• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

My kupujemy z HIPPA i Gerbera.
Chyba najbardziej kupie smakuje poki co banan hipppowy (dzis zjadl caly sloik), ale jablka z wszelkimi dodatkami z Gerbera tez lubi.
Za to brokuly, szpinak, zupki jarzynowe są beeeee

No i kupilam te przysmaki na dobranoc Hippa - zobaczymy co z tego bedzie....:happy2:

reklama
No ja tez w większości kupuję hippa (owoce) i gerbera, tak jak pisałam wcześniej, no i własnie hipp ma takie fajne deserki jabłko / winogrono z ryżem 190g. Dałam dzisiaj nacie pierwszy raz i jej bardzo smakowało, że zjadła jednorazowo pół słoiczka. Więcej jej nie chciałam dac, żeby jej nie zaszkodziło. Może wieczorkiem.

ja z hipa nigdy nie dawalam mam pomkupowane w zapasach zupki i deserki z bobovity troszke a reszta to gerber dzisiaj tez musze dac jakis sloiczek Kubusiowi a np. jak dajecie zupke na obiadek to potem dajeciie jakis deserek ?? czy staracie sie nie mieszać albo to albo to ??

ja z hipa nigdy nie dawalam mam pomkupowane w zapasach zupki i deserki z bobovity troszke a reszta to gerber dzisiaj tez musze dac jakis sloiczek Kubusiowi a np. jak dajecie zupke na obiadek to potem dajeciie jakis deserek ?? czy staracie sie nie mieszać albo to albo to ??

Ja mam tez z bobovity, ale tylko zupkę marchwekową z ryżem i wczoraj kupiłam jabłko z dynia (czy jakoś tak). Hipp jest o tyle dobry, że ma róznorodny wybór. A jeśli chodzi o mieszanie, to kiedyś dawałam albo warzywa albo deserek, a od kilku dni podaję jakiś mały deserek (fajne są te małe słoiczki gerbera - jabłko 80g)i zupkę lub inne warzywne danie. I do tego 3 lub 4 razy mleko, bo Nata nie za bardzo ostatnio za mlekiem przepada. No i w ciągu dnia soczek, w zależności od potrzeb. kaszek też nie lubi

Ja podałam jej dotychczas tylko kaszki ryżowe (jakies tam smakowe, chyba z bananem), nie wiem, może powinnam jej dać kukurydzianą???

No, a czym się różni kleik ryżowy os kaszki ryżowej, tylko smakiem, że nie ma bananów???

Ja to przeważnie z rana deserek a popołudniu jakieś pożywniejsze danie.
Deserki mam już wszystkie wypróbowane więc jak coś bedzie nie tak to wiem, ze to wina dań głównych:tak:.
Po mału chciałabym aby zastąpic jeden posiłek mleczny zupką lub czymś podobnym tak myslę że w przeciągu miesiąca to zrobię.

Ja to przeważnie z rana deserek a popołudniu jakieś pożywniejsze danie.
Deserki mam już wszystkie wypróbowane więc jak coś bedzie nie tak to wiem, ze to wina dań głównych:tak:.
Po mału chciałabym aby zastąpic jeden posiłek mleczny zupką lub czymś podobnym tak myslę że w przeciągu miesiąca to zrobię.

Mona, a ile razy Patryk pije mleko??? Bo Nata tylko 4, za to troche większe niż kiedyś. Deser jest między 9 a 12 (różnie to bywa, najczęściej ok. 9), a zupka też popołudniu, tak, żeby było na zmianę mleko, deserek, mleko, zupka, mleko, i na noc mleko. No i w międzyczasie soki.

reklama
No, to przed chwilą poszła do brzuszka Natki dynia z ziemniakiem. Zostało w słoiczku może z jedna taka porządna łyżeczka. A Wy, dziewczyny, dajecie swoim maluchom cały słoiczek 9w hippie jest 125g)??? Bo ja się boję, że jej może zaszkodzić. W sumie, to mogłaby zjeść całość, ale ja się trochę obawiam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry