• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ehhhhhhh napisalam wlasnie na tel mega dlugiego posta bo nie moge zasnac.... I wszystko mi sie skasowalo.... az mam ochote piz....gnac tym telefonem. Ale drugi raz nie mam sily pisac :D

reklama
Olusia nie ma się czego bac tak jak pisze elleni :) dla mnie bardziej nie przyjemne bylo jak paznokcia wbijala miedzy kręgi niż znieczulenie. Jak juz się wbila to czujesz takie cieplo rozchodzące się od brzucha w dol . Później masz wrażenie ze masz dretwe nogi tak jak nieraz źle się siedzi i maja wejść tzw mrówki :) podobno SA różne znieczulenia . Moja siostra przy 2 CC miala takie ze najpierw zaczelo puszczać jej nogi a ja pierwszy czulam brzuch nogi dużo dużo później. Mnie bardziej boli pobieranie krwi niż znieczulenie w kregoslup .

Widzę ze temat butelek
Jeżeli pozwolicie to mogę Wam cos doradzic .
My na poczatku uzywalismy Browna ale Hania strasznie po nim ulewala. Jak miala 2 tyg zmienilismy na nuka z systemem antykolkowym i te butelki SA super a polecila mi znajoma która mieszka w Niemczech bo u nich te butelki nr 1 . Ciężko na początku bylo bo Hania zasysala za bardzo smoczek i jej mleko nie lecialo. Po 3 dniach bylo juz dobrze i uwielbiamy te butelki . Od momentu zmiany butelki nie wiem co to ulewanie u dziecka :) tesciowa kupila nam butelki aventu ale Hania nawet wody nie chce z nich Pic . Znowu smoczki tylko i wylacznie lovi . Mam tez 2 smoczki aventu ale leżą bo nawet do buzi nie chce ich wziąć ....

A i uwazajcie dziewczyny na super dzialajace krople Sab simplex . Dzialaja to fakt ale moja Hania bez podania kropelek nie chciala wypić mleka. Walczylismy z nią 4 dni i dziś w końcu obylo się bez placzu. Myslelismy ze jeszcze ma kolki i dawalismy do tej pory przed 2 karmieniami 15 kropel na lyzeczke bo bardzo plakala. AZ w końcu stwierdzilam ze cos jest nie tak i podczas kolejnego placzu w sumie darcia wlozylam jej sucha lyzeczke do buzi tak jak zawsze podawalismy te krople a ona jeszcze większy ryk malo się nie zaniosla . To dalismy 1 krople Sab simlex normalnie daje się 15 i placz przeszedl jak ręką odjal. Pomyslalam ze to nie możliwe ze 1 kropla pomogla i to w momencie. Nawet nie zdazyla polknac a już cisza i dziecko za chwile wypija 150 mleka po 1 kropli bez protestów i krzyku. I to mnie zastanowilo. Ciężko bylo ja odzwyczaic ale po dzisiejszym dniu moge powiedzieć ze dalismy rade.

Hej,hej! Przepraszam z góry ze ja tylko o sobie, ale jeszcze Was nie doczytałam. Ja od wczoraj po kontroli. Wyladowalam w szpitalu na patologii ze względu na zbyt mała ilość wód plodowych. Wczoraj mały był strasznie ospaly i juz myślałam że mnie poznał, ale po królowie z glukoza się rozgrywał.wiec pierwsza noc za nami. Perspektywa leżenia tu 2 tygodnie do porodu mnie przeraża...

Bzibziok kurcze to nie dobrze to może rozwiążą ciążę szybciej przecież teraz to już synek jest bezpieczny to może nie warto go męczyć w małej ilości wód płodowych. No ale to ja tak myślę a lekarzem nie jestem.

Lenka my u dr Iwaniuk jesteśmy od lat, cała moja rodzina łącznie z mamą, teściami, męża siostrą no i oczywiście dziećmi ja jestem zadowolona, przychodnia wiadomo jak to przychodnia zawsze się czeka ale p. dr. jest ok więc malutką też tam zapisałam. Mogłam przepisać się do przychodni w Dobrej bo tu nie ma kolejek ale jednak zostałam tam.

Esiek wiem jak wkurza jak się posta napisze i on znika a już w telefonie jak się męczysz to szok.

A ja właśnie pieprzłam butelkę tommy tipp w kąt, masakra jakaś Marcyśce wylatuje mleko bokami jak się ją odkręca to zostaje w w tym białym mleczko i wylatuje, a ja to chętnie bym ją wykręciła z każdej kropelki bo tak jak położna mówi mleko mamy to skarb i kropelaka zmarnować się nie może.
Powiem Wam że laktacja to męczące zajęcie do uregulowania. Mi cycki produkuję tego mleka mnóstwo Marcysia tego nie zjada i co chwilę muszę siedzieć i się doić, strasznie dużo czasu to zajmuje, no ale trudno nikt nie mówił że będzie lekko :-D. Fajnie bo zamrożę i będę miała na potem ale czasu zajmuje od groma.

reklama
Lilka no to Wasza córeczka miała pierwsze uzależnienie :)

A co do butelek to wydaje mi się ze kazda musi miec kilka sztuk i sprawdzić co dla jej dziecka jest dobre, ja butelek jeszcze nie mam oprócz Aventa co doastałam w Szkole rodzeie, dokupie jeszcze z 2szt innych firm i sprawdzę co bedzie pasować.

A co do CC to otatnio słysze komentarze że coraz wiecej dziewczyn boli, ze znieczulenia dają za słabe... Czują całe krojenie i w ogóe ze aż leżą i płaczą. Nie chce straszyć ale właśnie coraz wiecej takich opini jest, tylko nie powiem po jakim to znieczuleniu.... Też o tym słyszałyście??

Dziewzyny dodajcie linka do tej grupy na fb bo cofam sie i cofam a znaleźć nie moge.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry