• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kilka dni mnie nie było i nie mogę Was nadrobić:)
Kasik, ale super, że wszystko w porządku i już masz robić połówkowe, o matko jak szybko:) Gratuluję prawdopodobnie synka, skoro się nie ujawnia, to pewnie chłopak :-D
Olusia, dobrze, że dzieciaczki rosną i gratuluję córeczki:) No i coś czuję, że będzie parka:) Zastanowiłabym się nad szkołą rodzenia, bo i tak będziesz miała cc. Chybaże jest u Ciebie fajna szkoła i pokażą jak opiekować się na początku dziećmi. Ale w szpitalu chyba też pokazują, wiec nie dziwię się, że masz dylemat.
Bzibziok, Michałek jest takim przystojniakiem, że tylko patrzeć na Niego :)
Esiek, szczerbatka, przykro mi, że tak Was męczą i współczuję bycia głodną, bo w ciąży to chyba najgorsze. Ale czas szybko leci i jak będziecie miały przy sobie Wasze skarby, to zapomnicie o wszystkim :tak:
Wasze brzuszki są naprawdę ładne, szkoda, że narazie u mnie ciąża spożywcza :-D.

Kasik,
ja steryd odstawiłam jeszcze szybciej jak Kotuska, bo na serduszkowej już mi kazał, ale ze względu, że się bałam ,to termin odstawienia mi wydłużył. Dopiero odstawiłaś podjęzykową i powoli odstawiasz dopochwową? Miałam nadzieję, że w czwartek zmniejszy mi dawki lutki i estrofemu, bo kolejna wizyta w 16tc. No i gratuluję odstawienia clexanne :tak:.

Ja powoli zaczęłam rozglądać się za inną przychodnią, bo w mojej przyjmuje tylko endokrynolog i od chorób wenerycznych. No i jest problem, bo tam gdzie chciałam nie ma miejsca:( Czeka mnie duuużo jeżdżenia po przychodniach:(
Wczoraj byłam z mężem pooglądać wózki, łóżeczka itp w m.in smyku. Jakie to wszystko drogie. Wszystko trzeba przez internet bo jest dużo tańsze. Oni oszaleli z cenami.

Genna, mam nadzieję, że niedługo przeziębienie przejdzie i będziesz mogła na spokojnie zrobić badania.
Kotuska, trzymam kciuki żebyś wypiła ten niedobry płyn na glukozę i wszystko wyszło w porządku. Ja mimo brania metypredu nie miałam cukru w moczu, więc pewnie dlatego musisz tak szybko robić badanie.

reklama
bziumelka no to ladnie. prawie 1,5 tyg do przodu... :tak: super ze juz w domku jestes !

Emilia M to super ze juz masz monitor oddechu i lozeczko... tez nie moge sie doczekac jak bede kupowac lozeczka,..:-)

Anulla a ty sie gdzie podziewalas? pokaz brzuszek mamusiu... ja ostatnio pokazalam to teraz twoja kolej...;-)

Ostatnia edycja:
Smerfeta Heiza sama sobie zmniejszała encorton i widocznie za szybko.

Magda oj to lipa z działką, znam ten ból. Kiedyś mój ojciec kupił kilka działek nad jeziorem i postawił ... kapliczkę bo to można było bez zezwolenia ;-):-D Później jakoś zarejestrował samowolę budowlaną i przeszło ale co się nabujał po urzędach to jego.

Magda_7891 przypomnialo mi sie ze jak odbywalam praktyki w szpitalu to przy nim jest szkola rodzenia, prowadzi ja pani z porodowki z ktora mialam czelnosc pracowac i jak dla mnie to kobieta beznadziejna, nie powinna pracowac z ludzmi, ile ja sie przez nia stresu sie najadlam i nerwow! ... sa 4 spotkania po 2 godziny i 2 razy w tyg.... wiec chyba troszke malo.. koszt 250 zl.. ale bym jej dopiekla gdybym sie zjawila... :laugh2:

Tematy spotkań:
  1. Przygotowanie do porodu, poród, połóg, zwiedzanie Sali Porodowej i Oddziału Położniczego.
  2. Rodzaje znieczulenia porodu - spotkanie z lekarzem anestezjologiem.
  3. Zalety karmienia piersią, dieta matki karmiącej, pozycje do karmienia oraz spotkanie z lekarzem pediatrą (skala Apgar, żółtaczka fizjologiczna).
  4. Pielęgnacja noworodka, kąpiel, ewentualne problemy pielęgnacyjne

p.s porodwke i oddzial znam... lekarzy tez znam... tzn reszte tez wiem ale moze warto byc i posluchac, bo moze byc bardzo ciekawe takies spotkanie..

Ostatnia edycja:
Olusia spędziłam na spokojnie weekend z mężem:) Miał jechać 1 listopada po moją teściową ok 200km, ale pech chciał, że tego dnia padły nam klocki hamulcowe więc nie było opcji żeby jechał. A to pech :laugh2: No więc spędziliśmy spokojnie weekend. U mnie brzuszka prawie nie widać, to nie ma co pokazywać :sorry:

postarałam się zrobić jakieś zdjęcie, ale mało co widać, no i trochę ciemno już jest, to też inaczej wygląda:) A brzuszek mam jakbym po prostu więcej zjadła :-)

Załączniki

• Zdjęcie0137.jpg
    Zdjęcie0137.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 72
Olusia widziałam:) ślicznie wyglądasz:) jak te maleństwa się mieszczą :) narazie to sobie szaleją, a później dadzą Ci popalić jak zaczną się rozpychać:)
Ja jak byłam na badaniach w szpitalu na krew, to była dziewczyna w ciąży bliźniaczej, która miała tydzień do porodu. Brzuch miała jakby była w pojedynczej ciąży w może 7 miesiącu. Był tak malutki, że ja nie wiem ile te jej dzieciaczki miały cm.
A u mnie tylko brzuch wystaje jak nałożę płaszczyk rozmiaru S:) A tak to w ogóle nie widać, więc na siłę wpycham się w płaszczyk, żeby chociaż troszkę było widać - jak głupia :-D

reklama
Cześć!

Esiek, ale Cie załatwili z tą CC. No ale trudno, dobro dziecka najwazniejsze. Moze sie z sytuacji uśmiejcie, to bedzie lepsze dla Gosika niż stresik:))

Szczerbatka nie puszczam kciukow za zabieg jutro. &&&&&&&

Smerfeta ja tako próbowałam na szpilkach, a mam 170 cm. Było ok. Moim zdaniem na żywo to w porównaniu z innymi wózkami to jest jeden z wyższych wózków.

Anulla juz za chwile i brzusio sie pojawi, zobaczysz.

A ja juz po wizycie, jajka Piotruś pokazał od razu, wiec potwierdzone jest:)) plamki sa, ale doktor powiedział, ze niepotrzebnie mnie doktorka zestresowala. Najcześciej te plamki znikają. I to šą tylko teorie, ze to od zapalenia organizmu matki. CRP mam w normie, ob mam leciutko podwyższone, wiec wszystko ok. Mam kontrolować. Troche sie uspokoilam. A Piotruś ma 590 gram. Ale juz duży. Tak sie ciesze, ze go widziałam. :-D Wczoraj poszłam szybko spac, wypiłam litry herbaty, dzisiaj juz śniadanie zjadlam powoli, biegunki juz nie mam. Ale jem narazie na sucho - bułki na śniadanie, na obiad była słodka bułka słusznych rozmiarów, na kolacje dopiero ugotuje sobie zupę dyniową. ... Ale sie rozpisalam. Hehe...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry