Magda tak, dają antybiotyk ale dopiero tuż przed porodem (nie wiem jak przy cesarce ale zapytam, pewnie podobnie). Teoretycznie to w większości przypadków chroni mamę i dziecko przed komplikacjami ale kwestia wpływu tego świństwa na ew. wcześniejszy poród niestety jest nie do przeskoczenia, choć nie zdarza się to oczywiście bardzo często ale jednak ...
Olusia bardzo szybko miałam, niby miał być za 3 dni a minęło jakieś półtorej dnia. Podaje się na to antybiotyk, tek kwestii oczywiście dopilnuję, oby tylko nie wpłynęło to na wcześnieszy poród bo na to niestety nikt nic nie poradzi - nie leczy się tego w czasie ciąży ...
Esiek jak się modlę i mocno wierzę że ona doczeka początku grudnia, myślę że wtedy właśnie powinna osiągnąć tą graniczną wage 2500. A o reszcie powiem Ci że nie myślę i nie kombinuję żadnych rozwiązań bo stwierdziłam że szkoda energii - pewnie i tak wyszło by inaczej niż zaplanowałam, jak wszytko w tej ciąży ;-) Będę planować bo konsultacji w sprawie cc, wtedy też będzie bliżej tp bo ok. 37tc.
A jak u Ciebie, rozumiem że młoda grzecznie czeka? :-)
Liskka ten groswaddle jest raczej cieniutki choć bawełna oczywiście solidna i przyjemna

ale na cieplejsze lato faktycznie pewnie wystarczy bo maluch zawsze jakieś ubranko ma jeszcze. Mam nadzieję że się sprawdzi bo to jedna z moich inwestycji która mam nadzieję zaowocuje większą ilością czasu i spokoju dla mnie ;-)