• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
My już po wizycie, trochę się zmartwiłam bo mała znowu się ociąga - waży teraz ok. 1800, miałam nadzieję chociaż na 2kg. Na szczęście szyjka ok, wszystkie przepływy też i gin powiedział że nic nie wskazuje aby pchała się na świat ;-) Ciśnienie znowu jakieś skaczące więc większe dawki leków dostałam.
Trochę obawiam się tylko żeby nie przyszło jej na myśl wcześniej wychodzić bo z tą wagą to zdecydowanie powinna poczekać :dry: ... No i zobaczymy co za 2 tygodnie powiedzą na konsultacji w sprawie cc bo zważywszy że to prywatny szpital mogą podobno kręcić nosem na tą wagę i ciśnienie, zobaczymy ...
Aaa i miałam ten sławny wymaz do porodu i szczerze to nic a nic nie czułam :tak:

Esiek - dbaj o siebie i odpoczywaj ile się da, trzymam kciuki aby nie było wcześniejszego alarmu :tak:

Ona - my jesteśmy na tym samym etapie, moja ma 1800 a podobno powinna mieć ok. 2200. A jak Ci wyszedł tc z usg? pewnie ok. 2 tygodnie 'do przodu'?

Infinity - rosnie i to najwazniejsze. Kropka. Pamietaj o granicy bledu - mala moze wazyc z 2kg a tak samo synek Ona moze miec z 300g mniej. Nie ma co porownywac dzieci co do wagi bo raz ze ten sprzet rozny a dwa ze pomiedzy nami mamami i tatusiami tez sa roznice wagowe i to pewnie nie raz ogromne.
Wyczytalam ze dziecko donoszone musi miec wage min 2.5kg wiec mysle ze spokojnie dobijesz do tej wagi ;) takze bez rozmyslania juz ;)

_Infinity_ moze twoja coreczka bedzie drobniutka..... na pewno jeszcze urosnie do czasu twojego porodu...:-) a jakie leki na cisnienie bierzesz? bo ja mam skaczące i zapisuje sobie na kartce 2 x dziennie i mam na wizycie pokazac lekarzowi..

p.s ja mam wizyte juz w piatek i mam lekkiego stresa....

Ja znowu zawsze mam za niskie ciśnienie.
Dziewczyny a dużo ciuszków kupywałyście na wyprawkę roz.56cm ? Bo ja mam tylko ze 2pary bodów i 1pajacyk, który i tak jest większy a tak to 62cm kupiłam, nie wiem sama czy kupywać te 56cm.

Infinity malutka ma jeszcze troszke czasu wiec do wagi 2.5kg na pewno dojdzie. A ile od ostatniej wizyty nabrala wagi? A jakie cisnienie mialas? nie stresuj sie kochana wszystko bedzie dobrze, Najwazniejsze ze porodu jeszcze nie widac :-) .
A ja mam wizyte jutro u mojego doktorka z kliniki. Moze dostane zdjecie mojego szczescia w 3d :-)

Witam nowe dziewczyny na forum :)

Infinity nie martw się na pewno malutka do porodu dobije do odpowiedniej wagi będzie z niej kruszynka i tyle. Dzisiaj jest fajny dzień bo urodziły dwie moje koleżanki jedna chłopca (miała termin na 14.11) i malutki się troszkę pospieszył a druga miała termin na 20.10 i przenosiła i od wczoraj wywoływali jej poród urodziła dziewczynkę i mimo że malutka przenoszona ponad tydzień to waży 2950 więc Infinity moze ty będziesz miala też taką kruszynkę.

Esiek myślałam że ty też dzisiaj to już wogóle był by szok, ale dobrze niech Gosia jeszcze siedzi w brzuszku u mamusi tam jej najlepiej. I faktycznie jak już znasz datę to chyba łatwiej będzie ci doczekać.

Melduję się już po usg. Parametry na szczęście w normie :-) Maluch tak się wiercił że ciężko go było zmierzyć na początku, machał rączkami, i nieźle tam fikał . Zrobiłam później test z krwi i wyniki do tygodnia.

Ostatnia edycja:
reklama
infinity tydzien i 3 dni do przodu wedlu usg mowila mi ze powinien miec jakies 2300 / 2400 bylam u mnie u takiej gin za tydzien jade do swojego prowadzacego bo dzisiaj mialam akcje z tym sluzem i sie wystraszylam ze cos sie dzieje ale jest ok ta tez mi pobierala wymaz do porodu nie powiem nie bylo przyjemne ale znow bez przesady hehe

porobie wyniki jeszcze na ten cukier i zobacze jaki bedzie wynik moze poprostu nasz maluszek juz bedzie nie za malutki wkoncu moj m i ja tez nie nalezymy do drobnych ludzi

a i jak sie urodzilam mialam co prawda 3200 a az 3600 to wsumie tak normalnie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry