• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Patrys to juz spróbował chyba wszystkiego nawet ogórka kiszonego i ziemniaczki z sosem i żeberka i kotlecika i inne cuda:-D. Oczywiście wszystko w ilościach dozwolonych, czasami to tylko polizac.
Zajada już wszystko i zupki już mu gotuję sama na indyku lub kaczce bo słyszałam, ze to zdrowsze i bardziej przyswajalne niż kurczak.
Uczulenie niestety wystąpiło na marchewkę, więc na razie z niej zrezygnowalismy na jakiś czas, a póżniej się zobaczy.

reklama
mona to odwazna jestes:szok:takie jedzonko??? ja tam wedlog zalecen ,moze przesadzam ale na wszystko przyjdzie pora:tak:
a z Emilci to wegetarianka bedzie bo wszystkie sloiczki z mieskiem jej nie smakuja:szok:wypluwa natychmiast!!!

Mktosiu ja tez daje Martynie nie za duzo. Ona ostatnio mniej mleka pije wiec nie chce jej dawac zupek na przyklad bo pozniej to juz wogole mleka nie bedzie chciala pic. Ale owocki jej daje. No i z kaszek na razie zrezygnowalam bo te kupkoi byly twarde...

Kasiu, to możesz jej kaszki podawać kukurydziane, bo podobno tylko ryżowe zaklejają tyłeczek. Ja kupiłam kleik kukurydziany i przed snem do mleka dodaję 2 łyżeki kleiku i nata wypija. mam też specjalny smoczek z otworek w kształcie litery "Y", fajnie przez niego leci, a z kleiku ryżowego też zrezygnowałam.:cool2:

No więc dzisiaj miałam znowu lekcje i nie było mojej mamy, a Nata głodna. Miałą dostać zupkę, więc poszłam na chwilę do kuchni, podgrzałam zupkę z króliczkiem, do miseczki przelałam i mój tata jej podał, bo nie mogliśmy już czekać, i Nata tak ładnie jadła, super się tata spisał, a bałam się, że sobie nie poradzi.:tak:;-):shocked2::laugh2:

No i Nata dzisiaj zjadła z okazji 5 miesięcy deserek truskawka / jabłko + zboża, bardzo jej smakowało. Zresztą, te deserki z hippa 190g wszystkie ładnie wcina.:tak::-D

Azzzzz faktycznie Natalka konczy dzis 5 miesiecy.....rano tak myslalam bo mi sie wydawalo...i zapomnialam:sorry2: Buziaczki dla Natki

A do kaszki ja mam smoczki ciete w "x" i Kuba nie chce z nich pic:dry:

Dzięki Aneta. Gdyby Nata chciała jeść kaszkę gęstą, to też bym była szczęśliwa, niestety, ona na razie tylko w płynie i to bardzo mało. Kiedyś wcale nie lubiła. Poza tym, ja jej daję kaszkę na noc, no i wtedy raczej łyżeczka i miseczka odpada, bo Nata jest senna i się chce szybko najeść. No takie te nase maluszki niesforne.:tak::eek:

Pysia buziaki dla córeczki na te 5 miesięcy :-)

Ja do ostatniego mleczka przed spaniem dodaje albo kleik ryżowy albo kaszkę z jabłkami albo brzoskwiniami.
A używamy do takiego zagęszczonego mleczka butelki avent ze smoczkiem trójprzepływowym.

:laugh2:Ja mam butlę Aventu, ale małą, 125ml i tam mam smoczek "1". Kupiłam tez największą butlę Aventu, 330ml, i ona ma smoczek trójprzepływowy, ale z użyciem jeszcze trochę poczekamy. A na codzień używamy dr Brown, i choć Nata ma dopiero 5 miesięcy, to juz też nawet do mleka mamy smoczek "3", Nata się nie ksztusi, więc jest OK, a do kaszki ten w literę "Y", bo nawet "3" mogłaby sobie nie poradzić.:cool2::laugh2:

Moja Alicja tez sie strasznie patrzy jak jemy wiec ja słyszam ze jak dziecko tak robi to jest gotowe na nowe posiłki. U teściow to połozyli jej ciasteczko na stól i od razu do buzi ale jej zabralismy.Wyciaga rączki jak np. jej kanapke:-D:szok:

reklama
Dzisiaj wracamy do Kalisza:-D, a jutro mam zamiar jej dać taką urozmaiconą kaszkę, ok. 9 lub 10 rano zrobię jej kaszkę, ale mało, tak z 60ml, no i poleję to jakimś deserkiem. Zobaczymy, czy zje.:-D:tak::cool2::laugh2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry