• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

sznurki...ja tez slyszalam, ze mozna farbowac, bo najwazniejsze to szczesliwa mama!! ja tak sie balam zrobi sobie lakier hybrydowy na paznokciach, ale chyba niedlug osie przekonam, bo pamietam, ze tak dobrze sie czulam jak mialam pomalowane pazurki...
kiedy masz nastepna wizytke?

madzialenak...wszystko na pewno bedzie dobrze kochana. po prostu musisz troche odpoczac, tak to jest na poczatku ciazy...wazne, ze maluszek ma sie dobrze!!

coleta...wlasnie troche odpowiedzialas mi na pytanie...kiedy moge wykonac test pappa? i czemu usg w 12 tyg jest takie wazne..? ja mam sie umowic do gabinetu, gdzie jest na prawde bardzo dobry sprzet....wiec chyba pojade do mojego gina prof w wwie, on ma takie usg z przeplywami itd...takie podobno superasne...

a ja dzis wrocilam z wizyty, moj maluszek ma 1,78cm...ma piekna, wielka glowke i malutkie raczki i nozki...serducho boje jak dzwon 185/min...
nic sie nie odkleja, wszystko jest w najlepszym porzadeczku..
ciaze okreslili mi nie ma 7t5d, ale na 8t3d...
na tarczyce dostalam od jutra euthyrox N25, wiec mysle, ze bedzie dobrze!
nastepna wizyta w 12tyg, czyli to CALE DLUGIE 4 tgodnie...ale juz powinno byc piekne usg i piekna dzidzia...

reklama
Beta dobrze przyrasta, w poniedzialek pojde na usg to dowiem sie cos wiecej, wiem ze Malenstwo jest po lewej stronie, w lewej macicy..Ja mam dwie macice i moze dlatego cos mnie pobolewa.

Kate...masz macice dwurozna? gdzies kiedys czytalam, ze wlasnie przy tym schorzeniu moga byc wiekszde dolegliwosci bolowe...ja ci radze brac codziennie magnez z wit b...
ja tez mam problem z bolami, bo przeciez mam torbiele na jajnikach...i tez mocniej nic inne dziwczyny odczuwam rozciaganie macicy..
3mam kciukasy za jutrzejsza wizytke!! moze juz serducho zobaczysz

Kate wszystkie tu panikujemy i tak nam już do porodu zostanie( a pewnie dłużej):tak:
ja na początku też tak miałam jak mnie bolało to się martwiłam a jak był spokój to tym bardziej że nic nie czuje:szok:

teraz jestem na fazie czy mała się odzywa, jak jest dłuższa przerwa to już się martwię i zaczynam nasłuchiwać.... a jak coś zaboli to też myślę czy tak ma być czy jednak nie...
zawsze łatwiej nam się tu wygadać:tak:

kate absolutnie nie marudzisz, po to tu jesteśmy aby sobie nawzajem "pomarudzić", doradzić, wesprzeć. Pewnie jutro już serduszko będzie ♥

Miliaa dobre wiadomości, całe szczęście, że maluch ślicznie się rozwija :-)

miliaa ja mam podobno dwie oddzielne macice, co prawda rozne teorie byly, ale na ostatnim usg lekarka tez to potwierdzala. Podobno czasem tak sie zdarza, ze jedna mam gratis, ale to moglo miec wplyw na poronienie i chyba dlatego tak panikuje. Oby do poniedzialku i usg.

no witam was wszytskie:) ja dzis juz po wizycie oczywiscie serducho biło jak poprzednio 180/min junior ma 2.35 cm i ma sie dobrze mimo malych plamień (niewiadomego pochodzenia) 07.02 mam prenatalne z testem z krwi a 12.02 kolejna wizytę ogólnie wszytsko wygląda stabilnie ale kazal sie nie przemeczac widzę że będę rodzić z paroma dziewczynami z tego forum fajnie:)))))
aha powiedzcie mi jeszcze kiedy wam gin kazał odstawic kwas foliowy bo mi juz:(

reklama
Marcysiowa - super że maluszki dają się we znaki - mnie też dzisiaj coś tak dwa razy puknęło w brzuch...Tak sobie pomyślałam że to Maluchy się do mamusi dobijają...
Ale to jeszcze takie bardzo delikatne - trzeba się wsłuchać w siebie żeby je poczuć... Nie mogę się doczekać aż zaczną rozrabiać w brzuszku :)

Ja nadal na wynikia pappa czekam i się tylko denerwuję...już mi się śniło w nocy coś z wynikami :/ Miały być po 10 dniach - dziś minął 11ty więc zadzwoniłam się dowiedzieć - to usłyszałam że czekać trzeba nadal - i że albo jeszcze nie mają wyników albo są opracowywane :/ ehhhh...czekanie mnie denerwuje!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry