• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

No, i zupka z mięskiem poszła:tak::-D. Nawet dobra, wg mnie miała bardziej zachęcający zapach, w smaku też OK. :rofl2::happy2:. A dziś rano Nata zjadła brzoskwinie z hippa, baaaaardzo jej smakowały;-):tak::-). A w piątek lub w sobotę znowu robię nalot na sklep - słoiczki z deserkami musze kupić i jakieś dania warzywne. A zupki będę sama gotować, bo jest taniej. Tylko musze je jakoś przechować. Słyszałam, że czasem mamy mrożą zupki w pojemnikach na mocz, i wtedy łatwiej przechować niż zamykac w słoiku, bo ostatnio mi sie taki słoik sam otworzył i zupka się zepsuła:sorry2::-(:wściekła/y:

reklama
Ja pysiu pisałam chyba wcześniej, że tez wcześniej pasteryzowałam w słoiczkach, ale rzeczywiście był czasem z tym problem. A teraz wekuje w buteleczkach po soczkach np. bobofrutach, bo maja lepsze zakrętki, które ładnienie się zasysają. pisałam o tym na wątku "książka kucharska naszych dzieciaków" POLECAM:tak::-)

a u nas dzisiaj brak apetytu nawet kaszka na dobranoc ktora jadla juz kilka dni byla beee:szok:chyba sie Emilci znudzila bo podalam inny smak i troch zjadla.Na deserek jabluszko z jagoda-nie podeszlo:tak:plula i krzywial sie hihi ja zjadlam:-)
acha i kawalek banaka dalam do raczki:tak:zdziwiona byla ale troszke pociamkala-smaowalo.

A ja dzisiaj chcialam dac Kubali puree jarzynowe z indykiem hipp....niestety nie smakowalo:dry: (za to po dosoleniu mnie bardzo:happy2:)....to takie dosyc geste, robil dziwne miny i zaczął wypluwac...:sorry2: A jakies warzywka z kurczakiem bardzo smakowaly....

No i kaszka przysmak na dobranoc z hippa jest hitem....to juz codzienny rytual.....Kuba wcina caly ten duzy sloik:rofl2:

PYSIU - moj maly brzoskwini nie chcial:-(a takie dobre są.....

w ogole zauwazylam ze on do tej pory nie chcial wlasnie tych dan z ktorych kupilam po 2 sloiki:crazy:....wiec teraz juz zawsze nowe po jednym kupuje...

anetka - dobre to peere........ mój to lubi.......... zresztą on wszystkie warzywne lubi...... owoce trochę słabiej.......
u nas byl juz królik, jagnięcina teraz kupiłam cielęcinkę.... wcinał coś tam z kaszą jaglaną....... ładnie otwiera pyszczek i tak fajnie mlaska:-p

Aneta, ja właśnie muszę kupić jakieś dania mięsne z hippa, bo te z bobovity Nacie nie smakują:no::-(, ale mięsne, bo reszta jest OK. A już mi się skończyły zapasy, więc w sobotę pewnie odwiedzę Tesco lub Carefura, bo mają duży wybór. I chyba wrócę do Hippa i zobaczę, co gerber ma. A w sobotę spróbuję ugotowac zupki warzywne z mięskiem i zamroże je w pojemnikach na mocz :cool2::-p:tak:. Cos się zdziwią w aptece, że tyle na raz biorę:-D. A brzoskwinie i jabłko to chyba ulubione owoce Naty. Nie lubi bananów i baaardzo jej smakuje danie gerbera: marchew / jablko / winogrono no i te wspominane już przeze mnie owoce i zboża. Mam teraz już po 5 miesiacu z truskawą, dam w weekend.Pozdrawiam.

A to puree to chyba kupię, bo Nata woli gęste, bo z buzi nie wypluwa hihhihhi:tak::-D:-). No i moje zupki też takie gęste były i slodsze (bo dużo marchwi dałam) i jej bardziej smakowały.:cool2::laugh2:

reklama
Anetko moja mała ma podobne smaki jak Kubuś. Banka bardzo lubi a nieznosi brzoskwini. No lubli jeszcze jabłko z marczewką itp.

Pysiu a w jakiej cenie są np deserki i obiadki z gerbera w tesco jesli pamietasz?? Bo ja do tej pory kupowałam w rossmanie bo mam pod nosem i również duży wybór, ale jeśli bym sie przeprowadzała to w Krasnymstwie jest włsnie tesco:tak::-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry