• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Emilia z tym wyliczaniem tc po in vitro to są jaja. Na izbie przyjęć Pani pyta, który tc, wiec odpowiadam jak wczoraj wpisał lekarz 28 t i 6 d. Pani wpisała w kartę 27! Teraz byłam u lekarza, wpisał 30.

Ostatnia edycja:
Emilia z tym wyliczaniem tc po in vitro to są jaja. Na izbie przyjęć Pani pyta, który tc, wiec odpowiadam jak wczoraj wpisał lekarz 28 t i 6 d. Pani wpisała w kartę 27! Teraz byłam u lekarza, wpisał 30.
Jesli chodzi o samo wyliczanie to poprostu 2 tyg do tylu od punkcji, ja jestem dzis w 27t0d na bank. Ale chodzi mi o to ze niektóre aplikacje pokazują ze 3 trymestr zaczyna sie wlasnie w 27t0d a inne ze w 28t0d.

Montana mi wywalilo dopiero pepek z 3 tyg temu
Chyba nie ma regul ;) i to prawda skoraw srodku pepka b.delikatna :)

Co do obliczania ciazy po invitro to jest milion regul i zaleza m.in czy to bylo crio czy ze swiezego oraz wazne jest ilu dniowy byl podawany zarodek. Roznice do 5dn wzgledem OM nie sa brane pod uwage i wtedy liczy sie wedlug OM. Jak sa wieksze to juz lekarz liczy od transferu.

Ja np mialam crio 5dniowego zarodka w 21dc cyklu naturalnego
Roznica wzgledem OM wyszla 2dni wiec licze wedlug OM.

Ostatnia edycja:
u mnie to w ogóle jaja są z tc:) bo lekarz liczy wg usg w 7tc a inny do prenatalnych liczy wg OM. Różnice są 2 dni, ale mimo wszystko mój lekarz chyba jakoś dziwnie i inaczej oblicza. Na kolejnej wizycie muszę się zapytać, bo to dziwne.

Ja już upatrzyłam wózek, taki jak mi się bardzo podoba i taki bym chciała. No ale jest zdecydowanie za wcześnie, a później nie wiem czy będzie. Inne średnio mi się podobają, a w tym się zakochałam :-D. No ale muszę się powstrzymać przed kupieniem.
Poza tym wczoraj oglądałam kossakowskiego jak był podłączony do aparatury i miał bóle porodowe. Chyba na którymś forum już kiedyś była o tym mowa. To co zobaczyłam, to mnie przeraziło i nie chcę już rodzić naturalnie i zaczynam się panicznie bać. No i w razie czego trzeba kasę zbierać na znieczulenie :)

reklama
Montana, wybór koloru strasznie trudny ;)
Chciałam beżowy ale jednak szary wygrał. Mi wydaje się ze szybko zamówiłam ale już czas najwyższy ;)

Z tymi tygodniami ciąży to ja trzymam się pierwszej wersji czyli wyliczenia z kliniki wg daty zapłodnienia ;) Kalkulator z pierwszej strony zakwalifikowanych wylicza tak samo jak dr w klinice.

Ja nie mam jeszcze ani ciemnej linii ani wystajacego pępka ;)

Anulla, jaki wózek ci się podoba?

Liskka, dobrze ze wynik cię uspokoił ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry