• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

a ja czytam na innym forum, ze dziewczyny juz w 12tyg wiedza co beda mialy, bo podobno juz widac "kikut" chlopaczka :-p

U mnie tak było, że w 12 tc na usg genetycznym gin na naszą prośbę zaglądnął - i była dziewczynka i chłopiec na 60-80%. Potwierdziły to badania w 16, 20, 24 i 27 tc. Teraz w szpitalu nie mówili o płci ;-)

A Zuzia i Maciuś są od transferu :-)

reklama
A my nie znamy nadal płci (jedno na 60% to chłopiec) i nie mamy wogóle pomysłu na imiona....dla dziewczynki jakoś łatwiej by mi było...a dla chłopca - póki co pustka w głowie :rofl2:

Różyczko dla chłopców jest tyle ślicznych imion: Piotruś, Dominik, Mateusz, Ignacy. Jak będziecie potrzebowali wsparcia lub pomysłu to pisz śmiało. Widzę, że USG masz tydzień po mnie. Będę trzymać kciuki! A jak u Ciebie poza tym?

Dziękuję Marcysiowa - u mnie ok. Jestem już na zwolnieniu. Lekarka powiedziała mi na początku ciąży że maksymalnie do 20tc mi pozwala pracować.
Czuję się ok - kręgosłup/miednica/pachwiny mi dokuczają, poza tym ok. Prawie nie czuję ruchów Maluszków :/ No ale jest jeszcze niby czas na to...choć doczekać się nie mogę.
O płci już pisałam. Uparciochy nie chcą pokazać co tam mają, liczę że na połówkowym USG się odsłonią :)
Chcielibyśmy zacząć robić zakupy - i znajomość płci by nam to ułatwiła trochę.
Co do imion - Piotruś odpada bo mamy ich wielu w rodzinie, dla dziewczynek mamy kilka opcji - Hania, Zuzia, Maja... Zobaczymy jak to będzie :)
A jak tam u Was? Wózek w marcu zamawiacie - a co z resztą? Gromadzicie dobytej już? Mnie to przeraża z jednej strony....tyle rzeczy trzeba ogarnąć i kupić :)

Różyczko my mamy już praktycznie wszystko wybrane. Po wizycie 13.02 trzeba będzie rozpocząć kupowanie. No i przede wszystkim przemeblowanie w domu. W naszej sypialni szykuje się mała rewolucja ale czego się spodziewać jak sprowadza się bliźniaki na 36m2. Jak już przemeblujemy sypialnie zamówimy 2 łóżeczka. Dopiero jak one staną i "wywietrzeją" zacznę kupować ciuszki, bo wszystko będzie leżeć w szufladach łóżeczek. Nie wyobrażam sobie zaczęcia kupowania za 2-3miesiące. Jak ja miałabym stać przy desce i prasować w 8 miesiącu ciąży? Także na razie przemeblowanie a potem zakupy. A wy już coś macie?

No właśnie NIC nie mamy. I zaczynam lekko panikować. My mamy podobny metraż mieszkania - przemeblowanie już zrobiliśmy. Teraz pozostało zacząć robić zakupy.
Łóżeczka chciałabym z szufladami też kupić - właśnie ze względu na małą powierzchnię mieszkania. Ale wczoraj znalazłam takie łóżeczko z materacem - dobra oferta..... ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK II SOSNA +MAT GPK 11CM PŁOCK (2985557741) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i się zastanawiam co robić. Mogę dokupić zamiast szuflady taki pokrowiec w np. w Ikei i pod łóżeczkiem połóżyć....w tygodniu do hurtowni się jeszcze przejadę zobaczyć jakie są ceny i się wtedy zdecyduję chyba. CO prawda chciałam ciemniejszy kolor - ale z drugiej strony...co za różnica...a łóżeczko posłuży 2 góra 3 lata i tak.
Wózek baby active twinni chyba kupimy (chyba że nam się coś odmieni).
A co do reszty...czas zacząć kupować ciuszki/pieluszki/kocyczki/pościel... Tak się zastanaiwałam - ile pieluch tetrowych kupować? 20? 30? nie wiem....

ja już mam troszkę ciuszków (prawie wszystkie teściowa kupiła jak była w Niemczech w grudniu na wyprzedażach), zamówiłam już na all koszule do szpitala i trochę środków higienicznych dla kobiet po porodzie.
reszta wybrana wystarczy zamówić... łóżeczko stwierdziliśmy kupimy większe co się da potem na tapczanik przerobić...no i przewijak na nim zamontuję to zaoszczędzimy miejsce
Lozeczko Tapczanik KLUPŚ SAFARI ŻYRFKA BARTEK 140 x70 cm
albo
http://www.babyland.pl/inkontrahent.php?t=16941&g=36&q=&r=0&s=0&m=0

Ostatnia edycja:
Dorex - fajne to łóżeczko...ale za duże do mojego mieszkania niestety...co prawda właśnie się budujemy - ale jak 2 takie kupię i postawię w pokoju....nie da się niestety :/
A tak się zastanawiam jakie środki higieniczne są potrzebne do szpitala? Tak jak po porodzie sn? No bo na cc się nastawiam przy ciąży bliźniaczej...

Różyczka nie wiem jak z tymi pokrowcami może być. Najważniejsze, żeby się nie kurzyło. My planujemy kupić Łóżeczko Nie wiele droższe od tego które wstawiłaś a od razu z szufladą zakrytą.

reklama
Różyczko, ja też myślę, że łatwiej z imieniem dla chłopca: Kuba, Szymon, Marek -> to były moje typy ale... ponieważ będzie dziewczynka jesteśmy na etapie poszukiwania fajnego imienia dla dziewczynki - póki co krążymy wokół: Zosi, Leny... ale jakoś trudniej jest.

Jeżeli chodzi o zakupy - dziś troszkę ubranek kupiłam więc wyprawka się powiększa a ponieważ mam awersję na róż - ide w unisex, ew jakieś delikatne dziewczęce (czytaj: różowe) wykończenia. W kwietniu planuję zabrać się za zakupy akcesoriów (wanienka, laktator i wszystko co tam niezbędne jest -> łącznie z wózkiem), ale listę mam już zebraną i przygotowaną.
Wczoraj też wybrałam paletę barw do pokoju dla małej - będziemy jeszcze malować i urządzać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry