• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

ciężaróweczki po in vitro

milia, ale to 220,- to za komplet bez ochraniacza? Bardzo ładne te pościele, ale wydaje mi się, ze za pstrokate wzory jak dla takiego maluszka. Ten Twój jest akurat taki delikatny/stonowany.
Ja kupiłam na razie jeden komplet z firmy Ceba. Pościel jest bardzo delikatniusia i przyjemna.

Ostatnia edycja:
reklama
Oskaa...pościel + wkłady antyalergiczne...czyli normalnie kolderka i poduszka...ja ta babke namawiam jeszcze żeby do kompletu doszyła mi jeszcze ochraniacz...mysle, ze się dogadamy, ale czeka wlasnie na przesylke z moim materialem.

Cześć dziewczyny, dziś zrobiłam betę, dokładnie 31dpt., wynik jest: 60606.0 mIU/ml. Cieszę się ogromnie i czekam z niecierpliwością na jutrzejsze usg, nie mogę się już doczekać!!!! Mam nadzieję, ze też za niedługi czas będę mogła rozglądać się za ciuszkami dla maleństwa:) miłego dzionka dla Was, wracam do pracy :)

hej,
ja nie kupuje ani niani ani monitoru oddechu.Mamy tak male mieszkanie, ze nie ma takiej potrzeby, chyba, ze na wyjazd do Polski do dziadkow.Na poczatku bede miala mala w koszyku kolo naszego lozka, wiec mysle, ze to wystarczy. Co do termometru kupilam braun do ucha. Tez myslalam o bezdotykowym ale poczytalam troche opinii na amazonie ( uzytkownikow, najczesciej rodzicow) i jednak te do ucha mialay lepsze opinie, jako bardziej dokladne. A mierzenie temp. zajmuje tylko kilka sekund.

Ja juz nic wiecej nie kupuje, jeszcze teraz po baby shower mam tyle rzeczy dla malej, ze polowy pewnie nie wykorzystam. Kolezanka rodzie 2 miesiace po mnie, wiec bedzie komu odstapic.

Wczoraj milam usg, dziecko juz jest tak nisko, ze nie dali rady pomierzyc glowki. Co daje mi sie strasznie we znaki przy chodzeniu, cala prawa noga mnie boli, krocze i az promieniuje na posladki. Licze na wczesniejsze rozwiazanie. Jesli nie urodze do 7.07 to 09.07 ide do szpitala na wywolanie porodu. Malutka jak sprawdzilam po wymarze brzuszka ma juz okolo 3300, ciekawe ide przybierze do porodu.

Z poscieli polecam flanelowa na zime. Ja kupilam jakas w hurtowni i jest tak mila i miekka, ze sama chetnie bym w niej spala.

Adus- lez i odpoczywaj, nim sie obejrzysz wytrzymasz do daty porodu .
Gotadora - co u Ciebie, daj znac czy wszysko ok.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i zycze milego dnia. Ja niestety do pracy :(.

Memories to gratulacje wysokiej bety. Pewnie już zobaczysz kruszynkę na usg.
Trzcinka współczuje z pracą, ja się cieszę, że siedzę na L4. Chyba bym do pracy nie dała rady chodzić.

Coś mnie ostatnio krocze boli, jakby w pachwinach. Robi mi się tak po dłuższym leżeniu, jak rozchodzę to jest później ok. Najgorzej jak w nocy mam wstać i spanie już mnie męczy. Z boku na bok i coś mnie z jednej strony zaboli, a to z drugiej. Łapie się na tym, że zasypiam na plecach. Jutro mam II prenatalne, już się nie mogę doczekać widoku maluszka, chociaż tydz. temu we wtorek go widziałam.

Sony Ty chodzisz do 2 lekarzy?
Co do spania to powiem Ci, że będzie jeszcze gorzej :tak:, w każdej pozycji jest mi źle:-( Brzuch już mam olbrzymi, mały zaczął rozrabiać w nocy i wtedy mam już koniec spania, już narzekam a to jeszcze 2 m-ce.

Ostatnia edycja:
Madzialenak ja też odczułam, że mały w nocy bardziej pobudliwy jest, albo to efekt kawy o 18 tej ;)
Na prenatalne dostałam skierowanie do placówki, która robi na NFZ no i zapisałam się do mojego byłego gina, który mnie do 3 miesiąca prowadził. Potem zakończył przyjmowanie w moim mieście i przeniósł się 30 km dalej, więc poszłam do gina najomej na nfz. Oboje się znają więc git :) Trochę to u mnie zagmatwane... ale przynajmniej już nie płacę za wizyty i tam moja ginka pracuje w szpitalu gdzie będę rodzić. No chyba że nie trafię na jej dyżur:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry