• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Miliaa dziękuję za informację, to ja w takim razie też nie wiem co robić. Oglądałam program gdzie mówili, że śmierć łóżeczkowa dotyka najczęściej dzieci, których mamy paliły papierosy, piły alkohol i kawę w ciąży. Nie wiem co zrobić :crazy:

Ostatnia edycja:
madzialenak...dzięki za ten artykul...sama nie wiem czy wystraszyl mnie on bardziej czy nie, ale ja i tak chyba bym była bardziej za tym, żeby jednak w ta nianie zainwestować...no i mysle o tej z monitorem, bo to mi się przyda jak dziecko nawet będzie większe, zahacza mi to trochę o inwigilacje:-D musze jednak przemyslec trochę finanse...no i oczywiście popytam jeszcze znajomych. może ty masz jakies koleżanki młode matki, możesz się podpytać czy to zdaje egzamin...

jeju a mnie znow zaczal tak swedziec brzuch jak na początku ciąży, w granicach pepka. normalnie nie chce dotykać brzucha, żeby się nie stawial, ale ulge przynosi mi tylko drapanie i smarowanie mustela...tez tak macie?

Cześć dziewczyny, pisze z tel bo mam wylaczonego neta od kilku dni z racji zmiany operatora.
U mnie ok. Miałam wizytę z położna. Mam tylko podwyższone leukocyty w moczu ale biolog z labo powiedział, ze to nic niepokojącego.co wy o tym sądzicie? Poza tym chce lecieć do polski jeśli uda mi się przesunąć tutejsze wizyty.troche się boje ze względu na ciążę ale jestem w IITrymestrze więc chyba nie ma ryzyka?pozdrawiam was wszystkie serdecznie i życzę miłego dnia!!!!

Witajcie.
Jestem po urodzinkach siostry, komary mnie pożarły. Czy się orientujecie czy możemy się czymś na komary spryskiwać??

Co tam słychać, czy ktoś przez weekend urodził??

Miliaa jeśli chodzi o brzuch, to mnie jeszcze nie swędzi, ale moją koleżankę co jest o 3 miesiące przede mną swędział okropnie. Ponoć trzeba się dużo smarować i nawilżać, ale czy to pomoże :confused: Jak się robią rozstępy to też swędzi.

Lawendowa ja o planie słyszałam w szkole rodzenia, on się tyczy porodów SN. Bardzo dobra sprawa. Jak ktoś chce to mam taki plan ze szpitala, dajcie tylko info priv z adresem e-mail i wam prześlę.

Ostatnia edycja:
madzialenak ładne mebelki :-)

Czy te plany porodu obowiązują w polskich szpitalach. Akurat w tamtym i tym roku dużo znajomych rodziło i żadna nie przygotowywała takiego planu...:confused:

A ja wczoraj przywiozłam od szwagra dwa worki ciuszków :-) Już na pewno ciuszków nie kupuję, bo mam już teraz baaardzooo dużo. Nie wiem czy wszystko zdążę ubrać małemu ;-)

reklama
Oskaa tak w Polskich szpitalach, już od jakiegoś czasu zgodnie z rozporządzeniem ministra zdrowia. Oczywiście jak ktos nie chce to nie robi, to nie jest obowiązkowe. Jak tam twój malec? Kiedy idziesz na usg?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry