• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kate Ty się nie stresuj, czytałam ostatnio, że zarodek rośnie 1,1 mm dziennie więc wszystko jest w jak najlepszym porządku. Nie ma co porównywać, bo każda z nas miała inny zarodek tzn, 2,3, 5 dniowy, nie wiadomo kiedy dany zarodek się zagnieździł itd.

A mi lekarz na pierwszym USG (17dpt) powiedział, że widzi 2 pęcherzyki ale żebym się nie nastawiała bo z jednego może nic nie być. No i na następnym USG (28dpt) były już 2 serduszka a pęcherzyki równe.

Kate spokojnie, troszke za wczesnie to usg :tak: Rozumiem,ze bardzo sie niecierpliwisz,ale poczekaj teraz do serduszka.U mnie bylo widac 6t6d i mimo,ze tez martwilam sie bardzo,to wyczekalam jakos prawie do 7tc :happy2: Powtarzalam sobie,ze niby dlaczego cos ma pojsc nie tak ? jestem w ciazy i koniec,i tak tez sie stalo;-) Do mojej kliniki zaprosili mnie na usg w 8tc,i maluszek juz sobie brykal w brzuszku jak maly robalek hehe.Bylo widac juz zawiazki raczek i nozek,ale niesamowite bylo dla mnie to jak sobie plywal:tak: Dasz rade kobietko,trzymaj sie i najmniej stresuj i denerwuj,bo to nie dobrze dla babelka w brzuszku.
Pozdrawiam mamuski :-)

Kate, spokojnie, poczekaj kilka dni i wtedy idz na USG. Ja, jak dobrze pamietam na pierwszym USG bylam 2 - 3 tyg po becie i też był malutki pęcherzyk. Urośnie!

Co do wózków i ich masy - jak nie ma potrzeby ich wnoszenia (schody, blok bez windy itp) to myslę, że masa sama w sobie nie jest aż tak ważna - ja bym stawiała na stabilność. Generalnie - po wczorajszym oglądaniu wózków mam galimatias i postanowiłam od wózków odpocząć...
Tym bardziej, ze odebralam wyniki krwi i już nie są takie fajne jak ostatnio :( Mam obniżony hematokryt i podwyższone monocyty. Ehh.... jak się człowiek nie martwi USG to wynikami. Dobrze, że już jutro mam "standardową" wizytę u mojego lekarza prowadzącego - i o wszystko podpytam.

U mnie w 21 dpt przy 5 dniowych bąblach pęcherzyki miały 0,90 cm i 0,95 cm. Przy tym większym było widać ciałko żółte 0,28. Niby był to 5t5d, ale serduszek nie było. Po 12 dniach maluszki miały 0,64 i 0,66 i serducha pukały miarowo:-) i tu pokazywało 6t4d.
Kate71 - będzie dobrze:tak: Gdzie będzie lepiej maluchowi niż u Ciebie pod serduszkiem. A dalej jesteś we Wrocławiu?

Lilonka- dziekuje, ta kobieta mnie zestresowala, jutro wracam do domu juz, dzisiaj bylam jeszcze zrobic bete w invimedzie i zrobil mi sie siniak doslownie. Myslalam, ze usg mnie uspokoi a jest odwrotnie.

Mogłaś we Wrocławiu podjechać do szpitala Marciniaka. Tam beta jest po 2-3 godzinach. Z invimedu wożą do diagnostyki, gdybyś miała kartę klienta to wynik pewnie już jest i można sprawdzić na stronie. Ewentualnie możesz spróbować zadzwonić do labo na Opolską (bo pewnie tam zawieźli) - 71 7149701 wew 700, 720, 722, ale przez telefon nie podadzą pewnie.

reklama
Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry