• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja luteinę (3x4) i dupek(3x2) mam brać do 16 tygodnia - potem dopiero zaczynamy odstawiać - znaczy się, jak łozysko będzie już dobrze ukształtowane.
Z tym, że ja mam ciągle jakieś rewelacje.

reklama
Kate...ja biore lutinus dopochwowo i dupka, odstawilam luteine pod jezyk, bo ja tez bralam na samym poczatku...i wtedy progesteron mialam ponad 50, ale gin kazala odstawic.
ehhh, powiem wam, ze nie mam juz sil...
dobrze, ze we wtorek mam wizyte,niech cos zaradza, bo zwariuje...
misia...i jaki masz poziom progesteronu teraz?
Aisha...moj endo-gin mowil, ze tsh o niczym nie swiadczy i kazal zrobic ft4 ...ale to juz wykazuje moim zdaniem, ze chyba jest cos nie tak...jaka dawke euthyroxu bierzesz?

Ostatnia edycja:
miliaa rozumiem Cie doskonale, dobrze, ze juz we wtorek wizyta to lekarz zadecyduje co dalej. Staraj sie odpoczac i wyciszyc przez weekend, chociaz wiem, ze to nie latwe, ale to najlepsze dla Malenstwa. Przesylam dobre mysli.:)

Mnie nie każą badać progesteronu. Mam się pławić w progesteronie i tyle.
Ginekolog w szpitalu mi mówił, że są różne szkoły co do TSH i euthyroxu. Ja biorę z założenia 1,5 tabletki. Ale ginekolog w szpitalu miał co do tego mieszane uczucia.

dziewczyny odebralam wyiki ft4, moze ktoras mi cos powie na ten temat...mi sie wydaje, ze nie jest za dobrze...
TSH 4,5
ft4 10.4 (7.50-21.10)

no i progesteron mi spadl..fu.ck!

Milla a miałaś coś z tarczycą przed zajściem w ciążę? tSH nie jest wiarygodne w ciąży, też mam ponad normą ale FT4 masz za niskie! według mnie jak najszybciej do lekarza i dostaniesz hormon (ja biorę euthyroks) żeby podtrzymać FT4 w górnej granicy (wtedy będzie ok). pewnie od razu dostaniesz większą dawkę. Lutki nie odstawiaj. a prog badałaś już po odstawieniu? wtedy normalne że spadło bo lutka wychodzi w badaniu a dupek nie wychodzi z krwi.

ehhh i u mnie za dobrze było.... ząb mi podszedł ropą i dentysta z gin zalecili usunięcie......... pół wyrwał a drugie pół w poniedziałek:wściekła/y:
wyglądam jak zombi w dodatku mam brać antybiotyk no i boli jak diabli..........

reklama
Hej :)))

Byliśmy u lekarza w czwartek - wszystko jes w porządku. Maluszki się wiecrą :) A ponieważ mam oba łożyska na przedniej ścianie - póki co nie za bardzo to czuję :/ ale wszystko przede mną :)
Dostałam żelazo plus mam być na diecie bogatej w żelazo i wit.C. Do tego elektrolity - na te moje skurcze łydek - i banany i pomidory w dużych ilościach :)
Nie wiadomo póki co jaka płeć. Maluszek "na dole" tak się układa że mozliwe że do końca ciąży sie nie dowiemy - a 'na górze' też zacisnął nóżki tak że tylko na 65% lekarka się odważyła powiedzieć że raczej chłopiec - ale to tylko 65%.
Najważniejsze - że zdrowe maluszki są :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry