• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Mi tez smakuja - wszystkie owocki ze sloikow......szoinak z ziemniakami jak posolilam tez byl dobry i zupka jarzynowa tez:-D
A Bebilon moim zdaniem o niebo lepszy w smaku od Enfamilu :tak: fakt slodszy....tyle ze smierdzi;-)

reklama
Kuba tez wlasnie zjadl cały sloiczek - zupka jarzynowa z hippa. Bardzo mu smakowało.....bo Gerberem jarzynowym pluł. Ja tez bym wolalam tą z hippa - jest wniej kalafior i groszek....a nie seler i pietrucha:sorry2:

Bozzzzziu z tego mojego dziecka to niezly smakosz sie zrobil....Wlsnie trzymalam go na kolanach i jadlam jablko.......no i Kuba wyciąga rączki do tego jabłka, gapi sie na mnie i buzie otwiera :shocked2::laugh2: No to mu dałam....hehehehe zaczął tak jakby skrobac dziąsełkami po tym jablku, az mial całą buzie mokrą od soku :laugh2: A jak zabierałam to paszcze otwieral i wrzask :sorry2:

A Emilcia dzisiaj zjadla warzywne spageti z HIPPA nie zachwycala sie tym ale tez nie wypluwala:tak:najbardzej lubi jabluszko!!!na poczatku tak ostroznie smakuje co tez ja jej podaje a potem szeroko pyszczek otwiera ze hej.Na dobranoc kaszka z nestle jej najbardzej smakuje.Dzisiaj zapodam kaszke z herbatnikami z Hippa zobaczymy czy posmakuje.:-D

A więc nasz doktor, mądry specjalista, powiedział że odchodzi się od karmienia wyłącznie piersią do 6 miesiąca życia, skraca się ten okres do 4,5-5 miesięcy (wyłącznego karmienia piersią), bo dziecku w tym wieku zwiększa się zapotrzebowanie na inne wartości odżywcze, których w mleku jest mało... I są najnowsze badania wskazujące że dzieciom na piersi w tym wieku spada morfologia, choć wszystko inne jest ok. waża i rosną ładnie.
Dlatego należy wprowadzać inne pokarmy, warzywa, owoce itp., a potem mięsko, bogate w żelazo, bo tego najbardziej w mleku matki brakuje, a dziecko ma na nie coraz większe potrzeby... Podobno dziecko gromadzi żelazo w łonie matki i robi zapasy, a jak podowi sowją wagę urodzeniową to ma już o połowę za mało tego żelaza, bo to tak jak z rozcieńczaniem herbaty...;-)
I polecił żeby wprowadzać nowe jedzonko, układ pokarmowy się będzie nadal rozwijał, aby być w stanie za jakieś 2-3 tygodnie przyjąć miesko...
To tylko 1% jego wywodów...Ale to sobie w nim cenię....

Moja pani doktror tez tak jak twoj Madziallenko i powiedzla ze i tak pwenie bede karmic do roku wiec mozna wprowadzac a ze mala nie ma alergii to soczki juz podawlam jak skonczyla 3 mieiace:-)

Dziewczyny, my chwilowo problemy z apetetem mamy z głowy, Nata jakoś je (żeby tylko nie zapeszyć :sorry2::-p:dry:), ale zauważyłam, że im więcej je deserków i zupek, tym tez apetyt jest coraz lepszy. myślałam, że jak dam jej mało tych nowości, to zje więcej mleka, i nic. A jak dawałam normalnie deserek, zupkę itd., to jadła tyle samo mleka, lub nawet więcej. Teraz chcę jej ugotować zupkę, bo mam warzywa ze swego ogródka, zobaczymy, czy jej zasmakuje.

reklama
Oj zeby moj lekarz tak chcial ze mna pogadac MADZIALLENKO - mysle ze to co on mowi ma sens:tak:

A kubali widac ze bardzo pasuje ten przysmak na dobranoc Hippa - wczoraj jadl z gruszka i jabłkiem, jest w tym tez cynamon - mowie Wam takie pyszne ze sama bym chetnie zjadłą :-D

Hmmmm a czy myslicie ze moge podac cos z mieskiem troszke wczesniej niz po ukonczeniu 5 miesiaca? Kuba w koncu je juz od paru tygodni sloiczkowe.....ponad 3 tyg zdaje sie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry