• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

czesc dziewczny ja dzis na wizytke pędze więc zaraz po napisze co i jak:)
sznurki nie ma przeciwskazań dla farbowania włosów ja farbowalam tydz temu (czyli w 7 tyg) lorealem bez amoniaku moj gin powiedzial ze te czasy zabobonów juz minęły jedynie kolor może nieco sie róznic od oczekiwanego:)
madzialenak lez spokojnie i ciesz sie nic nierobieniem :) bedziemy rodzic w tym samym tygodniu :) oby do sierpnia

reklama
Hej - ja juz też mam wyniki PAPPa. Generalnie ok. Ryzyko obu zespołów niskie. Niestety niski mam też poziom białek PAPPa, co lekarz opisał jako możliwość wystąpienia powikłań w późniejszym etapie ciąży. Tj. może być cukrzyca ciążowa, poród przedwczesny, niska masa urodzeniowa. .Genetyk określiła, że to się zdarza przy takich słabych ciążach z plamieniami itp. Za tydzień mam dalsze badania prenatalne, ale z uwagi na mutację zakrzepinową, a nie dotychczasowe wyniki. Będę mieć znowu usg i badanie TP (cokolwiek to znaczy).
Madzia - ja wole leżeć u góry, bo mam wygodniejsze łóżko. Poza tym w sypialni mam dobry telewizor, a w salonie mam ekran i projektor, co powoduje, że aby coś oglądać muszę mieć zasłonięte rolety. A że ja lubię mieć włączony telewizor, musiałabym leżeć cały czas po ciemku. :-) W sobotę na narożniku w salonie wytrzymałam jeden film i poszłam na górę. Bardzo doceniam mój materac. Teść mi urządził barek w przedpokoju i tylko na coś cieplejszego schodzę na dół.
Jutro usg. uffff... bo już tydzień nie widziałam Malucha.Mam nadzieję, że nie będzie już tego głupiego krwiaka.
Dorex - ja już się boję tego badania z glukozą. Pamiętam ten smak od 11 lat :-)

Misia, dobrze, że wyniki OK, trzymam kciuki za dalsze - oby były jeszcze bardziej pomyślne. Na pewno będą.

Ja się powiększam... hmm.. może to nie jest zbyt spektakularne odkrycie jak na ciężarną ale dla mnie, która będzie mamą po raz pierwszy to nowość. Brzuszek już naprawdę spory, za kilka dni pokażemy sie małżowi bo od tygodnia w rozjazdach.

Misia trzymam kciuki za dalsze badania i jutrzejsze Usg- moze juz poznasz plec:)) coleta zazdroszcze powiekszania, mam nadzieje, ze i ja niedlugo zobacze brzuszek- ubrania ciazowe czekaja:)

dorex mnie to czeka kolo 7 lutego jakos, brr! Dobrze ze masz za soba

<adzialenka gratuluje- odpoczywaj i dbaj o siebie bardzo!

Tez chce zafarbowac wlosy, tlyko rozjasniaczem, wiec nie wiem czy wolno, bo to dosc mocno, baleyage chce tylko....zapytam mojej dr 1.02. Moglam dzis tej drugiej ale zapomnialam, szyjka ok, skierowanie dala na mnostwo badan tak jak chcialam. Wizyta kolejna 12.02 :) Teraz czekam na USG polowkowe, mam w poniedzialek :)

Kate to prawda, 12 tydzien te badania- do 13t6d chyba mozna max je zrobic. USG dokladne, mnostwo zdjec i dlugi opis:) No i test PAPPA, na wyniki czeka sie kilka dni.

A ja jeszcze tydzien i zaczne 6 miesiąc- oj leci, leci!

Miłego dnia, pędzę mgr pisać!

Aisha gratuluje 22 tygodni. Ja dzisiaj weszłam w 5 miesiąc. Nawet nie wiedziałam, że ten czas tak leci. Od dłuższego czasu nie miałam ruchu w brzuchu i zaczynałam się martwić. A tu przed minutką normalnie jak oglądałam łóżeczka miałam takie super smyranko z przodu. Moje dzieci mnie uspokajają. Po prostu łzy szczęścia.

Boje sie, cos mnie nagle brzuch zaczal bolec z lewej strony, taki jakby skurcz i klucie, wzielam dodatkowo duphaston, nie mam plamienia, ale tak dziwnie mnie boli:( praktycznie caly czas leze.

Misia super, że badania wyszły w porządku. Trzymam nadal kciuki za jutrzejsze badania. To tylko formalność.

Dorex osobiście nie miałam tego badania, ale wiem, że często robi się niedobrze. Na szczęście Ty już jesteś po :tak:

Kate ja tak mam cały czas z lewej strony, kłucie i pobolewanie. Doktor kazał mi brać 3 x dziennie nospę. Z lewej strony miałam ciążę pozamaciczną i teraz jak się wszystko rozciąga to narusza zrosty i dlatego taki ból. Nie wiem jaka może być przyczyna u Ciebie, weź może nospę.
Zbadałaś betę czy dobrze przyrasta??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry