• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

kasik36, musisz mieć dużo miejsca w pokoju, pozytywnie zazdroszczę :) Bedzie jak z katalogu pokoik ;)

smerfeta, fajna bryka :-) Nie przejmujcie się kolorem, przecież wózek nie jest na wieczność,a kolor który nam się podoba umili nam tylko ten czas kiedy wózka będziemy używać. My zdecydowaliśmy się na bardzo jasny kolor i nie wyobrażam sobie innego już. Jak pada można założyć takie coś przeciwdeszczowe i po sprawie . Zastanawiałabym się nad kolorem jakbym miała kupić sofe albo coś co ma mi służyć na lata a nie na rok czy dwa:-)

Teresa, nam za pierwszym, ale wszystko zależy od problemu jaki macie i nie ukrywam odrobiny szczęścia.

Ostatnia edycja:
reklama
Kotuska83 witaj w klubie ja tez mam cukrzyce ciazowa....spadkiem wagi sie nie przejmuj jesli dziecko przybiera na wadze to jest ok...ja od poczatku ciazy przytylam jakies niecale 4 kilo a od 2 miesiecy jestem na diecie i moze mam kilo od tego czasu wiecej....co do ketonow to hmmm kontroluj to lepiej zeby ich nie bylo. a co jesz i jakie masz pomiary cukru?

Joasia, jem dietetycznie. Kupuje sobie chlebek probody z niskim indeksem i jest super, nie podnosi cukru. Parówki z piersi z kurczaka tez są fajne. Jajka tez jem. Serek wiejski, jogurt naturalny. Generalnie uwazam aby nue było za duzo węglowodanów.
Pomiary robie 4 razy dziennie. Na czczo i po 3 gł. posiłkach. Wyniki są różne ale na razie nie jest tak zle z nimi. Musze utrzymywc na czczo ponizej 90 a po posiłkach 1 h po ponizej 120. Na czczo mam super zazwyczaj w okolicy 75 a po posiłkach to różnie.Zalezy co zjem i ile. Np serek Maćkowy waniliowy potrafi doniesc cukier do 130.Ale jak zjem np. ten ww. chlebek 2 kromki np z 2 jajkami na twardo to mam ok 90.
Ja sie strasznie boje insuliny i dlatego tak jem. Aczkolwiek sie okazuje ze za mało i teraz "za kare" mam jesc bardzo mało ale bardzo często.Mimo ze jestem na L4 to cieżko jest tak co chwile cos jesc. Juz mi sie pomysły kończą. Najgorzej z obiadem.Pomysłów brak szczególnie ze nie lubie gotowac i wczesniej czesto jadalismy na miescie.A teraz po takie zupce na miescie potrafi skoczyc do 130 !
A jak to jest u Ciebie? Dajesz rade? Nie stresuje Cie ta cukrzyca ? Bo mnie wkurza na całego !

Kasik, mebelki marzenie.... cudnie będzie pokoik wyglądać..... ah aż sie rozmarzyłam......
Smerfeta, tez sie nad tym Jumperem zastanawiam...... ale ja to mam milion pomysłow na minutę wiec jeszcze nie wiadomo co kupie.

Ostatnia edycja:
Szczerbatka ja tez bede lezec (oczywiscie jesli pojde planowo do szpitala) na periantologii na 3p. Wtedy jak lezalysmy w Szpitalu to tez tam bylam, to jest oddział mojej lekarki i mnie tam kieruje. A na skierowaniu masz jakas konkretna date??

Co do mebli to ja kupiłam tylko komode z ikei z 4szufladami i mam szafe wnekowa, wiecej mebli nie mam. Narazie sie mieszcze a pozniej bede myslec :)

A mnie jak przez cała ciąże meczyły zaparcia (pomijajac epizod z zatruciem i biegunka) to wczoraj zaczeło mnie czyścić.... Podobno to tez objaw przed porodem. Kurde to czekanie jest najgorsze.

Ostatnia edycja:
Kotuska83
ja na diecie jestem dosyc wczesnie bo od 17 tc. Na poczatku sie stresowałam ale teraz juz mniej. Ja mam tylko problem z tym rannym cukrem zawsze mam powyzej 90 max do 100 ale nie mam insuliny bo moja diabetolog mowi ze skoro w ciagu dnia cukry mam ok to nie jest zle, ketonów nie mam hemoglobine glikowana tez mam ok. W ciagu dnia cukry nie przekraczaja mi 120 czasm jak zjem cos zakazanego typu pizza to mama 119. Staram sie trzymac diete ale bez przesady zdarzy mi sie zjesc cos słodkiego - prawie codziennie cos skubne. Obiady zazwyczaj jem normalne czasami gotuje sobie specjalnie. Jest forum o cc jak chcesz to zajrzyj zobaczysz jak inne dziewczyny pisza moze bedzie Ci łatwiej:)
KAFETERIA - Cukrzyca ciążowa - Strona 1215 - Forum dla kobiet
u mnie to wyglada tak mniej wiecej:
Śniadanie 1
40 g chleba żytniego z masłem, pomidorem, sałatą ogórkiem kiszonym, szynka kilka plasterków
Śniadanie 2
50 g chleba żytniego z masłem, pomidorem i serem białym półtłustym czasem troche dzemu
Śniadanie 3
2 mandarynki ok 140 gram nie obranych, garść pistacji i migdałów szklanka kefiru, lub zamiast pistacji herbatnik czy kostka czekolady lub cos słodkiego
Obiad
180 g ziemniaków, 150 g łososia z piekarnika, sałata z og kiszonym i jogurtem naturalnym lub
120 g ziemniaków, 70 g buraka, 150 g piers z kurczaka w panierce z jajka i bulki tartej na oliwie z oliwek smażona, lub
180 g ziemniaków, 2 jajka sadzone, 3 og kiszone lub
pizza
usmiech.gif
lub
zwykly obiad czyli rolada kapusta czerwona ziemniaki
Podwieczorek
Mandarynka, 2 kostki czekolady gorzkiej lub kromka chleba z wedlina
Kolacja
50 g chleba żytniego, plaster sera, 4 plasterki szynki, pomidor, ogórek kiszony, sałata, troche sledzia
Kolacja 2
Pół małej bułki pszennej z masłem, serem żółtym lub to samo co na sniadanie

Medalikara, ja tez będę używać podobnych pieluszek, z tym ze materiałowe a wkłady sa ekologiczne jednorazowe ktore można normalnie wrzucić do kibelka :)
I welede dla dzieci także . cały zestaw juz mam spisany na kartce. Obecnie używam ich olejku na brzuszek i jest genialny !!!

My znów dużo wydaliśmy na wózek ale to była moja jedyna zachcianka ciążowa :) na ubranka tez sporo wydajemy bo kupuje raczej te lepsze jakościowo . Ale za to na mebelkach oszczędzamy sporo .

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry