• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

a moj kubus zjadł dzisiaj po poludniu zupke z gerbera jarzynowa z marchewka ..ale troszke w sloiku zostało dam mu moze teraz jak sie o0budzi , tez jakos nie daje raczej odrazu naraz całego sloiczka

reklama
Pysiu - Ja daje cały słoiczek.:tak:
Mona ja tez od dzisiaj zaczłam właśnie powoli zastępowac jedną porcję mleczka obiadkiem. Pierwszy raz tak dzisiaj zrobiłam zobaczymy jak będzie w nocy czy się nie obudzi jakoś wczesnie.
No i dzisiaj wypił przed 7.00 rano mleczko 130ml (fajnie bo zawsze jak rano wstał to wypijał tylko 60ml nieraz 90ml a czasami to tylko 50ml) potem zasnął do 10.00 jeszcze i koło11.00 dałam znowu mleczko i wypił 120ml potem o 14.00 (chciałam dac wcześniej ale zasnął) dałam zupke jarzynową cały słoiczek (właśnie zamiast mleczka) potem o 16.30 wypił 150ml plus 4 miarki kleiku ryżowego mleczka, potem po 18 deserek zjadł no i potem o 20.00 przyjechaliśmy od koleżanki i go wykąpałam i po kąpilei wypił 160 ml mleczka plus 4 miarki kaszki ryżowj z jabłkami.

Hohoho - Kubali posmakowała dynia z ziemniakami :tak: Zjadl caly sloiczek:tak:

A ja daje malemu tyle ile chce...tzn cały sloiczek (jak mu cos smakuje to zjada, a jak nie smakuje to tylko troche :-palbo wcale:baffled:)

No, to ja tez już będe cały podawać. To znaczy, wtedy, jak dawałam dynię, to ona tak wcinałą, że sie wystraszyłam, by jej nie zaszkodziło. Więc jej potem nie dałam, tym bardziej, że ona po pewnym czasie nie połyka tego tak od razu, tylko jej z buzi tak fajnie wypływa i trzeba łyżeczką dokładać z powrotem. Ale po 10 minutach się rozpłakała, więc dałam resztę i zjadła wszystko.

A tak w ogóle, to musze Wam powiedzieć, że bardzo Nacie smakuje taki deser w duuuużym słoiczku (190g)owoce i zboża: jabłko / winogrono + ryż. Wczoraj byłam w szoku, zjadła cały słoiczek na 3 rundy. Rano - 100g, potem 30 gdzieś między posiłkami, i na koniec po mleczku 60g. No i jeszcze ok. 16 cała dynię z ziemniakiem. Wczoraj to Nata była słoiczkowa pani, na mleko marudziłą, a deserki i danie, proszę bardzo. Mleka wczoraj tylko 505ml, ale i tak jest dobrze, bo jak się doda tą ilość do słoiczkowych dań i soków (a wypiła wczoraj 210ml), to wychodzi niezła ilość. Napewno głodna nie jest.

Muszę więcej tych wielkich słoików kupić.

Hehehe no to niezle wczoraj Natalia wcinała :-D
Ja tez oglądałam te sloiczki ze zbozami, ale poki co kupilam te przysmaki na dobranoc.......ale chyba tez niedlugo nabede skoro takie dobre:tak:
A Kubali tez czasami wypływa...nie zawsze uda mu sie odpowiednio jęzorkiem obracać....:-D

No, to ja kupiłam Natali zupke warzywna z królikiem gerbera od 5 miesiąca. Pewnie poczekam jeszcze z tydzień i jej dam, zobaczymy..., może ma bardziej wyrazisty smak i jej również zasmakuje.

Sami, a Ty dawałaś już Nikodemowi jakieś zupki z mięsem??? Jeśli tak, to jaka była reakcja???

reklama
Pysiu ja dałam pierwszy raz obiadek z warzywami i aromatycznym indykiem od 5 miesiąca bobovity jak Nikodem skończył 5 miesięcy czyli w czwartek i dzisiaj też dałam a reakcja była taka że bardzo bardzo synkowi smakował ten obiadek i dzisiaj to normalnie rzucał się na łyżeczke i miałam wrażenie że zjadłby więcej niż ten jeden słoiczek bo jak się skończyło to jeszcze otwierał buźke :-)
Jutro chce mu kupic tez jakieś danie z indykiem widziałam chyba takie z indykiem i ryżem i coś tam jeszcze do tego było. Czytałam że indyk jest najmniej alergizującym mięskiem.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry