• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Esiek po to tu jesteśmy aby dyskutować, kiedyś na jakimś forum chyba Kto po... był temat surogatki, ostatnio Łucja zapytała o te zamrożone zarodki, więc poruszamy tutaj rózne tematy i na kązdy temat znajda sie osoby za tak i za nie. W grupie jest to uważam normalna sprawa.

Olusia chyba w wiekszosci przypadkow ciaze blizniacza rozwiazuje sie przez CC. No bo jak?? Nie umiem sobie tego wyobrazić inaczej :)

reklama
Esiek to że nie rodziłam nie znaczy że nie mam zdania na ten temat:-) Ja wyraziłam swoje zdanie, i kilka innych dziewczyn również. Żadna nikogo nie obraziła więc nie wiem skąd to oburzenie... Temat jak każdy inny i nieunikniony u ciężarówek. Ale już go nie ciągnijmy po z prostej rzeczy napuchła bańka i chyba większość z nas nie rozumie dlaczego. I tak każda z nas podejmuje decyzje za siebie a czy bedzie żałować czy też nie zobaczy w przyszłości.

A u Ciebie jak?? Gośka się nie pcha jeszcze na świat?? A co jak zacznie sie poród i zaczniesz rodzić naturalnie??

Dziś spokój u mnie - dzięki. No jak zacznie się poród czy jakiekolwiek objawy to lecę na IP :) Chyba do rozwarcia 6cm mogą robić CC a to tak szybko nie idzie na szczęście :)

Wracając do tematu - skoro Wam pasowała taka dyskusja to masz racje - mi nic do tego. Może jestem już zbyt przewrażliwiona

Madzia a jakiej butelki i laktatora używasz? Ja obawiam się tylko żeby mała nie odrzuciła cycka jak dostanie butelkę :sorry: Może kolejność cycek-butelka ma też znaczenie? ...

Kończąc dzisiejszą dyskusję w wiadomym temacie ja też nie mam nic przeciwko wyrażeniu własnej opinii i podzieleniu się argumentami dlaczego wybrałysmy tak a nie inaczej, miałam jednak wrażenie że dyskusja czasami zabrnie za daleko i ociera się o ocenianie drugiej strony która ma inne zdanie i próbę narzucenia własnych racji jako jedynych słusznych ...
Może też jestem przewrazliwiona, nie przeczę, szczególnie że ryczalam dzisiaj nad kotletem bo nic mi ostatnio nie wychodzi, nawet obiad :zawstydzona/y: Nie wiem co się ze mną dzieje :baffled:

Ostatnia edycja:
Esiek a ostatnio miałaś szyjkę zamkniętą?? Kurde tylko żebyście zdążyli, bo u niektórych poród jest błyskawiczny, oby u Ciebie tak nie było.

Jak urodzisz to zaczniesz być przewrażliwiona na "dobre rady" rodziny, znajomych i obcych. Moja babcia to już moje decyzje, znaczy się plany decyzji, podważa. Ostatnio pytała się jakie pieluchy, no to mówie że pampersy. No to nie zadowolenie bo ona to używała tetrowych, no tak tylko to było 45 lat temu!! Mówię że nie będę chciała dawać smoczka jak nie bedzie potrzeby, też źle bo smoczek jest cudowny i ona dawała... Eh juz mam dosyć a co dopiero jak bedzie dziecko.

Infinity ja przy pierwszej ciąży nie miałam problemu z kwalifikacją do CC. Jak lekarz dowiedział się,że jestem po In vitro to sam powiedział, że kobietom po In vitro zostawia się wolną rękę w wyborze. Nawet mam w książeczce zdrowia syna wpis w miejscu przyczyny cesarskiego cięcia że ciąża z In vitro :tak:
Fakt, masz trochę km tutaj i ta droga jedynie byłaby męcząca bo cenowo to pewnie sporo byś zaoszczędziła mimo takiej wyprawy :-)

Magda_7981 kurcze teraz nawet nie mam kogo zapytać czy jakiś przepis jest na ten temat bo jestem już po wizycie kontrolnej po cc więc z ginem spotkam się pewnie za jakiś rok-dwa na badaniu cytologicznym. Bij zabij ale nie pamiętam czy mówił mi, że jest gdzieś jakiś zapis dotyczący tego….:baffled:

Przemyślałam sprawę i jak nie będzie żadnych problemów na dalszym etapie i ciąża będzie donoszona, będzie prywatny. Wybrałam go nie tylko ze względu na cc ale też kilka innych kwestii które akurat dla mnie są również bardzo ważne z osobistych przyczyn a których nikt nigdy w państwowym mi nie zapewni.

A zdania w tym temacie i tak będą podzielone, jak np. w kwestii szczepionek, i nie ma sensu się wzajemnie przekonywać, każdy musi wybrać to co uważa za za najlepsze ..

Zawsze jest tak ! :-) (to tak jak ja mam inne zdanie niż większość społeczeństwa na temat szczepień i myślałam, że po ostatnim swoim poście na ten temat zostanę tutaj..... zlinczowana :-p fajnie,że uszanowałyście i nikt mnie nie "zjechał" :-) ) Trzeba wybierać to co serce podpowiada ;) ja modliłam się żeby donosić do 37 tyg ciążę bo u nas prywatnie przed tym terminem nie przyjmują. Musi być skończony 37tdz.U nas w państwówkach są koszmarne warunki i chamska opieka. Jak nie ma się znajomości to lipa …. Dlatego ja z tego powodu zdecydowałam się na prywatę :tak:

Bziumelka każdy ma swoje zdanie i ja to szanuję :tak:.Ja wiem, że po naturalnym porodzie z miesiąc bym na tyłek nie usiadła bo mam takie problemy z h…. po fizjologicznych rzeczach, a co dopiero po porodzie …:baffled: dlatego chciałam CC mimo braku innych wskazań. To jest każdego indywidualna sprawa kto co wybiera. Jeden ze strachu, drugi z przyczyn osobistych, trzeci ze wskazań :-)
W drugiej ciąży jak zjawiłam się u gina na wizycie nawet pytałam czy mogę Sn rodzić po wcześniejszym CC to powiedział, że nie praktykują tego bo jak nie daj boże puści szew na macicy przy skurczach partych to będzie nieciekawie….
Oczywiście SN można rodzić po wcześniejszym CC ale tak mogłabym jedynie w państwowym szpitalu gdybym chciała i nie można podać oksytocyny na wywołanie, wszystko musi zacząć się samo i bez wspomagaczy z resztą po ostatnim artykule i zdjęciach dotyczących oksytocyny na wywołanie porodu jestem przerażona … nie wiedziałam, że po jej podaniu tak „nienaturalnie” przebiega poród :szok:

Bziumelka czekam na zapisanie się twoje na fb :-)

BABY !!!!!!!!! Po co w ogóle ta dyskusja z nerwami ? Przecież to decyzja każdej z nas, jak to Wellman ostatnio powiedziała "Precz od mojej macicy" i tutaj jest identycznie. Każda zrobi tak jak uważa i właśnie to będzie dla niej zawsze słuszną decyzją!

Hehehe precz od mojej macicy :P dobre :P no ale taka prawda:-p

Olusia ja na twoim miejscu nawet nie pomyślałabym o SN właśnie ze względu na bezpieczeństwo dzieci. Nie sądzę, że poród SN w przypadku ciąż mnogich jest taki super bo nie daj boże jedno dziecko wyjdzie i zacznie łożysko się odklejać to drugi bliźniak jest już niedotleniony.

Lionessa75 u kogo się leczyłaś i kto robił transfer :?? U mnie pierwszy transfer robił Grygoruk bo Mrugacz był poza miastem tego dnia, a drugie podejście i stymulacje w całości przeprowadzał juz Mrugacz.

Infinity - dobrze to ujelas. Ja tez mialam takie wrazenie. Ale ja juz koncze ten temat :)

A u mnie wlasnie zgasl prad. I teraz zaczelam o tym myslec - u nas czesto nie ma pradu bo sa jakies stare transformatory :/ jesienia i jak wieje to notorycznie.... To bedzie wesolo z noworodkiem bez pradu ;) Kiedys najdluzej nie mielismy 3 dni :)

Ostatnia edycja:
Madzia widzę, że tez szczęśliwy żywot mamuśki Cię pochłonął :tak: no i ładnie masz z pokarmem :) ja też dokarmiałam butelką, ale tylko swoim pokarmem w szpitalu, ale to była rzadkość. Większość kobiet dopiero po jakim czasie karmiła tylko swoim pokarmem dzieciaczki, które nie ssały jeszcze za dobrze oczywiście :) u nas była P. Alicja dziś i Filip przybrał w 3 tygodnie na modyfikowanym mleczku ponad 600g czyli bardzo ładnie :) robi się z niego mały łasuch, musimy uważać, żeby się nie spasł :) z kupkami raz lepiej raz gorzej. Ale radzimy sobie :) dopiero teraz tak naprawdę jak dobrze przekroczyliśmy 3kg przechodzimy już tylko na Bebilon komfort typowo przeciw zaparciom.

reklama
Esiek u ciebie brak prądu a ja nie mam ciepłej wodyni ogrzewania od wczoraj ;-) i też co roku są u mnie uwarie, czasami nawet kilkudniowe albo modernizacje sieci i potrafią na 2 tygodnie ciepło wyłączyć, z maluchem może być ciekawie w takiej sytuacji, ehhh ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry