• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia nospę zwykłą używasz czy forte?? dodatkowo mam mdłości, co chwilę mam uczucie, że wszystko podchodzi mi do gardła :-(
Mam nadzieje, ze maluszek rozwija się dobrze.

reklama
Zwykłą - można do 4 dziennie. Kilku lekarzy mi to powiedziało.
Najlepiej połóż się. Ja się lepiej poczułam jak przeszłam na system kanapowo-fotelowy. teraz mogę juz chodzić i brzuch mnie nie boli. Pobolewa natomiast, gdy postoję.

Madzialenak myślałaś o L4? Wiem, że to wczesna ciąża ale jak tylko lekarz usłyszy bicie serduszka polecałabym je rozważyć. Ja nawet nie zdawałam sobie sprawy jakie to błogosławieństwo. Dzisiaj na chwilę byłam w pracy i mało przez okno nie wyskoczyłam, żeby szybciej stamtąd wyjść.

Mnie brzuch ciągnie jak za długo pochodzę albo postoję np w kuchni.

Marcysiowa ma rację. Jak bym miała tylko umowę o pracę, bym nie wracała do pracy. Ale mam też działalność. Boję się, że klienci mnie w końcu zostawią. Chcę więc wrócić na pół gwizdka. Weź sobie L4 na próbę - zobaczysz, czy lepiej się czujesz jak trochę odpoczniesz.

Powiem Wam, że myślę o L4, mam stresującą pracę, codziennie nacisk na sprzedaż, kontakt z klientami, masakra. Nie wiem czy lekarz wystawi mi zwolnienie bo ogólnie nie są skorzy do wystawiania bo ciąża to nie choroba. Jak bym mogła to już bym poszła. Mam za sobą 2 stracone ciąże i bardzo się stresuję, aby teraz było wszystko dobrze.

Madzialenak daj numer do tego lekarza. Ja zadzwonie i powiem mu, jak to ciąża to nie choroba. Jeszcze Cie przeprosi. Niech mi ktoś powie jeszcze raz, że ciąża to nie choroba. Jak trzeba leżeć, znosić katar i inne choroby bez leków, jak w głowie się kręci albo rozmawia się kilka miesięcy z porcelaną. Oj dorwałabym kogoś takiego a zwłaszcza lekarza gina.

madzialenak, to tym brdziej musisz uważać na siebie.
Ja jak jeszcze nie myślałam o ciązy to wydawało mi się, że to jest oczywiste, że się pracuje prawie do konca i większość na L4 to kombinatorki. Perspektywa się zmieniła po latach starań i w koncu upragnionej ciązy. Dbam o siebie ile wlezie i nie zamierzam podjąć najmniejszego ryzyka. A pracę mam stresującą - mnóstwo delegacji, lotniska itp. więc po rozmowie z Dr szybko zapadła decyzja.

Tymonka, witaj!
Ja mam 34, robię USG i PAPPA jednego dnia. Nie płacę - mam abonment wykupiony przez pracodawcę w prywatnej sieci medycznej.

Madzia - mnie każdy lekarz od początku chciał dawać zwolnienie. Nie poszłam zaraz po teście, ale dr powiedział, ze jak zmienię zdanie, mam tylko zadzwonić i wypisze. Myślę, że nas po przejściach też inaczej traktują. Teraz każdy jeden lekarz chciał mi dawać l4 do końca
Ja już swoje przeszłam i wiem, zę nikt Ci nie podziękuje, że się męczyłaś w ciąży w pracy. I nikt specjalnie współczuć nie bedzie, jak się ciążę straci.
Ja chcę wrócić teraz na dwa - trzy miesiące i ok. 6. miesiąca planuję wrócić na l4, bo potem to dopiero jest ciężko z takim wielkim brzuchem.

Oj ciężko jest z wielkim brzuchem - a co dopiero z bliźniaczym ;-) Ja wróciłam od dentysty - mam już wszystkie ząbki wyleczone i kontrola dopiero po porodzie :-) Przy okazji zaliczyłam mały spacer, bo prawie 7 dni siedziałam z wirusami u mamy pod kołderką. Powiem wam szczerze, że gdyby nie coraz cięższy brzuch, to chętnie by jeszcze z miesiąc popracowała. Jednak te 3 tygodnie na l-4 rozleniwiły mnie okropnie.

reklama
tymonka- witaj na forum, ja mialam na nfz bo rodzac bede juz miala skonczone 35lat
coleta- ja tez strasznie kocham narty i to jedyna rzecz, ktorej mi teraz bardzo bolesnie brakuje :( ale cos za cos, jak ktos nie jezdzi albo nie lubi nart to tego nie zrozumie...
madzialenek- twoje wczesniejsze przejscia jak najbardziej predysponuja cie do l4! jestem pewna, ze lekarz sie zgodzi, a jesli twoj gin prowadzacy, znajac twoja historie staran, nie bedzie chcial tego zrobic to wyrazny sygnal ze nie jestes pod dobra opieka!
marcysiowa- wow, jak moze lekarz powiedziec zebys sie popytala w aptece :szok:???? szok! czytaj: mam tu taka ksiazeczke z rejestrem lekow, ale nie chce mi sie do nich zajrzec, bo to bedzie trwalo, a ja mam duzo pacjentow, wiec niech juz pani nie marnuje mojego czasu...
ja jutro mam wieczorna wizyte u mojej ginki, stan wagowy od poczatku ciazy +3,5kg, mam nadzieje ze nie bedzie sie krzywila, bo jak bylam miesiac temu z waga +2,5kg to troche krecila nosem. zobaczymy jutro.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry