Dziewczyny, napiszcie proszę, ile ml mleka wasze pociechy piją dziennie? Ja mojej Natce podaję od 1 sierpnia soczki, deserki, ostatnio kaszkę (ale jej nie smakowała) i moja córka wczoraj się zbuntowała i od południa dokładnie 12.20 (wtedy wypiła ostatni raz mleko 170ml)aż do 23.55, czyli przez prawie 12 godzin nic nie jadła. Piła tylko soki. Zgroza. Lekarka mówiła, że coś musiało zaszkodzić i utrudnia trawienie, mała nie zrobiła kupki, więc już mleko nie chciało wejść (choć dzień wcześniej zrobiła, ale małą). Trochę pomógł czopek, Natka zjadła przed północą 170ml i jej dzienny bilans wyniósł 510ml + 300ml soków, lekarka kazała dawać dużo i rozcięczone z wodą. Dziś narazie jest chyba OK, Nata wypiła rano o 6 12oml, potem o 9.30 170ml, potem o 13 zjadła jabłko Gerbera i wypiła 80ml soku, teraz o 15 spróbuję dać jej mleko. Do tej pory dziennie wypijała 700ml mleka + ok. 250ml innych płynów. Wg poradników żywieniowych w 5 miesiącu dziecku wystarczają 4 posiłki mleczne po 180ml + soczki, deserki, 1 raz zupka. A jak jest u Was????