reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Ja wolę nie ryzykowac, tym bardziej, że Nata nie ma zębów, i jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić, że zjada takie chrupki:confused2::confused2:. Daję jej nadal słoiczkowe deserki, dziś zjadła cały z hippa 190g z truskawką:tak:;-):-D, jurto spróbuje dać z tej samej serii, ale z jogurtem. Pani dr powiedziała dziś na wizycie, że można spróbować, ale ok. 1/3 słoiczka, a resztę na następny dzień:-p. Za to dziś Nata popołudniu wpruła 70ml puree misiowy ogródek dynia / ziemniak + jarzynki z cielęcinką, czyli w sumie 200ml:tak::tak:, fajnie, bo mi mleka jakoś ostatnio mniej wcina:sorry:. No i od nowego tygodnia próbujemy dania po 6 miesiacu z cząstkami różnych warzyw, kupiłam juz rosołek, warzywa z pomidorami, jeszcze nazw nie pamiętam, bo troche zapasów zrobiłam.

reklama
Hmmmm...nie chcę Was przekonywac ze te chrupki są bezpieczne, bo to nie moja sprawa co jedz Wasze dzieciaczki.....w kazdym razie jak dla mnie bezpieczne.....on tego nie gryzie, tylko wkłada do buzi lekko przygryza a to sie od razu rozpuszcza:blink::-D

To muszę takich w sklepie poszukać, bo te co ja dawałam to takie normalne flipsy - i one takie troszkę mordkoklejki są! I gryzie sama dość dużo, więc muszę jej podawać po kawałeczku - a fajnie jakby sama sobie z takim dała radę...:tak:

A Nikodem wciana biszkopty sa tutaj takie od 4 i 6 miesiaca a fajnie sobie z nimi radzi . Nie daje mu ich codziennie ale jak juz dam to sie rzuca na nie i wcina.
Chrupek szukalam takich o ktorych piszesz Anetka ale jeszccze nie znalazlam.

u nas są takie chrupki i raz kupiłam ale Maciek nie chciał ich jeśc muszę znów spróbować może teraz mu posmakują:tak:

fajnie macie ze taki duzy wybor tych wszystkich jedzonek w sloiczkach, bo u mnie to narazie bryndza, co wejde do sklepu to sa tylk jablko, gruszki, sliwki po ktorych mala miala potworne rozwolnienie, albo sloiczki dla starszych i nedza....

a widzialam tez takie biszkopty i na opakowaniach podawany byl wiek w miesiacach, rozne rodzaja dla roznego wieku :tak: ale ja jeszcze zaczekam

nellie sie w koncu picie herbatki spodobalo, bardzo lubi i w koncu przeprosila sie z butelka, przypasowal jej smoczek avantis czy aventis, troche pozno be niedlugo przejdziemy na kubeczek niekapek :confused2: wlasnie szukam takiej specjalnej koncowki zamiast smoka i uchwytow coby butelke ta sama wykorzystac :confused2:

chetnie kupie wiecej herbatek tylko jeszcze nie wiem gdzie, bo nigdzie nie widzialam.... ale mam troszku z pl przywiezionej :tak:

mktosiu a od kiedy mozna niekapki?
emilka od wczoraj strajkuje i nie chce jesc obiadkow i deserkow:szok:ciasteczko o tak i litry soczku i kaszka,kaszka,kaszka....:tak:moge dawac kilka razy dziennie kaszke zamiast obiadku?

reklama
A mi udało sie kupić te keksiki co SZMINA dawała Emilci...nareszcie i do nas sprowadzili:-p.....mały wcinał bardzo ładnie...tzn memlał:-p.....ale zadnego krztuszenia sie nie było:happy2:
I jeszcze widziałam suchareczki w takiej samej paczce.

A dzis jak bylismy na obiedzie - Kuba oczywiscie wyrywał sie do wszystkiego co na stole i do szklanki z ice tea.......no wiec zbliżyłam mu słomkę do buźki i myslałam ze i tak nie pociągnie.......a tu niespodzianka tak sobie łyknął ze szok:szok: krzywił sie ale chciał jeszcze.......nie nie nie dla dzieci takie napoje:zawstydzona/y:
W kazdym razie nie widziałam ze dla malucha picie ze słomki jest takie proste:happy2:

Do góry