• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

A ja podam modyfikacje do mojego przepisu. Kleik ryzowy doddajemy na oko. :-D i mozna go doddac pzred podaniem nie do jedzonka ktore bedziemy wekowac to wtdy latwiej sie zawekuje, dlatego ze goraca zupke nalewamy w słoczki mocno zakrecamy wieczko i przekrecamy do gory denkiem i juz ewntulanie mozemy dla bezpieczenstawa pasteryzowac tak jak podalam w przepisie tylko walsnie bez kleiku. To mi mama podpowiedziala:-D A wtedy przed podaniem doddajemy łyżeczke lub wiecej kliku ryżowego. To tyle. Mojej Ali zupki smakuja wiec bez obaw możecie spróbować mojego wynalazku.:-D

reklama
u nas poszła marchewka z jabłkiem..... i wczoraj pół zupki marchwiowej z ryżem
a w ogóle to patent śmieszny mam..... małego na leżąco jak do karmienia butlą.... ręka pod pachą ...drugą trzymam........... on robi łeeeeeee a ja myk i na koniec języka i on łyka od razu nic nie wypluwając:-p

Hmmm M_KTOSIU - mleko mamy i modyfikowane to jednak nie to samo...dlatego te roznice w rozszerzniu diety są.....chociazby gluten podaje sie od innego miesiaca. Mleko z cyca napewno jest jednak latwiej przyswajane przez malucha.

LENORKU - ja daje Gerbera albo HIPPA

Kuba jadl juz jablko, jablko z marchewka, marchewke, jablko, marchewke z winogronami - to ostatnie to chyba najbardziej mniam mniam:rofl2:
W weekend dalam mu banana z Hippa....i mam wrazenie ze go po tym troche brzusz bolal:-(

A my mamy juz za soba jablko, marchewke, marchewke z jablkiem, jablko z dynia i jablko z brzoskwinia. Jesli chodzi o soczki to zwykle daje jablko choc ostatnio bylo jablko z winogronami a na dzis juz czeka jablko z mieta :-).

my dziś spróbujemy zupkę marchewkowa z jarzynami z gerberka. Chciałam kupić wczoraj tę papkę z dni z ziemniaczkami, ale okazało się, że taka jest ale z hippa. Hm... a ja narazie tylko gerbera i bobofruta podaję i nie chcę mieszać firm, więc pewnie Ola pozna smak dyni z ziemniaczkami troszkę później:sorry2:

anulka - a Ty masz kochana jakieś dobre źródło niepryskanych warzyw?.... coś chyba wspominałaś o działce - co?.......... bo nie zakładam,ze serwujesz z warzywniaka:szok:
ja kiedyś ugotowałam niby na bezazotanowej ale młodego zdeczko wysypało więc zaprzestałam experymentów kulinarnych

wczoraj na deser poszło jabłko z bananem..... wrażenia takie se........... na wszystko się krzywi.......... jedzenie nie jest JESZCZE przyjemnością:-(aa

I nadszedl czas na mnie. pediatra wczoraj zalecila rozszerzenie diety gdzys maluszke moj to duzzziiii chlopak:rofl2:. mamy podawac soczek jablkowy pol na pol z woda i marcheweczke. Dodatkowo mam go dopajac jakims tak preparatem (jeszcze nie zakupilam, a nie mam nazwy pod reka). ten preparat to chyba na flore bakteryjna przewodu pokarmowego. maly ostania kupke zrobil po czopku glicerynowym, pakowato-musztradowa, ale sie przy tym strasznie poplakal itd.
Wiec dzis zaczynamy nowa diete.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry