• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

No wlasnie wychodzi na to ze sporo - tyle ze w nocy, wiec musze karmic w nocy i tyle.......No i samego mleka to tak do 300 ml...reszta to wlasnie kaszki i puree itd:tak:- no ale w tym tez jest mleko jakby nie bylo....
On chyba wszystkie kalorie spala podczas brykania:blink:

reklama
Nata samego mleka ok. 500ml, a z kaszkami ryzowymi albo kleikiem kukurydzianym to 570 - 600, tyle tyko, że od niedzieli nie jadła puree, bo nie zabrałam do siebie, a nie chciałam tu kupować, bo potem tyle opakowań otwartych i tylko by się zepsuło. Tak normalnie, to oprócz kaszki do deserku zawsze jest jeszcze puree do zupki, więc wtedy mleka rzeczywiście wychodzi jeszcze o ok. 50ml więcej (bo tyle puree zjada Nata średnio na dzień), czyli w sumie 650ml.

Pysia moj Nikodem byl wazony 1,5 tygodnia temu i wazyl 7900g ale jest dlugi bo ma 73 cm.
a zapomnilam napisac ze jak pije 4 razy mleczko dziennie to dwa razy dosypuje kleik albo kaszke jakas smakowa.
O 16 i o 20.00 tak robie.

dziewczyny a nie myslicie ze nie powinno sieza sztywno trzymac tych norm ile mleka ile kaszki 500ml,650ml :tak:przeciez u maluchow to tak jak i u nas raz zjedza wiecej a raz miej -te normy to tylko tak orientacyjnie a nie zeby ich surowo przestrzegac...
ja nie mam pojecia ile Emilcia zjada,wszystko na wyczucie.jak widze ze chce jeszcze to dokladam do miseczki ,jak nie to nie wpycham na sile bo wyczytalam ze 6 m-ne dziecko powinno tyle i tyle...

ja dzisiaj dawalam malemu sloiczek z kurczakiem po 6 mies. z kawalkami warzyw - niestety wszystko zwymiotowal :-( za chwile podalam papke bez kawalkow i ladnie zjadl :-)

Koral, ja też kupiłam te większe słoiczki po 6 miesiącu, maja kawałki warzyw, albo coś tam, raz juz dałam przez przypadek zupke po 6 miesiącu (w małym słoiczku) i tez miała te cząstki, ale Nata zjadła i nic się nie stało. Teraz dam jej znowu w weekend, ale większy słoiczek, zobaczymy jak zareaguje.

na wczorajszej wizycie pani doktorowa:-) wypisala nam recepte ba bebilon pepti1 i mam zaczac raz dziennie wprowadzac kaszki na tym mleku ( z tego wzgledu ze wracam do pracy). bardzo jestem ciekawa czy moje malenstwo to zje....zaczynam od jutra.
do zupek dodaje juz miesko (oczywiscie gotuje osobno warzywa osobno miesko 1 na 2 cm:-D)....zjadamy juz od 3 do 6 lyzeczek przy dobrym apetycie:wściekła/y:

czy ktos wie jak ugotowac zupke z dyni??????

reklama
MADZIALLENKO - ja mam takie długie paluchy kukurydziane.....o wiele dluzsze i grubsze niz flipsy......łamie je na pół i daje malemu...na początku sie bałam ale on bardzo fajnie sam to je...a to tak szybko rozmięka ze chyba nie ma mozliwosci zatkania sie....;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry