• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
Hehehe niezle MONA:-D

A Kubali wczoraj smakowały gruszki williamsa z HIPPA - oczywiscie cały sloik....a pierwszy raz jadł gruszki:sorry2: Na szczescie nic mu nie jest. Poki co na wszystko reaguje super.

u nas zeszły już dwa dania z kurczakiem...... generalnie nic się chyba nie dzieje.... smakowało... brzuszek nie bolał więc będziemy próbować indycza i króliczka i takie tam różności

zaprzestałam natomiast podawać owoców czerwonych (m.in. maliny - kaszki, soczki) bo nie wiem...... ale coś mu policzki brzydkie się robiły... ale już wracają do normy

co do tego przysmaku hippa na dobranoc to ma to konsystencję budyniu... pewnie taki zamulacz ale młody nie chciał jeśc więc nie wciskałam:-p

natka tez na mleko czasem marudzi, ale ja sobie postanowiłam, że do południa dam zawsze deserek, a po południu (ok. 16) danie warzywne. Tak to sobie ułożyłam, żeby mleczne posiłki nie były np. dwa pod rząd, tzn. daję w nocy mleko, potem trochę soku (żeby nie chciała od razu mleka, to mi potem zje więcej)np. ok. 8, potem ok. 10 deserek, no i ok. 12 to ona już jest tak glodna, że mleko chętniej pije. Potem ok. 15 danie warzywne, więc znów ok. 18, 19 chętniej mleko pije i więcej. No i ok. 24 też już mleko. czyli są 4 mleczne posiłki. Tobie też tak radzę przeplatać mleko ze słoiczkami, to może bardziej będzie chciała pić. Tym bardziej, że te sloiczkowe dania też mają jakieś wart. odżywcze, więc mleko nie zawsze musi być. ja się już do tego przyzwyczaiłam.

Emilcia wczoraj pierwszy raz zjadla kaszke na dobranoc ze sloiczka marchewka z kukurydza-dziwne ale smakowalo:tak:a tak wogole to bedac w Polsce strasznie sie wkurzalam bo kaszki w sloiczkach z H:no:ippa po jakiejs chwili podchodzily woda i robily sie rzadkie ,feee nie do zjedzenia a tutaj kupione moga stac w miseczce 3 godz i dalej geste:tak:podrobki w Polsce czy co????

moj Julek zjadl juz prawie wszystkie owoce w sloiczku, poza tym dawalam mu marchewke z kartoflami oraz prawie codziennie dostaje miseczke kaszy mannej z bananami

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry