Tichonek
Mamusia Radusia i Matusia
Dzięki wielkie,brzmi smacznie,na pewno w najbliższym czasie spróbuję zrobić
Dam znać jak i czy wyszło


Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja dzis zrobilam chili con carne. Ostre i jak ja to mowie "zapychacz". Z wolowina, ktora nienawidze, ale musze powiedziec, ze tu mi calkiem calkiem smakuje :-)
- 400 g mielonego chudego mieska wolowego (w lidlu kupilam chyba za 3 euro)
- cebula pokrojona w kosteczke
- duzy, pokrojony zabek czosnku
- papryka czerwona
- pieczarki, rowniez pokrojone (poszlam na latwizne i kupilam w lidlu pieczarki w puszce)
- koncentrat pomidorowy, 6 duzych lyzek
- pomidory w puszce
- przyprawy: mielone chili(pol lyzeczki),kminek (pol lyzeczki), pieprz, sol do smaku.
Posmazyc na patelni miesko, do zbrazowienia. Dodac cebulke z czosnkiem, posmazyc 2 minutki. Nastepnie dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i wszystkie przyprawy. Smazymy. Na koncu dodajemy pieczarki i papryke. Zeby bylo wiecej sosu, mozna dodac szklanke wody. Wszystko :-)
Oczywiscie przypraw mozna dac wieksza ilosc, ale radze probowac dodajac, danie jest dosyc ostre. Podajemy z ryzem lub z zapiekanymi ziemniakami z piekarnika.