• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

No to zaliczyliśmy pierwsze prenatalne na 5
icon_mrgreen.gif
icon_mrgreen.gif
Wszystko jest bardzo dobrze, przezierność 1,6 (na 2,2 dopuszczalne), ryzyko trisomiii mega niewielkie, przepływy ok, łożysko na przedniej ścianie nisko-czyli prawidłowo.Nasze dziecko generalnie spało obrócone do nas tyłem, więc pani doktor je obudziła
icon_smile.gif
Rośnie jak szalone, bo ma już 7 cm!!!! i wg tego USG jest wiekowo tydzień do przodu!!!(trochę to dziwne, bo przecież po in vitro znamy dokładną datę zapłodnienia....). Co do płci, to nie bardzo coś widać jeszcze, aczkolwiek p. doktor wypatrzył,że coś tam jest lekko wypukłe...Dowiemy się za parę tygodni, chociaż, wiecie, ja się nastawiłam na dziewczynkę i jakoś tak ciężko mi się przestawić, kurczę nawet rzadne imię męskie mi się specjalnie nie podoba...ale najważniejsze,że zdrowe!!!!!
icon_mrgreen.gif
icon_biggrin.gif

reklama
Martka, gratuluje!!!

Co do plci to u mnie na genetycznym byl prawdopodobnie chlopiec. I ja i dr i moj maz widzielismy cos miedzy nozkami... Ale tego czegos kilka tyg pozniej nie bylo. Nie ma co sie nastawiac ;) no ale masz 50% wiec to wypukle moze wypukle juz zostanie ;)

Martka,GRATULACJE!! Dobre newsy na poczatek weekendu :tak: ja zanim poznalam plec bylam prawie pewna dziewczynki, wszyscy dookola mnie byli wrecz przekonani o tym, wiec tak jak Ty sie nastawilam. A od czasu jak sie dowiedzialam ze bedziemy miec Maksia to jestem przeszczesliwa i nie zamienilabym go na dziewczynke. Ale mojej kolezance tez powiedziano w 14 tyg ze chlopiec a potem po amnio okazal sie dziewczynką, wiec mysle ze u Ciebie troche za wczesnie na przesadzanie.. poczekaj ze 2-3 tyg i powinno sie wyjasnic ;-)

milagros no mówię Meluni-walcz dziewczyno! ;-):-D
gotadora sama w to nadal nie wierzę :-) mam "mega łaskawą" tą ciążę, poważnie!Biorę tylko kwas foliowy, bez super witaminek, a młody/młoda i tak większy o tydzień!!!to co, jak zacznę brać witaminki to urodzę smoka????:baffled: to ja teraz liczyć te tygodnie?tak jak pierwotnie czy mam dodać sobie tydzień?

Martka z tego co wiem to na usg zawsze wychodzi inaczej niż jest przewidziane z punkcji bądź ostatniego okresu. Moje maluszki za każdym razem mają kilka dni do przodu i każdy różnie, ważne jest to co z punkcji/okresu

Martka, jesli chodzi o wielkosc dzidziusia to moze sie jeszcze wyrownac, a pozatym glowna role tu chyba geny i tak odgrywają. Niektore problemy w ciazy moga wplynac na mniejsza mase dziecka w pozniejszej ciazy jak gorsze przeplywy czy nadcisnienie.. Kobieta ktora lezala ze mna na odzdzale urodzila przez cc w 32 tyg ze wzgledu na wysokie nadcisnienie, miala nawet 220 na 110:szok: i jest synek mial tylko 1 kg.. a powinien conajmniej 1,5 mieć..a i ona i mąż duzi byli.
Masz zdrowego i ladnie rosnacego maluszka i to jest najwazniejsze:tak:

martka no gratulacje..ale faktycznie duzy ten Twoj bobo...7cm, to juz kawal dziecka:):) a jestes tygodnie przede mna...:) ja mam wizyte w najbliższy wtorek...ciekawe ile kropek będzie juz mial:):)

reklama
Adus...a powiedz mi, czy ty pomimo brania lekow masz caly czas trwadnienie brzucha?
ja sobie mysle, ze mi to ta nospa nic nie pomaga, może na następnej wizycie poproszę o cos mocniejszego...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry