• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Gotadora widzę, że imiona wybrane. A ja nadal jestem ciekawa jakie to imiona nadał Twój mąż po transferze;-). No ale jak tajemnica to tajemnica. Ja mam już od lat wybrane ale ostatnio zaczęło mi się zmieniać...:baffled:

Sylwia :-) raczej to nie była tajemnica, bo nawet kiedyś na forum napisałam. Ale tamte imiona mąż wybrał tak na szybko, bez namysłu, tuż przed wyjazdem ( tak, tak - po transferze też byłam sama) , a gdy już wiedzieliśmy,że bąbelki na 100% zostały z nami to wiedzieliśmy,że imię nie może być tak "ot tak" wybrane, imię jest bardzo ważne w życiu człowieka. Długo się zastanawialiśmy, czytałam znaczenia imion, jak również to, aby pasowały do znaku urodzenia. Ale - od razu chcieliśmy/marzyliśmy o parce - wtedy była Zosia i Julek :-)

miłego dnia kobietki!

Gotadora musiałam jakoś przeoczyć te imiona czytając forum. Ale imiona niczego sobie, choć Zosia bardzo popularne jak za moich czasów Ania. U mnie w pracy jak któraś z koleżanek rodzi, to jak chłopiec to Kacper, jak dziewczynka to Zosia ;-), ewentualnie Zuzia. Nie wiem, ale troszkę to szalone, jak potem w klasie będzie 5 Zosiek i 7 Kacperków :szok:.

Kochana Ty rodzisz jakoś pod koniec października, to już po tej złej stronie mocy (czyli skorpionek jak ja) czy jeszcze po tej dobrej (czyli waga)?

Miłego i słonecznego dnia dziewczynki

Sylwia :-) tak, ja też zauważyłam,że jest teraz dużo Zoś i Julków, ale my nie byliśmy na bieżąco z modą, nie mieliśmy do czynienia z dzieciaczkami,pozatym na angielskiej ziemi, więc imiona padły zupełnie bez wiedzy o ich popularności. Termin mam wyznaczony na 23/24 pażdziernika, ale z tego co mi wiadomo dotrzymać bliźnięta do terminu to żadkość, ja chciałabym dotrwać do 9 października, czyli do skończonych 38 tygodni. No i ja - baranek będę w otoczeniu trzech Wag: jednej dużej dużej i dwóch malutkich :-)

Waga dobry znak, spokojny i zrównoważony :-). Nie to co skorpiony - narwane, wredne i zawistne.

Choć tak na prawdę wszystko zależy od człowieka i wychowania, a tylko my sobie dopowiadamy znacznie znaków.

Uciekam bo już późno.

Misiu no ciekawe ze lozysko moze swaidczyc o zyciu o wysokim statusie kobiety :-) hehe
Misiu a w jakim celu robi sie ktg co drugi dzien?
Dziewczyny tak sobie policzylam ze takiego lezenia jeszcze 58dni i bedzie tydz.34, wiec sobie odliczac bede

Aduś leżałam z dwoma dziewczynami - jedna w 31 tygodniu, druga w 34 i miały ktg 3 razy dziennie, a ja 2 razy dziennie słuchane serduszka, wszystkie zapisy oglądali lekarze, a jedna z nich miała kalendarz i wykreślała kolejny dzień ;-) Aduś - pomyśl,że to tylko 58 dni - szybko minie :tak:

Te ktg w takich przypadkach to bardziej zeby skurcze rejestrowac wydaje mi sie ..
Ta dziewczyna co obok mnie urodzila statnie ktg miala robione niecale 2 h przed tym jak nagle urodzila... nie bylo skurczy na ktg...szok

nie wiem od którego tygodnia jest robione ktg, dla mnie było za wcześnie dlatego tylko przykładali mi te peloty, aby usłyszeć serduszka ... tak, to bardzo smutne, że ta dziewczyna urodziła tak nagle

reklama
Dzięki Misia za odpowiedz w sprawie łożyska.
Podpytam na najbliższych wizytach jak na się moje...

U mnie dziś po wczorajszymi mini-spacerze ból spojenia łonowego :(
W związku z tym w planach odpoczywanie, no może poza wsadzeniem kliku kwiatków do doniczek na tarasie.

Jeśli chodzi o imiona to nasze typy początkowe to była Nela, Lena i Nina - później zaczeliśmy przeglądać "listy popularności imion" i okazało się, że wszystkie są dość popularne - najbardziej Lena. Tak jak Gotadora, nie mieliśmy pojęcia o tym bo w naszym otoczeniu mało dzieci, więc wybieraliśmy trochę w niewiedzy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry