• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kate mi też zdarza się że jest mi zimno i nogi mam jak z lodówki...nawet teraz czasami...

Dziś też miałam wizytę u mojego doktorka :) wsio oki :), cukrzycy nie mam a na wadze od początku +3,5 kg :)
muszę powoli myśleć o szkole rodzenia i dostałam namiar na znajomą położną doktorka która oprowadzi mnie po porodówce i oddziale położniczym za free tylko muszę się na termin umówić... następna wizyta 13.02 ojjjjj jak to daleko....

reklama
Dziś fatalny dzien - okazało się przynajmniej według interpretacji jednej z moich Pani Dr, że moje wyniki PAPPA wcale nie są takie różowe (mimo, że opis wskazuje, że wyniki są prawidłowe) i że przy takich wynikach w niekórych krajach zaleca się amiopunkcję.... Jestem załamana.
Zaraz mam wizytę u drugiej ginekolog - wypytam co i jak, najgorsze jednak, że amiopunkcje zaleca moja głowna prowadząca, do której mam duże zaufanie. Mam totalny mętlik w głowie... Niech mąż wróci już z pracy - nie wiem co mamy teraz robić.

Hej dziewczyny, zycze milego dnia. Dzisiaj zjadlam krakersa w lozku i jakos troche lepiej sie czuje. To chyba mdlosci powoduja, ze mam dreszcze, ale poki co nie wymiotuje. Praktycznie nic nie moge jesc, nawet nie chce przechodzic obok otwartej lodowki. W tym stanie nie lece do polski, wiec na usg musze poczekac az do 30.1, bo tutaj dopiero w osmym tyg chca robic:( jakos wytrzymam, wierze, ze z malenstwem jest wszystko dobrze, staram sie myslec pozytywnie.

Kate ja mam tak, ze w jednej chwili mam dreszcze z zimna a jak sie kocykiem przykryje to po chwili pot strumieniami spływa. To jest normalne. A mierzyłaś sobie temperaturę? Nie masz jakoś mocniej podwyższonej albo obniżonej?

kate ciesze się ze juz ci lepiej:) niestety czasem ma sie gorsze dni u mnie też wczoraj jakiś skurczowy dzień był dopiero jak wziełam nospe i poleżalam to przeszlo:)
coleta spokojnie narazie poczekaj na 2 opinie czasem nie taki diabel straszny..... zobaczysz ze wsio bedzie ok:)

marcysiowa dziekuje, temperatura jest ok, lekko podwyzszona wieczorem, ale to chyba tez w ciazy sie zdarza, te dreszcze to tez moze z glodu sa, bo ja praktycznie nic nie jem. Na sama mysl o jedzeniu robi mi sie niedobrze.

coleta, ja mialam obnizone wyniki pappa, ale moja dr powiedziala ze to przez cisnienie, nie zalecala robic amniopunkcji. Ja tez swojej bardzo ufam, moze to i dobrze, ze sprawdzicie. Czy to jednak cokolwiek zmienia???? Nawet jesli wyniki badan są ok, to nigdy nie masz 100% pewnosci, ze dzidzia bedzie zdrowa, bo roznie to bywa. My z mezem ostatnio rozmawialismy na ten temat i nawet jakby sie okazalo ze Madzia jest chora nie zakonczylibysmy ciazy, ona juz wszystko czuje, slyszy, juz dawno jest nasza mala coreczka. Jesli nie bylo by nas stac, albo nie mielibysmy sil sie nia zajac, oddalibysmy ja d osrodka i wspolnie z lekarzami, pod ich okiem pielęgnowali, odwiedzali. nie ma co od razu zakladac najgorszego kochana, czasem wyniki są slabsze, a wszystko jest ok, nawet bardzo czesto, wiec i u Ciebie tak bedzie, zobaczysz!

kate no to ciąża pełną parą :-)

Ja mam niski poziom białek PAPPA - mam na wyniku napisane, że może (ale nie musi) to wróżyć problemy z ciążą w późniejszym czasie (niska masa urodzeniowa dziecka, cukrzyca, przedwczesny poród itp). Potem gdzieś doczytałam, że wpływ na poziom tego białka ma douphaston. Zresztą moja koleżanka mówiła mi, że ona nie lubi badań hormonów w ciążach po stymulacjach, bo czesto wychodzą zafałszowane wyniki.

reklama
coleta ja z kolei wyczytałam że te wyniki często wychodzą gorsze po stymulacji do in vitro przez leki których się nabrałyśmy....
amniopunkcja jest zabiegiem ryzykownym pytanie jest tylko co Ci ta wiedza czy dziecko jest zdrowe czy nie da? Bo to że wyjdą dobre też nie jest żadną gwarancją dla nas....
uważam dokładnie tak samo jak Aisha ale bez względu na Waszą decyzję mocno trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry