• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Montana mi wywalilo dopiero pepek z 3 tyg temu
Chyba nie ma regul ;) i to prawda skoraw srodku pepka b.delikatna :)

Co do obliczania ciazy po invitro to jest milion regul i zaleza m.in czy to bylo crio czy ze swiezego oraz wazne jest ilu dniowy byl podawany zarodek. Roznice do 5dn wzgledem OM nie sa brane pod uwage i wtedy liczy sie wedlug OM. Jak sa wieksze to juz lekarz liczy od transferu.

Ja np mialam crio 5dniowego zarodka w 21dc cyklu naturalnego
Roznica wzgledem OM wyszla 2dni wiec licze wedlug OM.
Ale jesli cykl był świeży, nie mrożony to co ma do tego czy zarodek był 3 czy 5 dniowy? Mi mówiono ze liczy sie punkcję jako owulacje. I moja angielska klinika i polski gina liczą tak samo.

lisska, super, że masz wynik i jest dobry:) To najważniejsze:) Teraz spokojnie już ciesz się ciążą:)

Olusia wózek wybrałam Taco warrior 3w1:) No ale jak będzie jeszcze w styczniu/lutym to go kupię. Jak nie, to będę dalej szukać.

Odebrałam właśnie wynik GBS i oczywiście mam tego cholernego paciokowca :-( jakby mi był potrzebny kolejny powód do zmartwień - nie dość że zwiększa ryzyko komplikacji po porodzie i u mnie i u małej to jeszcze zwiększa dodatkowo szansę przedwczesnego porodu która i tak u mnie jest wysoka, zastrzelę się chyba :wściekła/y: ehhh ......

szczerbatka wszystkiego naj na nowej drodze życia :-)
I kciuki aby wszytko dobrze się ułożyło. Super też że mały już tyle waży jak na ten tc, zawsze zwiększa to bezpieczeństwo :tak:

lisska gratulacje, świetne wyniki :happy2: Co do otulaczka to zobaczymy jak się sprawdzi i czy mała będzie go lubić. Liczę że dzieki niemu będzie spokojniejsza i łatwiej będzie zasypiać - niby do tego ma służyć ;-). Myślę że spokojnie w tym można położyć dzieco spać, ja mam dodatkowo taki śpiworek zapinany na zamek (zamiast kołdry i poduszki), jest cieniutki więc pewnie w tym otulaczku będę ją do niego wsadzać ...

_Infinity_ a ile czekalas na ten wynik? dostaniesz lek na to? chyba antybiotyk podadza?

szczerbatka jeszcze raz napisze bo zrobilam to juz na fb to teraz - wszystkiego naj na nowej drodze życia
gny8CYYIRoIirlxM66arh4yepUTBOLZNUI1gCwjITAFtR41akwDxuxGl2xAAgRAQE4gOWVBA4hr9usfLmsBaASAIUTgCmhAZAQQ5kvgEnTOIMBwgfALCwhiiJljInCCtFwrEArc4mIbGMGIEysWyG2x48VmHiNGIrmy5cuYE9vIjPgIwoAAOw==

Infinity -ale sa tez dobre wiesci dla ciebie. W nocy nie moglam spac i czytalam o CC o wskaniach itd. Znalazlam artykul gdzie jest napisane ze waga plodu do 2.5kg jest wskazaniem do planowanego CC. Mozesz o to zapytac choc ja licze ze Twoja córa podgoni z waga.

A na paciorkowca dadza ci antybiotyk ale to chyba przed samym porodem bo tak to sie w ciazy nie leczy tego bo nawraca. Daja przed porodem a potem wyleczysz po ciazy. A jakbys miala CC to juz w ogole nie ma to znaczenia.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry