• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

wow, Kate, dwie macice?! wow!

miliaa, coleta, gratuluje dobrych wynikow! oby tak dalej!
misia, dla was tez gratulacje, ale nadal sie oszczedzaj i wykoncz tego swojego miesniaczka!
aisha, jak tam waga? jak magisterka? do przodu cos? ja mam caly czas jakies robotki na boku, tlumaczenia, i tak je robie, i robie i coraz mniej mi sie chce :/ tak sie do nich zabieram jak ty do swojej magisterki...

kurcze, dziewczynki, cos duzo was w lozku musi lezec, czyli wniosek dla nas, pozostalych, ktore jeszcze sa na wolnosci pozalozkowej- OSZCZEDZAJMY SIE. lepiej dmuchac na zimne. latwo mi mowic, ale sama ciekam po sklepach mimo galopujacej anemii (hemoglobina w dzisiejszym wyniku to 9,5 :/)

w poniedzialek zaczynam szkole rodzenia- yuppi! ciesze sie, chociaz nie wiem czy moj maz bedzie ze mna chodzil, bo on teraz CALY CZAS PRACUJE, zarabia na dzieci. juz mu zaczynam gadac, ze tak sie nie da w takim tempie caly czas, a on do tego pracuje fizycznie (fizjoterapeuta i trener). zobaczymy czy z czegos zrezygnuje zeby poznac tajniki kapieli maluszkow...

reklama
mam dylemat:(((((((((( po dzisiejsze wizycie mimo ze sie ucieszyłam że dzidzia ok i ładnie rośnie to lekarz kazał mi odstawić kw. foliowy i dał mi antybiotyk............. mimo że to wysokiej klasy specjalista (w moim odczuciu i nie tylko) chyba bede brała dalej do konca 1 trym ten kwas foliowy przeciez nie zaszkodzi.......... no i ten antybiotyk (CRP10) boje sie że niepotrzebnie bede faszerowac dzidzie ......eh no sama nie wiem

Kicia - skoro lekarz daje Ci antybiotyk to znaczy chyba że wie co robi....ja bym chyba dopytała go na wizycie dokładnie czy jest naprawdę potrzebny - a skoro przepisał - to widać tak trzeba...
A witaminy jakieś bierzesz? Bo ja biorę zestaw witamin (gdzie jest kwas foliowy). Może żeby się nie dublowało...?

kicia, zgadzam sie z rozyczka, skoro lekarz uwaza ze potrzebujesz antybiotyku, a to dobry lekarz, to musi wiedziec co robi. z kwasem foliowym moze tez jest tak jak pisze rozyczka, zeby sie z dawka w zestawie witamin nie dublowal. chociaz moja ginka kazala mi dalej brac kwas foliowy plus witaminy ciazowe (specjalnie sie o to spytalam, czy mam kwas odstawic, ale powiedziala ze nie, mam brac dodatkowy, ale ja mam blizniaki wiec moze to stad)

dzieki dziewczyny:) biore od transferu jeszcze femibion tam jest kwas foliowy ale tylko 400ug i dodatkowo brałam 2x5mg wiec dawka znacznie różniaca się do końca 1 trym będę chyba brała ale 1 tabl na wszelki wypadek:)
co do antybiotyku to faktycznie musze zaufać lekarzowi mówił że to tak profilaktycznie bo CRP podwyższone i faktycznie naczytałam się sporo i może zrobić sporo złego to CRP więc musze myslec pozytywnie i łykać i miejmy nadzieje ze pomoże a nie zaszkodzi ufffffffff

Madzia - cos w tym jest, bo mnie pobolewają blizny po laparoskopii. Gdzieś czytałam, że bolą w ciąży te wszystkie zrosty.
Zrobiłam wczoraj test za smsa reklamowany gdzieś na boku forum. Wyszła mi dziewczynka :-) Spróbuję namówić dziś lekarza, żeby sprawdził ich skuteczność.
Pozdrawiam i życzę spokojnego dnia
M.

miliaa, oba badania - USG prenatalne + test PAPAA robi się tego samego dnia - w laboratorium jak pobierają ci krew na PAPPA to musisz też zostawić wynik badania USG - patrzą na oba wyniki całościowo - więc najpierw USG a a później wizyta laboratorium. Robi się to w tym czasie bo na takim etapie rozwoju dziecka narządy / parametry powinny mieć dpowiednie wartości -niektóre narządy muszę być już rozwinięte. Jak wyniki są poza normą wykonuje się dalsze badania - już bardziej inwazyjne (np. amiopunkcja).

reklama
Magda - nie musisz, ale chyba warto; uspokoisz się.
Miliaa - moim zdaniem prenatalane to nie połówkowe. Pierwszy test jest do 13 tyg., drugi od 15 - ego. Ale chodzi o to, żeby zdążyć zrobić ewent. amniopunkcję do 19 - ego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry