• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

dziewczyny doswiadczone, prosze o rade:
Enterol rozpuscilam w wodzie, ale to jest obrzydliwe. Maly tego nie chce pic. Generalnie co bym mu nie podala (lyzeczka) to on tego nie przelyka. Czy to kwestia nauki i czasu? A poza tym jak ja mam mu lyzeczka podawac szklanke plantexu w przez caly dzien, jak na ta lyzeczke sie tak malo nabiera.
Boje sie dac butle, zeby nie przestal jesc z cyca. probowalam kubeczkiem z dziubkiem, ale nabiera do buzi krzywi sie (pewnie zdziwiony) i zaraz my wszystko wylatuje.
:baffled:

reklama
Niczko mi się wydaje ze dzieci na tym etapie mają zsynchronizowane ssanie z połykaniem i jak dajesz łyżeczką to on nie wie że ma połknąć bo nie ssał...:sorry2:
Ale myślę że to kwestia do opanowania - ja też muszę to trenować, bo omijam butelki z dala,ale jak nam lekarz każe dokarmiać to chyba innego sposobu nie będzie! Bo łyżeczką to ona nie chce wcale jak dotąd, chyba że coś gęstszego...
A z kubeczka niekapka Aventu kilka pocigniec i nie ma pol kubka az jej oczy wychodza!!!!

Madziallenko bardzo dziekuje. Dostalismy od znajomych kubek niekapek Aventu! Zobaczymy moze to zadziala.
Jendak z Enterolem nie wiem co zrobic. Zaraz malemu wszystko sie bedzie kojarzyc z tym smakiem i wogole nie bedzie chcial jesc.

Dzieki. Nie ukrywam, ze boje sie uzyc butli. Narazie niekapek Aventu sie sprawdza. Jutro sprobuje podac ten Enterol lyzeczka. Zobaczymy.
Chcialam sie pochwalic, ze maly dzis zrobil kupe bez wspomagaczy. troszke krzyku jednak bylo, ale nie tak jak ostatnio.

NICZKO - A NIE MOŻNA PODAWAĆ JAKIEGOŚ TRILACKU CZY COŚ........... bo ja mojemu jak go ostatnio wysypało i żeby właśnie wzbogacić florę bakteryjną to mu pare razy do mleczka troszke kapsułki podsypałam:szok:... i normalnie ma gładziutką jak nigdy tfu... tfu:cool2:

Hana ja sie pytalam o Trilac, pediatra powiedziala, ze to wsumie to samo, tyle, ze trilac jest na mleku i moze uczulac (jezeli dziecko np. jest uczulone na mleko krowie, tak zrozumialam).
problem w tym, ze ja karmie piersia, wiec ciezko mi enterol wsypac do mleka he he.

reklama
Kolejny posilek za nami - i mogę powiedziec ze brokuły są BEEEEEEEEE:sorry2:

Kurcze, a ja kupiłam te brokuły, chyba z gerbera, ale jeszcze ich nie podałam. Natce ostatnio serwuję nowe deserki, był juz banan z hippa, a dziś 3 w 1 gerbera: marchew, winogrono i jabłko. Muszę się jakoś ratowac, bo mi mała ostatnio mało zjada mleczka, więc lekarka każe dawać inne pokarmy, nawet do mleka mam sok dodawać w połowie zamiast wody, bo inaczej nie pije. Już ją tak kilka razy oszukałam :-D:-D. Poza tym byłam na szczegółowej konrtoli, która nic nie wykazała, być może to zęby. Zbadaliśmy nawet mocz i nic, wszystko OK. Natce poprostu mleko przestało smakować.:shocked2::shocked2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry