasne a płaszczyk w którym chodziła, robi się przyciasny. Ale jestem uparta i póki co pakuję się w S jeszcze:) No ale jeszcze pewnie z 2 tygodnie i większość garderoby będzie do zmiany:)

reklama
To chyba ja tez swoje trzy grosze napisze... he he dla mnie porod czy ciecie to odlegle tematy.. co prawda juz troche mysle o tym.. bo czas jednak plynie i zanim sie obejrze a juz bedzie trzeba rodzic.. he he .. wiec byl okres taki ze bylam za porodem naturalnym, potem za cieciem i nawet mowilam sobie kiedys ze jak bede w ciazy to chcialabym ciecie.. potem myslalam tak ze chcialabym rodzic naturalnie a gdyby nie daj boj cos to osstatecznosci ciecie... troszke sie boje tego znieczulenia zzo.. boje sie w ogole kucia w kregoslup.. paralizuje mnie to jak o tym mysle.. wiem ze to ma pomoc ale mimo to.. .ostatnio na wizycie z moim ginem rozmawialam na temat jak mam rodzic.. on mi od razu powiedzial ze cc.. po 1 ze in vitro, po 2 ze ciaza blizniacza, po 3 ze mam przyspieszone tetno ktore bije mi nie raz 100 na minute.. czuje to jak mi serce wali..a po 4 nosilam kiedys okularki do pisania, czytania i do ogladania tv czy na kompie... teraz nie musze ich nosic ale nie wiem czy to nie ma jakiegos wplywu... podoba mi sie to ze rozmawiamy na ten temat, kazda ma prawo miec swoje zdanie, dylemat co zrobic i wybrac odpowiednia dla niej decyzje... wiadomo kazdy sie boi i chce wszystko zaplanowac i przemyslec co zrobic i jaki szpital wybrac.. w koncu to nasze zycie i nasze dziecko... a sytuacje sa rozne przy porodzie... ja np patrze pod katem szpitala dla wczesniakow ze sprzetem od respiratorow, monitorow i inkubatorow po inne sprzety ktore musza byc.. przy okazji oddzial wczesniakow nie daleko, nie chcialabym chyba zebym ja musiala byc w szpitalu a moje dziecko nie daj boj gdzie indziej..

Kasik super ze z psinka lepiej juz...:tak:

Bzibziok ty jestes bb? jak sie ten twoj szpital nazywa? bo tam jest chyba oddzial wczesniakow? rozwazam rozne po katowicami a bytomiem i bb...:tak:

Anulla też trzymam się terminu z OM i wychodzi 25 maj, a po ostatnim usg wyszło mi 30 maj :baffled:
15 maja mam urodziny, 24 imieniny, 26 dzień matki ale wolałbym nie trafić w któryś z tych dni. Odzielnie wolę świętować urodziny maluszka :)

Kasik cieszę się, ze z psinką lepiej

Też sie teraz wzruszam, byle co i mam łzy w oczach :) Mój T sie na mnie dziwnie patrzy czasami :)

ja według OM mam na 18.05, wg usg na 20.05 i tak wczoraj wpisał lekarz, a na wydruku z usg wyszło na 16.05. Jakoś to jest u mnie pokręcone. No nie wiem sama, zapytam lekarza dlaczego tak liczy, a nie wg OM. Przecież termin @ mi się nie zmieni:)

Dzięki za dopisanie do listy, -można dodać jeszcze że syn, na razie bezimienny ;)
Ja się też wzruszam na filmach, oglądając zdjęcia itp. A kiedyś z tych twardych byłam :)
Co do opinii o porodach, szczepieniach, karmieniu, potem wychowaniu ile osób tyle opinii i pewnie każdy ma jakąś rację! nie warto nikogo na siłę przekonywać - ale czytać i dyskutować warto. Ja tak jak Elleni jestem przeciw szczepieniu, za porodem naturalnym jak klika z was i karmieniem cyca - a jak wyjdzie w praktyce ? zobaczymy.
Mam jeszcze pytanie - pamiętacie może ile dziewczyn urodziło wcześniej - bo mam wrażenie że po CC jest jakaś tendencja do wcześniejszego porodu?

Infinity czyli my prawie tak samo! A gdzie miałaś transfer ?

reklama
Infinity oczywiscie że butelkę mieć musisz ja już używam żeby malutką dokarmić moim mlekiem, najpierw ciumka mojego cycka potem resztę ściągam i dostaje z butelki i powiem że nie ma problemu że nie chce potem cyca ale ja i tak używam kapturków bo nie łapała sutka, a laktator okazał sie niezbedny.

Lenka a jak u ciebie udało sie karmienie? Czy Filipek je mleczko modyfikowane i jak kupki?

majka ja już jestem w Twojej krainie pieluch i cycowania i dobrze mi tu :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry