• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lilionka - dlatego Wam wysłałam, żebyście zagłosowały. 45 tys. tak zagłosowało, bo Kościół każe tak głosować i ogłasza to. Ja znalazłam to dziś na mojej stronie parafialnej, gdy szukałam ogłoszeń o terminach kolędy. Oczywiście był apel, żeby głosować przeciwko - ale ja tam księdza nie posłuchałam :-)

Aja obudzilam sie dzisiaj z wielka chandra:( nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, ze cos jest nie tak:( jutro chyba pojade na bete, zeby sprawdzic bo taka jestem niespokojna. Usg mam dopiero 30.1:( od kilku dni w nocy pobolewaly mnie piersi a dzisiaj zupelnie nic i jeszcze jakby sie pomniejszyly:(

Kate żadnego czarnowidztwa mi tu proszę nie uprawiać!!!! po prostu masz dziś gorszy dzień a do końca ciąży będzie takich jeszcze mnóstwo:tak:

a co do bólu piersi to mnie bolały tylko do bety a potem nagle z dnia na dzień przestały, lekka wrażliwość pojawiła się znów ok 12 tc i raz jest raz jej nie ma...

głowy do gory koleżanki pogoda za oknem zimowa cieszmy się że w domkach cieplutko!!!!
Ja we wtorek na usg sprawdzic czy wsio ok po pobycie w domu choc w domku tylko lózeczko czuje sie juz zdecydowanie lepiej i plamienia ustały uf mam tylko nadzieje ze znowu zobacze mojego juniorka:)
Ja leczę tarczyce od 10 lat i teraz w ciązy byłam juz na konsultacji i fakt lekarz powiedzial mi żebym specjalnie TSH sie nie przejmowala (3,3) tylko na ft4 mam patrzec podniosl mi dawkę leków i co 4 tyg mam sie pokazac i bedziemy podnosic dawkę az do porodu więc myslę ze wie co robi:)

Dziewczyny - lekarka mi ostatnio patent na ból głowy dała - u mnie póki co 2 razy zadziałało. Należy w kolejności:
1. zjeść pół cytryny (może być z cukrem) lub coś bogatego w wit.C - kiwi, cytrus jakiś
2. wypić kawę
Jak nadal nie pomoże - paracetamol 500.

Mi pomogło - a mam migrenowe bóle - jak zaczyna boleć głowa to trzyma 3 dni. Ponoć wit.C wspomaga działanie kofeiny z kawy.

Misia, jak dobrze ze juz w domu! i jak wozek???? piekny jest?
kiciabp, ty tez na siebie uwazaj teraz, jeszcze daleka droga przed wami!
kate, nie przejmuj sie brakiem oznak ciazowych, ja nie mialam w ogole wymiotow, piersi, jak do tej pory, urosly mi tylko o 1 rozmiar i wcale nie bolaly. nie mysl negatywnie, bo to zawsze zle wplywa na caly organizm, czyli takze na dzieci!
a propos tej ankiety nt in vitro, w naszym najblizszym otoczeniu mamy az 4 pary z dziecmi z in vitro... uwazam ze to jest bardzo duzo. najgorsze dla mnie jest to, ze te osoby, ktore sa przeciwne- moga przeciez nie podchodzic do procedury, ale czemu zabraniaja tego innym? niech moralnosc innych ludzi zostawia im samym!

reklama
kate, kazda z nas jest inna, wiec mozesz zupelnie inaczej przechodzic swoja ciaze. ja za to z oznak ciazowych mam zatkane uszy od samego transferu, codziennie, do dzisiaj. pomaga tylko pochylenie glowy w dol albo odetkanie uszu poprzez zlapanie sie za nos i mocne wciagniecie powietrza. pewnie mi tak zostanie do konca ciazy. i jeszcze zmienil mi sie glos, pewnie cos mi ktores z dzieciakow uciska i stad te dziwactwa :-D nie doszukuj sie niczego zlego w tym, jak twoj organizm przechodzi ciaze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry