• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Misia - to niezłe logistyczne wyzwanie przed Tobą! Tylu gości...cit nie małe weselicho :) Albo to taka zaprawa przed chrzcinami :)))
Nie pamiętam czy już Cię pytałam - ale zaczęłaś już robić zakupy dla maluszka? czy jeszcze czekasz?
W smyku fajne ciuszki widziałam w przystępnych cenach - przeceny są :-)

reklama
Różyczko - ja już kupuję powoli. Kupuje na allegro, gównie takie z GB, bo są lepszej jakości i w cenach niższych niż w Smyku. Na córce się przekonałam, że angielskie ciuchy są b. dobrej jakości. Kupiłam sporo ciuszków mothercare przez internet w bardzo przyzwoitej cenie. Chwilowo przystopowałam, bo mam już dość białych i kremowych. Niestety większość jest dedykowana chłopcom lub dziewczynkom, a my jeszcze nie wiemy. Ja nie mam nic już po córce, więc wszystko kupujemy od podstaw. Zaczęłam od ubrań. Większe inwestycje zostawiamy na potem.
Impreza duża, ale to 10 urodziny. Przez ostatnie lata córka miała łączone urodziny i nie czuła, że to jej uroczystość. Jak zaczęła zapraszać, to jakoś głupio było kogokolwiek pominąć :-)Imprezę robimy w klubiku dla dzieci - więc nie muszę się przy tym za bardzo napracować. Koszt imprezy w klubiku (podaję na przyszłość na podstawie doświadczeń wielu znajomych mam) jest porównywalny do imprezy w domu. No i wygoda ogromna. Następna taka imprezka za 8 lat :-) Ale pewnie wtedy to już w klubie, a nie w klubiku. Albo w kasynie wojskowym :-)

Misia dziękuję.... Tak wiem, każdy ma swoje zmagania i kłopoty, ja nie chcę zebyscie mi wspolczuly bron boże czy cos w tym stylu, ja po prostu chcialam sie wygadac,a komu jak nie Wam??? :tak:

Co do rzeczy dla maluszka to bardzo ostroznie kupuje, narazie doslownie mam kilka rzeczy i mnostwo dostalam tez. wszyscy mi trują, ze nie kupuj za wczesnie, ble,ble- nawet moja doktor...

Idę sobie, nie wprowadzam Was dłuzej w zły nastroj, dzieki ze mnie wysluchalyscie. Do jutra!

Różyczko, fajnie, że wszystko OK. Czyli tydzien z badaniami był udany dla wszystkich - oby tak dalej.
Ja miałam normalne USG, 3d/4d może będzemy robić później, podpytam przy najbliższej "standardowej" wizycie.

Ja po dzisiejszych badaniach postanowiłam powoli zacząć robić listę rzeczy, które będą potrzebne dla maluszka, z zakupami się jeszcze wstrzymuję do czasu jak się dowiemy czy dziewczynka czy chłopiec.

Aisha, mam nadzieję, że szybko się poukłada w kwestiach finansowych. Czasem są gorsze dni ale zwykle udaje się znaleźć jakies rozwiązanie. Głowa do góry! Może jakieś domowe sposoby na dodatkowy przychod? Choćby sprzedaż niepotrzebnych / nieużywanych rzeczy, ksiązek na allegro? Będzie i dodatkowa gotówka i porządki przed-wiosenne.

Kurcze Coleta - to może i ja listę chociaż zacznę już robić :)
Misia -powiem Ci że wolę sama zobaczyć, dotknąć i wtedy kupić... Chociaż wiem jak to z jakością jest... Co z UK to z UK :)

Pozdrawiam Was serdecznie - a ja zmykam do łóżka. Dzień był pełen wrażeń :) Dobranoc

Jejku dziewczyny wy juz o wyprawce myslicie? Ja na razie żyje on wizyty do wizyty. O wyprace pomyśle później.

Aisha nie wprowadzasz złego nastroju. Masz cięższe chwile a my wszystkie chętnie Cię wesprzemy. Mów wszystko co Ci na sercu leży.

Hej dziewczyny, ja juz jestem we Wroclawiu, posiedzialam troche z Mama, wzielam kapiel i odpoczywam, lot byl spokojny i bardzo krotki, sluchalam relaksacyjnej muzyki, w poniedzialek ide na pierwsze usg:)) Dobranoc

Kate - witaj w Polsce :-) Fajnie, że jesteś u nas - u naszych lekarzy. Powodzenia na egzaminie.
Aisha - Masz przejściowe trudności, ale wszystko przed Tobą, jesteś młoda, zdobywasz nowe kwalifikacje, wszystko się dopiero przed Tobą otwiera. Niebawem ledwie będziesz pamiętać, że był w życiu gorszy moment. Głowa do góry i marudź nam ile masz ochotę, bo od tego jest przecież forum. A nikt Cię lepiej nie zrozumie, niż my - bo może nie mamy takiej samej sytuacji, ale rozumiemy jak nikt inny Twoje obawy, bo wszystkie w jakimś stopniu musiałyśmy zrezygnować z czegoś, żeby zajść w ciążę, a teraz ją utrzymać. GŁOWA DO GÓRY!!!
Różyczko - a może spróbuj coś kupić przez Internet? Dla mnie to było kiedyś niewyobrażalne, a obecnie wszystko tak kupuję w cenach będących ułamkami cen sklepowych. Wczoraj przyszły spodnie ciążowe - wylicytowałam nowe: jedne next za 30 złotych, a drugie za 20 zł. W h&m zapłaciłabym grubo ponad sto zł za jedna parę. A ciuszki next, adams, mothercare są i śliczne i nie do sprania. Moja kuzynka ma trochę ich po mojej córce i mówi, że przeżyły jeszcze jej dwie córeczki. Zarzekała się wczoraj, że ma mi jeszcze je do oddania w dobrym stanie. Nie chce mi się aż wierzyć, ale może... Weszłyśmy z córką do sklepu z z ciuszkami u nas w mieście ... i nie mogłam nic kupić. Macałam, oglądałam - ale nie taka bawełna i nie takie szwy. Oglądałam też ubranka w TKmax i tam można trafić świetne - ale w tym sklepie jest taki asortyment, jaki się akurat trafi. Ale osobiście myślę, że będę tam polowała.
Kupiłam np. tutaj parę rzeczy:
Mięciutki Pajacyk+ Czapeczka 3.4kg/ 45cm Noworodek (2854364842) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mam już je w domu. Są b. dobre - jak to w mothercare.
No i cos mi się wydaje, że dziś w nocy poczułam maluszka ruszającego się w brzuszku. Bardzo delikatnie. Widocznie wkurzał się, ze leżałam na plecach.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry