• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Infinity, mocno trzymam kciuki. Pamiętam jeszcze Twoje nieudane próby i ten jeden ostatni raz najpięknieszy z pozytywną betą... kiedy to było.... a Ty już dziś będziesz przytulać swoją córeczkę.... cuda się zdarzają... ściskam mocno !!!

Hej dziewczyny jestem z wątku o inv z programu ministerstwa. Mam prośbę, czy możecie coś podpowiedzieć, co mogę jeszcze zrobić przed transferem ( będę miała w piątek ), aby zwiększyć swoje szanse.
Będę wdzięczna za-wskazówki.

Anulla a ty nie podchodzilaś teraz z rządówki do IVF? Jakoś tak mi sie wydawało ze kojarzę Cie z Zakwalifikowanych ;-).

Magda fajna szafa, widać że pojemna:tak:

tak, tak ja podchodziłam. Ale żeby podejść drugi raz, to musimy zmieścić się do czerwca 2016. Ja rodzę w maju 2015 i nie wiem czy się wyrobimy. Zresztą, zobaczymy co los przyniesie. Może się zdecydujemy, a może nie. Jeszcze sama do końca nie wiem. Zależy jaki poród u mnie będzie.

Infinity, kciuki za Was dzisiaj. Czekam również na relację jak odpoczniesz trochę. Nareszcie utulisz swoją kruszynkę dzisiaj :)

Lilka, ale super, gratuluję kochana, wow - cuda się zdarzają;-) A po in vitro chyba łatwiej o naturalsik:) Niech krwiak się wchłonie i będziesz mogła cieszyć się spokojnie kolejną ciążą:) No i na długo nas nie opuściłaś :-)

Madzia piękny kącik dla malutkiej macie. My też mamy małe mieszkanie - 52m ale 3 pokoje i trochę małe. Ale osobny pokoik jest, tylko ciężko urządzić, bo mało miejsca. Literki śliczne są:)

Ja wczoraj byłam u koleżanki i obejrzałam łóżeczko jakie ma dla nas i nie muszę nic kupować. Wszystko ma do niego i mi odda. Tylko muszę kupić poduszeczkę i kołderkę. Dziewczyny czy Wy kupujecie kołderkę i poduszkę? Bo chyba maluszki nie bardzo mogą na poduszce spać?

Ostatnia edycja:
Anulla, przez pierwszy rok spi bez poduszki ale mi kolezanka mówiła ze zestawy z poduszką są tansze niz jak bys osobno kupiła kołdrę a potem poduszkę. A najwyżej poduszka sobie poleże. Widze ze Ty ostro się bierzesz za wyprawke. Ja mam troche ubranek.Moja tesciowa sie ujawniła, że odkąd podeszliśmy do 1 inv zaczeła zbierac ubranka. A że ponad rok nam to zajeło to i sie troche uzbierało. Niestety tesciowa kupowała tez troche różowych i mam nawet jedną sukieneczke ;-) Mam też niedaleko domu dosyć fajny lumpex i mają super rzeczy dla maluchów. Głównie z angli.I można wyhaczyc super ciuchy normalnie nówki za grosze. Oprócz ubranek to nic w sumie nie mam. Narazie trwają z moim mężem narady co robimy z mieszkaniem, który pokój dla Małego, jak go urządzimy. Mielismy plan ale ja wczoraj podczas kąpieli wpadłam na inny pomysł wiec narazie remontu nie robimy.... bo może mi sie odwidzi.Ale od stycznia ostro bierzemy si edo roboty- musi byc juz plan na 100 % i realizacja max do połowy lutego. Potem już tylko kompletowanie wyprawki.

Anulla w Angli nie zaleca sie ani podusi ani kołderki dla niemowlaka ze względów bezpieczeństwa. Do roku dzieci powinny spac w sleeping bag, to chyba otulacz po polsku. Chodzi o to ze róg poduszki czy kołderki moze sobie do buzi napchać i sie udusić. Ale w pl z tego co wiem wczesniej ludzie używają kołderki. A co do podusi to mozesz kupic taka specjalna klin sie chyba nazywa.

Hej dziewczyny jestem z wątku o inv z programu ministerstwa. Mam prośbę, czy możecie coś podpowiedzieć, co mogę jeszcze zrobić przed transferem ( będę miała w piątek ), aby zwiększyć swoje szanse.
Będę wdzięczna za-wskazówki.
Witam, ciezko powiedzieć co ale myśle ze zdrowe odżywianie, nie przemęczanie sie, nie dźwigać po transferze. Jakiś relax, wyjście do kina czy cos.

Kotuska, Wy zaczynacie wyprawkę od ubrań, a ja odwrotnie :-D Ja zaczęłam od poważniejszych rzeczy, bo jak patrzyłam na ubranka, to ceny w sklepach kosmiczne i jakoś straciłam wenę na zakupy ubranek. Wczoraj widziałam co koleżanka chce mi oddać po swojej córci - wszystko śliczne, nowiutkie prawie, bo ona wszystko nowe kupowała a malutka nic nie zniszczyła. Jak dostanę to ubrań mi wystarczy na bardzo długo i szafa będzie za mała:) Do tego moja szwagierka mówiła, że już ma upatrzony lumpex z fajnymi rzeczami i też zacznie coś kupować. Także ja nie muszę nic nowego kupować, bo jak mnie zawalą ubraniami to nie wiem gdzie to pomieszczę. Jak się trafi okazja to kupię coś nowego, bo nie chcę żeby dziecko miało wszystko po kimś:)
Poza tym mój mąż jest praktycznie 2 razy w miesiacu w domu na weekend, więc ja sama nie zrobię wyprawki. Dlatego chcę już mieć u siebie cięższe rzeczy. A z ubranek kupiłam tylko 1 body i kaftanik i nic więcej:)

reklama
EwciaK chyba nie ma jakiegos sposobu na to czy sie uda czy nie . Ja przy drugim udanym podejciu bylam mocno wyluzowana wzielismy sobie z moim M. tablet i po transferze jak jeszcze lezalam w klinice to ogladalismy komedie :D a potem mialam dwa tyg. Urlopu i duzo odpoczywalam . Ogolnie mialam jakies dobre nastawienie i dobre przeczucie ze to sie uda. A za pierwszym razem zupelnie bylam przekonana ze nic z tego . Wiec trzymam kciuki , musisz mocno wiezyc w swojego kropka :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry