• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

PYSIU - ja ten przysmak na dobranoc podaje po kapieli, czyli tak miedzy 19 a 20.......i potem maly idzie spac:tak: Dzis wieczorem musimy wyskoczyc do marketu bo kupilam tylko 2 i juz nie ma....a u nas widze ze bardzo fajnie sie to sprawdza :-D To i moze jakies z miechem kupie :tak:
A u nas z kupami problemow zadnych.....przedwczoraj Kuba zrobil chyba z 7 - az sie wystraszylam bo to przeciez za duzo :szok: ale oczywiscie lekarzowi nie zdazylam powiedziec bo kretyn sobie poszedl. Ale juz wczoraj na szczescie byly tylko 2...........hmmmmmm za to dzisiaj juz tez 2:dry:

reklama
kurcze, wieczorkiem to Nata zjada mleczko ok. 19, wolę to, niz przysmaczek, bo w końcu mleko, to podstawa. Może spróbuję jeje dac ok. 16, choć kusi mnie tez, by dac jej znowu owoce i zboża, bo jej to tak smakuje, że jednorazowo może 3/4 słoiczka wcisnąć. Ale przecież to tez może być dobre, a trzeba próbowac nowych smaków. czytałam też, że to ma dość sporo kalorii w porównaniu z innymi daniami, to jej pewnie starczy na dłużej.

U nas tak przeważnie 2 kupki są a czasami 3 :tak:
Wczoraj na deserek Nikodem zjadł mus Frutapura jabłko - banany - zjadł całe ale się krzywił czasami :-)

Sami, ja też mam tą frutapurę, ale jeszcze nie dawałam, kusi mnie, żeby samej zjeść, bo ja to dostałam z paczką od bobovity, i tak to sobie leży. nata z kupami ma ciężko, dziś znów wyszedł bobelek, ale co zrobić, sliwka pilnie poszukiwana :tak::-D;-):-):happy2::-p

PYSIU - w przysmaku na dobranoc jest mleko modyfikowane, wiec pod tym wzgledem jest ok :tak:
A ja mam w domu sliwki - zapraszam....moge odstapic :-D

Hehehhe a te jablka z bananami Frutapura tez mam - z paczki Bobovity :-D tez mam na nia ochote ;-)

No dobre to jest mniam mniam ja ostatnio kupiłam 4 takie na spróbowanie no i wczoraj poszło w ruch ale jak dzisiaj synuś nie bezie chciał to ja zjem :-);-)

Dałam Alicji wczoraj około 20 pół słoiczka tego przysmaku na dobranoc z bananami i o dziwo po kapieli nie chciała cycusia:szok: To aż do niej nie podobne, bo czy jest głodna czy nie to cycuś musi być. Widocznie musi to być naprawde syte.
Powoli zaczynam przygotowywać małą, że nie będzie mnie 7-8 godzin w domu i nie dostanie wtedy cyca. Powoli przekonuje się też do picia mleka z butelki. Narazie wypija jednorazowo około 40 ml tylko to chyba mało... A tak to daje jej kaske ryzowa z jabłkami na mleku modyfikowanym i jakiś obiadek. Alicja bardzo preferuje dynie z indykiem. Zresztą dynię to chyba większość dzieci lubi.

No, to o 12 mała zjadła 130ml mleczka i dopchałam ją jeszcze kilkoma łyżkami dania na dobranoc. Wiem, że pora nie bardzo, ale chciałam sprawdzić, jak zaakceptuje, bo tam jest mleko modyfikowane, a ona nie bardzo może inne, więc nie wiem, czy będę mogła jej to dawać. No i zaraz na zakupki.

reklama
ANUSIA - no to swietnie ze Alicja zaczyna akceptowac butelke. Trening czyni mistrza - teraz bedzie juz tylko lepiej :tak: A efektami po "przysmaku..." tez bylam pozytywnie zaskoczona :-D 40 ml to faktycznie malo.....ale Kuba tez czasem ma ochote tylko na tyle.......:baffled:

PYSIU - i jak smakowalo nowe danie?:-) Mam nadzieje ze nic jej potem nie bedzie. No i milych zakupkow...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry