• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
A moja Natalka, tak jak pisałam, od środy wcina po pół słoiczka jabłuszka gerbera dziennie i dosyć jej smakuje, zjada wszystko łyżeczką, choć nie bardzo jej to jeszcze wychodzi, bo jak jej wkładam jabłko do buźki, wypluwa :tak:i trzeba poprawić, ale w sumie wszystko zjada. Biedna, chyba nie radzi sobie jeszcze z bardziej papkowatą konsystencją :sorry:. Dobrze zareagowała, i taK JAK napuisała Aneta, jak nic nie jest przez 10 dni, to znaczy, że jest dobrze. Może więc jutro spróbujemy innych owoców? :happy2:
na razie wykupiłam chybA PÓŁ SKLEPU:-):-), kupiłam z hippa banany, brzoskwinie, brokuły, jakieś zupki, soczki jabłkowo - winogronowe z gerbera no i takie dziwne coś z Hippa: Przysmak na dobranoc!!! Słyszałyście o czymś takim??? To jest taka jakby kaszka z jakimś owocem, chyba bananem, po 4 miesiącu, w słoiczku, ale ma w składzie pełne mleko, ale chyba nie krowie, bo już zgłupiałam. Podać jej to, czy nie??/:rofl2::confused2: Oczywiście dopiero, jak skończy 4 miesiące, żeby nie przesadzać, ale to może być dobre. Co Wy na to?

:-):-):-)
a ja dziś ugotowałam małemu sama:-):-):-)... wzięłam ziemniaczka i marchewkę i wrzuciłam do wrzątku , dałam jeszcze liść selera... ugotowałam do miekkości i zmiksowałam... SUPER:-p... dałam ciutkę masełka... mały zjadł pół miseczki :-p
resztę przełożyłam do wcześniejszych słoiczków po jabłku i marchewce ... zagotowałam i mam jeszcze na 2x:-p
wiem,ze jest ryzyko skąd warzywa pochodzą ale tak fajnie jest samemu zrobić z czego się chce,ze nie mogłam sie oprzeć... w końcu i tak dzięcię moje będzie musiało jeść to co wszyscy:-)

zachęcam dziewczynki

No, a ja dziś podałam Małej deserek gerbera jabłko + owoce leśne. na samo jabłuszko zareagowała dobrze, więc pokusiłam się o danie dwuskładnikowe. Jutro mamy szczepienie, zapytam dra o kaszki, bo myślę, że można by jej już zacząć podawać. Hana, masz rację, fajnie jest ugotować coś samej, chyba też się skuszę. :-):tak:

A tak w ogóle Haniu, my z mężem jak myśleliśmy, że będzie chłopiec (tak najpierw wyszło z USG), to chcieliśmy dać dzieciątku na imię Mateusz, a tak mamy Natalkę, a jak będzie chłopak, to nad Mateuszem pomyślimy. Fajny zbieg okoliczności. Fajne masz dzieciaczki. :cool2::yes:

Hehehe ja zrobiłam kolejne zakupki pomimo ze poprzednie sloiczki sie nie skonczyly - tym razem dokupilam papki i soczki HIPP-a, poniewaz maja wiecej jedno i dwu skladnikowych dan......mam normalnie w domu cały arsenał:-D:rofl2::happy2:
Jedzenie Kubie idzie coraz lepiej, dzis jadł jablko z marchewka i winogronami - zjadł pol sloiczka a potem zaczął sie strasznie drzec bo chcial jeszcze :-D

A w ogole powiem Wam ze jedna rzecz mnie zastanawia: dlaczego ten sam skladnik u roznych producentow od roznych miesiecy sie podaje.....zauwazylam ze wlasnie z HIPPA jakos wczesniej, np sliwki, gruszki, banany, morele sa juz po 4 miesiacu, a np z Gerbera sliwki czy gruszki sa chyba po 5 czy nawet po 6.....dziffffffne...

PYSIU - przysmaki na dobranoc oczywiscie widzialam :-D z tego co mi wiadomo HIPP dodaje mleko odtluszczone do swoich sloiczkow. Mysle ze z cala pewnoscia Natalka sie nie otruje tym, wiec pewnie mozesz podac :-p;-)Moze byc dobre:tak:
No HANIU - widze ze chyba jako pierwsza ugotowalas sama :tak:ja sie jeszcze wstrzymam raczej, ale zapewne kiedys mnie podkusi i sama ugotuje.....ale niech lepiej moj maly jeszcze troszke podrosnie.

Nikodem wczoraj i dzisiaj zjadł cały słoiczek hippa młodej marchewki z ziemniakami :-)
Jutro chce mu dac marchewke z dynią zobaczymy jak to przyjmie.
Anetka no dzifffffffffne to wszystko :-D
Niczka :-) jakbym karmiła cycusiem to tez bym chyba poczekała tak jak ty. Czasami jeszcze przykro mi że mój synuś nie miał/ma możlości pic mojego mleczka :-(

reklama
a ja twardo nie dokarmiam niczym malego.
jeszcze troche poczekam.

NICZKA JESTEM Z TOBA

U NAS TYLKO CYCEK, MOWIA ZE DO 6 MIESIACA TYLKO CYC TO CO WY DZIEWCZYNY TAK SZALEJECIE?

ja probowalam poic herbatka ale mala nie chce, ona chce sie cyckac i koniec, poki wyglada zdrowo i to jej wystarcza to ja sie nie spiesze...:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry