hej,
ja nie kupuje ani niani ani monitoru oddechu.Mamy tak male mieszkanie, ze nie ma takiej potrzeby, chyba, ze na wyjazd do Polski do dziadkow.Na poczatku bede miala mala w koszyku kolo naszego lozka, wiec mysle, ze to wystarczy. Co do termometru kupilam braun do ucha. Tez myslalam o bezdotykowym ale poczytalam troche opinii na amazonie ( uzytkownikow, najczesciej rodzicow) i jednak te do ucha mialay lepsze opinie, jako bardziej dokladne. A mierzenie temp. zajmuje tylko kilka sekund.
Ja juz nic wiecej nie kupuje, jeszcze teraz po baby shower mam tyle rzeczy dla malej, ze polowy pewnie nie wykorzystam. Kolezanka rodzie 2 miesiace po mnie, wiec bedzie komu odstapic.
Wczoraj milam usg, dziecko juz jest tak nisko, ze nie dali rady pomierzyc glowki. Co daje mi sie strasznie we znaki przy chodzeniu, cala prawa noga mnie boli, krocze i az promieniuje na posladki. Licze na wczesniejsze rozwiazanie. Jesli nie urodze do 7.07 to 09.07 ide do szpitala na wywolanie porodu. Malutka jak sprawdzilam po wymarze brzuszka ma juz okolo 3300, ciekawe ide przybierze do porodu.
Z poscieli polecam flanelowa na zime. Ja kupilam jakas w hurtowni i jest tak mila i miekka, ze sama chetnie bym w niej spala.
Adus- lez i odpoczywaj, nim sie obejrzysz wytrzymasz do daty porodu .
Gotadora - co u Ciebie, daj znac czy wszysko ok.
Pozdrawiam wszystkie Mamusie i zycze milego dnia. Ja niestety do pracy

.