• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Olusia to lezakuj jak najwiecej by maluszki wytrzymaly w brzuszku jaknajdłużej. A ile Twoje szczęścia juz ważą?

U nas w szpitalu dają ich ubranka, więc tylko na wyjście bede musiała coś zabrać. Nawet pieluszek nie muszę mieć, aczkolwiek to mnie dziwi, musze zapytać sie lekarki nastepnym razem bo pracuje w szpitalu.
Ale u mnie mimo wszystko przeważają ciuszki na napy, body, kaftaniki, mało mam tych malych zakladanych przez głowę :)

reklama
Genna uważaj z tą szyjka bo u mnie tez sa kłucia ale na tym etapie to chyba normalne u ciebie troszke za wszesnie. No i ja nie mam twardego brzucha a to wpływa właśnie na jej skracanie.

Montana u mnie w szpitalu niby tez dadza wszystkie potrzebne rzeczy dla malucha na czas hospitalizacji ale ja sama nie lubie byc w szpitalnych rzeczach wiec nie chce aby córcia w nich chodziła. odrazu daje swoje, tylko wziełam te gorsze ciuszki aby nikomu sie nie przykleiły do reki za mocno :)

Ostatnia edycja:
Smerfeta ja tez bodziaki mam zakladane przez glowe, moze kilka lat temu byly tylko takie. Dokupie kilka rozpinanych.

Boze dziewczyny ja nie mam zadnego doswiadczenia z dziecmi, nigdy nawet na rece dzieci nie bralam bo sie balam, nie mowiac o kapaniu czy ubieraniu. Wszystko bedzie dla mnie nowe. Biedne dziecko bedzie krolikiem doswiadczalnym ;) Zamowilam meble, jutro wplacam zaliczke, sporo wyszlo ale nie moglam sie powstrzymac. Beda okolo polowy lutego. Mam nadzieje, ze do tego czasu pokoj bedzie gotowy. Nie wiem kiedy bedzie koleda, chcialabym zaczac zaraz po niej.

Kasik przyłączam się do Ciebie, ja też nie mam doświadczenia z dziećmi, takiego malca to nawet na rekach nie miałam a co mówić o reszcze. Na szczescie mąz ma doswiadczenie. Ale wiesz jak idzie sie na prawko to wola aby nie było doswiadczenia bo latwiej przyswoic poprawne nawyki wiec mam nadzieje ze tutaj tez to sie sprawdzi. Damy rade :-)

Bziumelka, Kasik witam w klubie niedoswiadczonych mam:) ja to az sie boje pomyslec jak to bedzie. czesto mi sie sni ze moje dziecko jest glodne i brudne a ja nie wiem co robic:)

Kasik jakie mebelki kupiłas?? ja jestem na etapie szukania.

A jak u Was dziewczyny bedzie to wygladało - maluch ma swoj pokoj od poczatku i spicie z nim czy bierzecie go do waszej sypialni a pokoj robicie pozniej??

Montana, u nas też dają ubranka ale to tylko bleee kaftanik więc wolę żeby mała była w swoim ubranku ;)

Kasik, to poważny krok poczyniony ;) trochę będziesz czekać na mebelki ale to chyba wszędzie teraz trzeba czekać.

Medalikara, może konsultacja u innego lekarza to dobry pomysł.
Ilu lekarzy tyle opinii i to straszne. Mój lekarz jakoś też tak luźno podchodzi do sprawy tyle że jak miałam bóle w 28tc to nawet USG dowcipne zrobił i szyjka miała wtedy 32mm a teraz niby była tylko trochę skrócona. Wizyta w poniedziałek ciekawe co mi powie ciekawego ;)

Ostatnia edycja:
Smerfeta, takie body przez głowę tez nie sa złe, moze na początku dla ciebie łatwiej z rozpisanymi z przodu ale z drugiej strony te przez głowę nie maja napów ktore odciskają sie na brzuszku. Dodatkowe te przez głowę sie rozciągają bo maja takie zakładki .
To była złota rada mojej teściowki odnośnie bodow , najpierw trochę jej nie wierzyłam ale w sumie ma racje .
Ja mam trochę takich i trochę takich, bardziej zwracam uwagę na jakość bawełny bo w koncu to bielizna i musi byc mięciutka i wygodna .

Joasia, nasz bedzie miał swój pokój i spał tam w dzien a w nocy w kołysce u nas w sypialni. Jak wyrośnie z kołyski przetransportujemy go juz do swojego pokoju .

Bziumelka zaraz po porodzie Piotruś przejdzie szereg badań i wtedy zdecydują co dalej :-). Ja mam skierowanie do kliniki perinatologii. Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką która rodziła tam 31.12 i bardzo sobie chwaliła opiekę. Położne bardzo pomagały jej w karmieniu piersią, co dla mnie jest bardzo ważne :-).

Joasia u mnie łóżeczku będzie w sypialni, swój pokój będzie miał później.

Olusia, genna to miłego leżenia dziewczyny :-).

Co do wprawy w opiece nad niemowlakami to ja troszkę tej wprawy mam. Moja siostra ma dwuletniego synka. Od pierwszego dnia jego życia pomagała siostrze w opiece. Trochę zastepowalo mi to brak własnego dziecka. Kocham go nad życie :-).

Liskka masz rację, body bez guzików też się przydadzą. Ale zamówię kilka zapinanych z przodu. Koleżanki przestrzegały mnie tylko przed ubrankami zapinanymi na plecach

Kasik
ja też nie mam najmniejszego doświadczenia z niemowlaczkami. Damy radę, mamy to we krwi ;-) Pochwal się mebelkami! daj jakiś link czy choćby coś poglądowego :happy2:

Medalikara
oj to musisz się oszczędzać skoro szyjka taka króciutka.

Mój lekarz póki co też sprawdza szyjkę "naocznie", a jak będzie później to nie wiem.

reklama
Kasik, Bziumelka Joasia ja tez "0" doświadczenia z dziećmi. Hehe.... Powtarzam sobie jak mantrę zdanie "dam rade" ... Hihi.....

Bziumelka, Smerfeta - ja tez uwazam, ze CC lub SN to sprawa indywidualna, wybór każdej mamy. Dlatego nie mowię, ze CC jest straszna, bo i moj porod moze sie tak skończyć - kto to wie? Koleżanka urodziła przed terminem miesiąc temu wody odeszły, rozwarcia brak, skurczy brak, dwa dni jej porod indukowali i nic - musiała byc CC. A tez była zagorzała zwolenniczka natury:)) wiec ja sie nastawiam na SN, ale zdaje sobie sprawę, ze moze byc rożnie. Ale fascynujące jest dla mnie jak natura to wszystko urządziła.

A ja kupiłam poduszkę cebuszke do spania wczoraj i ... W końcu sie wyspałam! Hehe...

Montana oszczędzaj sie, jeszcze ciut za wcześnie na Zosie. Swoją droga duza juz panienka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry