reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja się troche boję tych soczków, bo moja koleżanka tak pogorszyła stan ząbków swojego synka. Teraz juz ma 3 latka i niestety już prawie nie ma mleczaków. Naprawdę to kiepsko wygląda :szok::-(.
Moja dentystka mówi, że nawet o dziąsła trzeba zacząć dbać i przemywac na wieczów wodą. ogólnie to często podaję Lence wodę a jak nie chce to dodaję jej trochę herbatki dla smaku np. rumiankowej i jest zadowolona :-D:-)

reklama
A ja się troche boję tych soczków, bo moja koleżanka tak pogorszyła stan ząbków swojego synka. Teraz juz ma 3 latka i niestety już prawie nie ma mleczaków. Naprawdę to kiepsko wygląda :szok::-(.
Moja dentystka mówi, że nawet o dziąsła trzeba zacząć dbać i przemywac na wieczów wodą. ogólnie to często podaję Lence wodę a jak nie chce to dodaję jej trochę herbatki dla smaku np. rumiankowej i jest zadowolona :-D:-)
Na herbatki też trzeba uważać bo są słodzone,nawet bardziej niż soczki.Kubusiowi myję wodą ząbkirano,wieczorem i po deserku.:-)

dziewczyny czy dawałyście juz te słoiczki dzieciaczkom ??? wiem że są po 6 ale może któraś już dawała

Dla niemowląt po 6. miesiącu

punkt.gif
Owoce & Jogurt Morele z jogurtem
punkt.gif
Owoce & Jogurt Czarne jagody i jabłka z jogurtem
punkt.gif
Owoce & Jogurt Truskawki i maliny z jogurtem

no i widziałam jeszcze np. jogurt z truskawką i zbożami i inne smaki :tak: to ja już nie wiem jak z tym jogurtem :confused: można nie można dawać :crazy:

Gosia, ja daje te sloiczki owoce i jogurt hippa :tak: Martynce bardzo smakuja tak wiec to jest nasz spoosb na owoce. w inej formie niestety sa dla nie niejadalne. szczegolnie jagodowy jej smakuje :tak: a czasem podaje jej pol na pol z gestym kleikiem na mleku jako obiadek :tak:

Ja chyba nieprędko będę podawać słoiczki z jogurtem, bo jak całkowicie przejdziemy na Nutramigen to na jakiś czas trzeba będzie zrezygnować z dań w których skład wchodzi mleko :crazy:
Nie rozgladałam się jeszcze za tym, ale może tak na szybko jesteście w stanie mi napisać które zupki i obiadki nie mają w składzie mleka? Zupki i obiadki są u nas zdecydowanie teraz na pierwszym miejscu, owoce mała dostaje z reguły tylko w soczkach.

ja cie niestety nie pomoge Joasiek, bo nigdy tego nie sprawdzalam:no:

ale wczesniej ktoas z dziewczyn chyba robila taka liste w tym watku:nerd:

Joasiek, wymienię Ci te po 6 miesiącu, które mam akurat w domu:
Gerber - Danie - Warzywa z szynką
BoboVita - Zupka - Jarzynowa z delikatnym królikiem
BoboVita - Obiadek - Domowe ragout z indykiem
BoboVita - Obiadek - Warzywa w potrawce z indyka z owocową nutą

Trzech pierwszych jeszcze nie smakowałyśmy, ale te warzywa z owocową nutą rewelacja :tak: W ogóle do tych z mięsem nie dodają już tak nałogowo mleka. No ale może się zdarzyć, etykiety trzeba jednak czytać. Ja narazie odrzucam te z wołowiną (cielęciną) i masłem (na to też Joasiek musisz zwrócić uwagę). Ogólnie to Oli woli obiadki, zupki mniej. Wydaje mi się, że zupki są bardziej delikatne i jałowe w smaku.

Czy któraś z Was używa jeszcze jakiejś wody butelkowej bez gotowania oprócz Gerbera :confused: Jestem ciekawa czy mam jeszcze jakąś alternatywę.
ja używam Dobrawy i w ogóle jej nie gotuję:no:Tosia od urodzenia ja pije taka prosto z butelki i nic jej nie jest. Nie rozumiem po co trzeba mineralną wode gotować. Bo kranówę to rozumiem, ale mineralka jest gotowa do spożycia i skoro ja ja taka piję to moje dziecko tez może uważam:-):-D:tak:

reklama
Ja chyba nieprędko będę podawać słoiczki z jogurtem, bo jak całkowicie przejdziemy na Nutramigen to na jakiś czas trzeba będzie zrezygnować z dań w których skład wchodzi mleko :crazy:
Nie rozgladałam się jeszcze za tym, ale może tak na szybko jesteście w stanie mi napisać które zupki i obiadki nie mają w składzie mleka? Zupki i obiadki są u nas zdecydowanie teraz na pierwszym miejscu, owoce mała dostaje z reguły tylko w soczkach.
Bobovita Pierwsza zupka jarzynowa
Gerber Marchewkowa z warzywami
Bobovita Marchewkowa z ryżem
Bobovita Zupka jarzynowa ze świerzych warzyw
Bobovita Zupka jarzynowa z delikatnym królikiem
Bobovita Obiadek-warzywa z aromatycznym indykiem(po 5 miesiącu)
Bobovita Obiadek Warzywa w Lagodnej potrawce z królika
Gerber Jarzynki z cielęciną(po 5 m)
-----------------------z jagnięciną
-----------------------z kurczakiem
-----------------------z królikiem:-):-):-):-):-):-)
A jak tam Joasiek, Milenka zaakceptowała smak Nutramigenu?Ja musiałam uciec się do sztuczki i przez dwa pierwsze dni dałam do mleczka trochę herbatki jabłkowej,albo kaszki ryżowej malinowej.Teraz już nie muszą dodawać.Ale wiem,że z tymi mieszankami to jest problem,bo są podobno okropne w smaku.:tak:

Do góry