• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Adus, no pewnie ze zadzwon, przeciez o nic dziwnego ich nie prosisz. Jak dla mnie lozko bylo zeby do kroplowki podlaczyc to dla ciebie tym bardziej.

Tylko ja bym sie z 2,3 dni szybciej dowiedziala bo bedziesz pewnie krzywa robic rano a rano maja pickupy. Zebys pecha nie miala ze lozka zajete wiec sie lepiej upewnij to przyjedziesz innego dnia bo krzywa musisz zrobic na dzien przed wizyta maks. ale dlatego ze na wynik sie czeka wiec ja zrobisz 2 dni wczesniej to nie ma roznicy.

Aduś, cieszę się, że szyjka "posłuszna" - oby tak dalej!

Misia, gratuluję wizyty. Co oznaczają zwapnienia łożyska?
Ciekawa jestem ile moja Mała będzie ważyła w przyszłym tygodniu...

Z tymi miejscami w szpitalu to ja słyszałam, że w Polsce najwięcej dzieci rodzi się latem... a ja myślałam, że lato to najlepszy czas na "robienie" dzieci a nie rodzenie ;-)
W "moim" szpitalu odsyłają sporadycznie - a mam nadzieję, że mnie to nie spotka bo mam skierowanie właśnie do tego konkretnego szpitala wystawione więc czuję się już "ich pacjentką".

Adus...rewelacyjne wieści! wiedziałam, ze takim lezeniem dużo sobie poprawisz!! dalej lez grzecznie i będzie jeszcze lepiej:-) a jak ty już wstaniesz a madzialenak nie będzie mogla już chodzic to ja pewnie już będę miała Marcela po tej stronie brzucha:-D

Misia...ja to mysle, ze to niedługo już urodzisz...mala jak widać gotowa do wyjścia, lozysko IIIst...nic tylko rodzic:tak:

Avocado :-) myślę,że te fazy na ziewanie i spanie pojawiają się co jakiś czas, znikają na chwilę a potem znowu, przynajmniej ja tak mam ;-) trzymam kciuki za same dobre wieści na kolejnym usg &&&&&

Memories gratuluje serduszka :-) ja pamiętam ten dzień jakby to wczoraj było!

Sylwia również miłego dnia:tak: O to Twój mąż jest rocznik 1980 jak ja , to najlepszy rocznik :zawstydzona/y: ja jestem z końca grudnia :-)

No to mój małżonek prawie cały rok starszy od ciebie, bo jest z 19 stycznia 80r. Nie fajnie być z końca roku, bo wiek Ci dopisują a tak na prawdę jesteś już prawie 81 rocznik. Coś o tym wiem, bo ja z połowy listopada, wszędzie mi wpisują 28 lat, a mi jeszcze 5 miesięcy brakuje :zawstydzona/y: i póki co mam 27 :tak: .

Aduś super wieści. Wiedziałam, że wszystko będzie dobrze:-).

Gotadora widzę, że imiona wybrane. A ja nadal jestem ciekawa jakie to imiona nadał Twój mąż po transferze;-). No ale jak tajemnica to tajemnica. Ja mam już od lat wybrane ale ostatnio zaczęło mi się zmieniać...:baffled:

Miłej nocki słoneczka, ja wybywam do łózia bo za parę godzin do pracy :-D i jeszcze muszę wstawić samochód męża do mechanika.

reklama
Miłego weekendu!
Coleta - te zwapnienia to znak, że jest juz stare i spracowane łożysko. Raczej sie spracowało, skoro tak Lidie utuczyło :-)
Może zaczeam z kosciołem do przyszłej niedzieli - wtedy już będzie ciąża oficjalnie donoszona.W środę pogadam z lekarzem o przyspieszeniu porodu. Dla mnie wyjazdy co dwa dni na ktg to spore wyzwanie organizacyjne.

Ale znalazłam też coś takiego: Z drugiej strony różnego rodzaju blaszki, zakrzepy i torbiele, które występują w łożysku nie mają znaczenia klinicznego. Dotyczy to również dużych zwapnień w łożysku, o których często mylnie sądzi się, że wskazują na zmiany degeneracyjne lub starzenie się łożyska. Zwapnienia takie występują najczęściej w łożyskach pierworódek o wysokim statusie socjo-ekonomicznym, rodzących wiosną lub latem i są pozbawione jakiegokolwiek znaczenia klinicznego.4

:-) Nie umiem powiązać tego - chyba chodzi komuś o to, że jak kobieta ma kasę, to kupuje dużo truskawek i od tego robią się zwapnienia ;-) INNEGO LOGICZNEGO ZWIĄZKU NIE WIDZĘ ;-)
Raczej wszędzie piszą, że to już zużycie materiału.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry