• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny mam nadzieję, ze to nie przez moje dziwne humorki wprowadziłam na forum tyle smutku...

Sznurki oczywiscie ze bedziesz sie stresowac, to normalne, ja tez dlugo nie moglam w to wszystko uwierzyc, zobaczysz z kazdym tygodniem bedziesz coraz bardziej pewna, kazde USG bedzie Cie przyblizalo do narodzin Twojej kruszynki. To sie dzieje na prawde!!!!!

Madzialenak beta ładna?- nawet piekna! to nie ma sie czego bac:tak:

Różyczko, oj ja też potrafię się sciac z moim, chyba kazda z nas tak ma;-) Ostatnia kłótnia i płacz?- niech no sięgnę pamięcia- 2 dni temu:-p, poszło o błyszczyk do ust...nawet nie chce mi się tego opowiadać;-)

A ja sie odstresowuję i sobie gotuję, zupkę buraczkową a na drugie kuraka pieczonego z ziemniaczkami pieczonymi i buraczkami (Madzi chyba brakuje zelaza, hehe).
Stwierdzam, że zupka krem z buraków I klasa :))

Ostatnia edycja:
reklama
Aisha moja mała też jakby zacichła i też się martwię... ale internet mówi że tak bywa że dzieciaczki w tych tygodniach milkną na 2 3 dni a potem odzywają się ze zdwojoną siłą... więc postanowiłam wytrwać do środowej wizyty u doktorka

Piekne te ubranka sa, tez juz bym chciala sobie zaczac kupowac. Po transferze 20.12 kupilam naszemu malenstwu, chociaz jeszcze nie )wiedzialam czy z nami zostanie malutkie biale skarpetki i jest to pierwsza i jedyna rzecz jaka w zyciu kupilam z mysla o moim malenstwie. Dzisiaj dopiero wyszly mi dwie prawdziwe kreski a to 16 dpt, w poniedzialek pierwsze usg.

dziwuszki przesyłam moc pozytywnych wibracji:) Kazdy ma cieższe dni. Nic sie nie martwić proszę- wszystko bedzie ok, a takie myślenie nie pomaga waszym skarbom! wziąć sie w garsć!

co do ciuszków... pierwsze małe ubranko kupiłam jak odebrałam wynik pierszej bety:) od tej pory kupowałam co i gdzie mi sie tylko nawinęło:) nie miałam oporów przed przynoszeniem kolejnych rzeczy do domu:) A to ze inni mówią żeby nie kupować wcześniej? dla mnie to są stare zabobony i już.

Witam porannie :-)
Kupiłam kilka ciuszków w mniejszym rozmiarze, ponieważ zakładam, że w moim wieku nie dotrwam w całopaku do terminu porodu. Wszystkie moje koleżanki, które rodziły dzieci bliżej czterdziestki niż trzydziestki, miały problem z donoszeniem ciąży do końca. Liczę, że mogę się rozpakować na tyle wcześnie, że ciuszki dla wcześniaczków mi się przydadzą. Chciałabym mieć na wszelki wypadek z 2-3 wcześniakowe komplety na sam początek. W razie czego szybko kupimy więcej. W szpitalu dziecko ubierają, jeśli jest taka potrzeba, w ubrania służbowe, ale pamiętam, że to trochę u nas takie szmaty były.
Trudno przewidzieć, jakie ubrania się przydadzą na początku. Dla mojej córki rozm. 62 był na początek dużo za duży. Przez pierwsze dwa miesiące bardzo przydały nam się ubrania w rozm. 56. Długo wykorzystywanym rozmiarem był 68. Ale koleżanka ubrań w rozm. 56 w ogóle nie tknęła, bo jej synek wszedł dopiero w 62, a szybko przerzucali się się na 68.
Wiele też zależy od tego, jak zorganizujecie sobie potem życie domowe - tj. pranie i prasowanie. Pamiętam pralkę chodzącą codziennie, ale córka miała refluks, dużo ulewała i ja praktycznie co karmienie musiałam i ją i siebie przebierać. Teraz sobie myślę, że przy moich obowiązkach nie zorganizuję się tak jak wtedy i nawet, jak zrobię codziennie pranie, to pewnie nie znajdę zawsze czasu na prasowanie, więc chyba po prostu bezpieczniej będzie kupić więcej rzeczy. Szukam też takich, które w razie czego ujdą nawet bez prasowania ...
Zaczęliśmy oglądać wózki. Poprosiliśmy o pomoc eksperta i zapytaliśmy córkę, jakie ma wspomnienia z jeżdżeniem wózkiem. Powiedziała, że pamięta .... terterterterterter - tj. utrwaliło jej się to co mi: małe kółka w sportówce hałasujące po chodnikach. Ja mam w związku z tym wysokie wymagania co do wózka - wiem, że musi mieć pompowane koła. Zwłaszcza, że my pod lasem mieszkamy i trzeba nim będzie po korzeniach przejechać. W razie czego bardzo szybko jak nas wilki pogonią :-) (znowu jakiś artykuł jest, że wilki w lesie wyją). Wózki mojej córki były kłopotliwe i z doświadczenia wiem, jakie to ważne kupić dobry wózek, bo ten taki głęboko - spacerowy musi służyć codziennie przez dwa lata. Mój wymarzony kosztuje ogromne pieniądze i zastanawiam się nad używanym. Przyuważyliśmy, że są specjalne sklepy specjalizujące się w sprzedaży wózków używanych z Zachodu. Wyglądają prawie jak nowe. Podpowiadam, bo wydaje mi się, że to może być rozsądne rozwiązanie. Widzieliśmy wiele fajnych wózków, ale mamy spór, bo A. wolałby taki kosmicznie odjechany oczywiście, a my z córką uparztrzyłyśmy sobie taki klasyczny, zupełnie normalny. No nie pokłóciliśmy się jeszcze :-)

Dziękuję za życzenia udanej imprezy. Udała się rewelacyjnie. Dzieci zachwycone - nazjeżdżały się, nabiegały po małpim gaju i żadne z nich nie miało ochoty wracać do domu. No i okazało się na tej imprezie, że koleżanka ma termin porodu dokładnie na ten dzień co ja ;-)
Miłego dnia życzę :-)

Ostatnia edycja:
Ja tez uwazam, ze nie ma co wierzyc w te zabobony i czemu nie robic sobie przyjemnosci i kupic cos malutkiego. Teraz wierze, ze wszystko bedzie dobrze. Za pierwszym razem czulam, ze cos pojdzie nie tak nie kupilam nawet zadnej rzeczy dla malenstwa ani siebie, wiec teraz obiecalam ze musze zmienic nastawienie. Milego dnia

Misia, napiszesz jaki wózek Ci się tak podoba?

Ja dzis jade do rodziców pokazać najnowszą sesję maluszka i pochwalić się że wszysto OK. Jak będę wracać muszę odebrać pranie z pralni a naprzeciwko pralni mam Mothercare... hmm... pokusa jest :)

reklama
Coleta - ale ty się katujesz :-) Ja nie mam takiej silnej woli. Muszę jak najszybciej Maluchowi zaprojektować meble do pokoju, bo nie mamy już gdzie jego ubranek składować :-) Póki co kupiłam naklejki na ścianę:
Naklejki na ścianę LEŚNE ZWIERZĄTKA - RoomMates BabyLuxury.pl

Jeśli chodzi o wózki, to po przebadaniu internetowej oferty - my kobiety chcemy taki:
http://www.emmaljunga.com/pl/Obs&_322;uga_klienta/Filmy_o_produkcie/Duo_Combi-1422.html

Męski wybór to:
http://mutsy.com/plpl/4rider-single-spoke/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry