• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

a ja daje kaszke a raczej grysik zalewany wodo waniliowy z Nestle Alete:tak:Emilcia wcina az miolo popatrzec :happy:a na kolacje z Hippa albo Milupy tez zalewane woda-no i jemy lyzeczka.Z butli to tylko soczki i herbatki wiec nie chcialam uczyc kaszek z butelki bo i po co?

reklama
No i zrobiłam, tak, jak mówiłam:tak:. 60ml wody, 2 miarki mleka, 3 łyżeczki kaszki (dałam kukurydziana, może jej nie zatwardzi kupki:sorry2:, oby, bo mało dałam)i położyłam na to kilka łyżeczek deserku hippa banan / brzoskwinia / jabłko. Fajnie jadła, bo była głodna. Zjadała ok. 45ml tej kaszki (troche w miseczce zostało) i 1/3 słoiczka deserku czyli ok. 40ml:-D:tak::szok:. I tak potem zaczeła marudzić, jeszcze na leżaczku, jak jadła i oczka trzeć, ze dalej juz nie dawałam, tylko buch do wózka, smoka w buźkę, i momentalnie zasnęła:tak::laugh2:. Fajnie, chyba częściej będę jej tak urozmaicać posiłki, bo to lepsza frajda dla nas obu, tym bardziej, że Nata nie może kaszek smakowych, bo one są na mleku modyfikowanym.:dry:

pysia no to ajnie ze malutkiej smakowal no i ze ty zadowolona!

a wczoraj Emilka dostala tylko raz cycusia rankiem wczesnym a potem tylko sloiczki no i ja juz pod wieczor jakiest takie wyrzuty sumienia mialam ze ja pozbawiam tego cyca no i jej dalam...
kurcze ciezka sprawa z tym odstawieniem-psychiczna oczywiscie:tak:

Szmina, tylko rano mleko??? Ale potem też mleko piła, tyle że z butli, tak??? Bo cały dzień na słoiczkach, to jakoś tak dziwnie. Zresztą, ja bym chciała karmić piersią, ale nie mogłam, więc i tak masz fajnie.

No Kuba tez w dzien nie bardzo jadl mleko.....tyle ze on po prostu nie bardzo chce....wiec staram sie robic wszystko zeby dawac cos co moze je zastapi albo w czym ono jest...I tak wczoraj wczesnie rano troche mleka, potem caly sloiczek owocow, w poludnie sinlac, po poludniu caly sloiczek warzyw, potem troche mleka, po kapieli cały sloiczek kaszki.....potem kaszka smaczy sen.....a w nocy juz mleko (na spaniu jakos mu lepiej wchodzi:dry:)

Anetka pytanie mam o ten Sinlac. Dostalam probke, to jest taki ... no wlasnie co to wlasciwie jest, kiedy mozna to podawac i dlaczego to sie podaje? Czytalam na opakowaniu ale wole zeby mi to ktos wylozyl. Wiem ze to jest taki posialek jakby mlekozastepczy dla dzieci ze skaza ale nie tylko...

No więc KASIU.....Sinlac to produkt zbozowy (glownie ryz i maczka chleba swietojanskiego). Mozna podawac od poczatku 5 miesiaca i zastepowac nim 1 posilek mleczny. Faktycznie moze byc stosowany u niemowlat z alergia na bialka mleka krowiego. Nie zawiera tez glutenu ani soi. To jest produkt wysokobialkowy i nie smakuje jak mleko (szczerze powiem dla mnie ochyda, ale Kubali smakuje)....a ze swobodnie moze zastapic jeden posilek mleczny to daje.....bo lepiej niech wypije to niz nic....Acha to mozna tez mieszac np z przecierami owocowymi i podawac np lyzeczka - tylko wtedy trzeba wsypac tego proszku wiecej....bo wg instrukcji na opakowaniu to taka zalewajka:sorry2: akurat jak kaszka z butli:-)

pysia no tylko rano cycus a potem kaszka na sniadanko,obiadek ,deserek,kaszka na dobranoc no i w nocy cycus ja nie daje sztucznego mleka:tak:robie cos nie tak? kaszki maja w sobie mleczko wiec jej go nie pozbawiam calkowicie...jak chce cycusia to ma ...o wlasnie wola pedze

Nie, nie, dobrze robisz, myślałam tylko, że mleko jest raz. Jeśli podajesz kaszki, to pewnie, mała sie najada, zresztą, duża i silna dziewczyna jest.:tak:;-):laugh2:

reklama
No a ja wczoraj dalam małemu to puree ryzowe misiowy ogrodek marchew+groszek......zrobilam na 90 ml mleka i polalam to polową sloiczka potrawki z krolika hipp (sloik 190 g).................i wsunął wszyściutko:shocked2::laugh2:
a dzien wczesniej zjadl tylko polowe sloika tej potrawki i mial dosc:dry:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry