martka273
Fanka BB :)
No to zaliczyliśmy pierwsze prenatalne na 5
Wszystko jest bardzo dobrze, przezierność 1,6 (na 2,2 dopuszczalne), ryzyko trisomiii mega niewielkie, przepływy ok, łożysko na przedniej ścianie nisko-czyli prawidłowo.Nasze dziecko generalnie spało obrócone do nas tyłem, więc pani doktor je obudziła
Rośnie jak szalone, bo ma już 7 cm!!!! i wg tego USG jest wiekowo tydzień do przodu!!!(trochę to dziwne, bo przecież po in vitro znamy dokładną datę zapłodnienia....). Co do płci, to nie bardzo coś widać jeszcze, aczkolwiek p. doktor wypatrzył,że coś tam jest lekko wypukłe...Dowiemy się za parę tygodni, chociaż, wiecie, ja się nastawiłam na dziewczynkę i jakoś tak ciężko mi się przestawić, kurczę nawet rzadne imię męskie mi się specjalnie nie podoba...ale najważniejsze,że zdrowe!!!!!
ja zanim poznalam plec bylam prawie pewna dziewczynki, wszyscy dookola mnie byli wrecz przekonani o tym, wiec tak jak Ty sie nastawilam. A od czasu jak sie dowiedzialam ze bedziemy miec Maksia to jestem przeszczesliwa i nie zamienilabym go na dziewczynke. Ale mojej kolezance tez powiedziano w 14 tyg ze chlopiec a potem po amnio okazal sie dziewczynką, wiec mysle ze u Ciebie troche za wczesnie na przesadzanie.. poczekaj ze 2-3 tyg i powinno sie wyjasnic ;-)
to ja teraz liczyć te tygodnie?tak jak pierwotnie czy mam dodać sobie tydzień?
i jest synek mial tylko 1 kg.. a powinien conajmniej 1,5 mieć..a i ona i mąż duzi byli.