reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Obiadki to tylko z Bobovity i deserkow wiekszosc choc czasami jakis gerbera tez wpadnie do koszyka:tak:

U nas też w obiadkach przoduje Bobovita, choć teraz moja mama kupiła Gerbera (Lenka i tak napewno zje :tak:), z kaszek również Bobovita, no i deserki od jakiegoś czasu próbuję innych firm ale i tak Bobovita mi :-) najbardziej smakuje :-D, a i Lence też :-D:-)

Minęły 2 dni od próby mlekiem modyfikowanym i nie ma żadnych oznak alergii.
Hurra!!

No to może ta alergia dałą za wygraną :-):-D HURA :-D

reklama
Nie wiem o co chodzi,ale mój Bączek nie chce wieczorkiem jeśc.Strasznie marudzi i zjada tylko troszkę.Efkt jest taki,ze częściej się budzi w nocy.:szok:

No, po coś ta kaszka w zaleceniach żywieniowych jest. Sądzę, że jest potrzebna ze względu na składniki w niej zawarte. Zboża to bardzo ważny składnik diety, i to nie tylko pod względem kalorycznym.
No ale jak Agusia dajesz sinlac to też w końcu kaszka. Ja daję też Oliwce, ale chciałaby urozmaicić jej dietę, żeby nie było w niej tylko kaszki z ryżu (jak w sinlacu) ale też z innych zbóż. Zdrowe są kaszki na dobranoc, bo są z pełnego przemiału. A ta kaszka 8 zbóż, to już w ogóle ma dużo zbóz w sobie, więc jest bogata w różniste składniki odżywcze. No ale mojej w ogóle nie smakuje.
a nam zakazano jesc jakich kolwiek zboz, orzechów i miodu bo to sa najwieksze alergeny:tak:
przy kondziu nawet musielismy zrezygnowac z kaszy mannej i odrazu przejsc na kukurydziana
moje dziecko nie zna smaku kaszy mannej choc nie wiem czy w przedszkolu nie dostaje teraz czasem:rofl2:

a nam zakazano jesc jakich kolwiek zboz, orzechów i miodu bo to sa najwieksze alergeny:tak:
przy kondziu nawet musielismy zrezygnowac z kaszy mannej i odrazu przejsc na kukurydziana
moje dziecko nie zna smaku kaszy mannej choc nie wiem czy w przedszkolu nie dostaje teraz czasem:rofl2:
no ryż dajesz, a inne zboża to narazie nie, ale od 10 miesiąca wchodzą. Choćby chleb (pszenica, żyto, często inne zboża) - nie dawałaś chleba Kondziowi?
kaszka manna to przecież pszenica, ta sama, co jest w chlebie.
Wiem, że można być uczulonym na pszenicę, ale wtedy uczula zarówno manna jak i chleb i wiele innych produktów w których jest mąka.

no coz .........
w kaszy kukurydzanej tez jest zboze a jednak nie uczula........
tak chleb dawałam
a kaszy manny NIE
po za tym jesli wogole dostałaby kasze manna to dopiero po roku nam kazano podac

Dziewczyny, a jaką konkretnie wędlinę dajecie na te kanapeczki, taką ze sklepu?
No właśnie, niedługo pewnie wprowadzę rano pół kromki chleba i nie za bardzo wiem z czym go dawać Oliwce. Tzn napewnio będę jej dawała na chleb pół żółtka czasem, tylko nie wiem, czy mogę je rozetrzeć z masłem, żeby dało się rozsmarować na chlebie i się go trzymało :confused: I ile tego masła wolno dać dziennie :confused:
Jeśli chodzi o szynkę, to widziałam w Chacie Polskiej szynkę, była droższa i napisane było, że jest bez konserwantów. Ale czy można im wierzyć :cool:

U nas z dań obiadkowych słoiczkowych to właśnie Gerber i BoboVita, a teraz to zupy ala'mama :-D:-D:-D Deserki są tych samych firm co obiadki...

Właśnie sie zastanawiam nad wprowadzeniem rano zamiast drugiego mleka kanapki...ale nie wiem w jakiej ilości podać bym byłą pewna, ze to starczy Filipowi zamiast tego mleka...do tej pory dostawał chlebek, ale tak miedzy posiłakami...:sorry::sorry:

reklama
Mysia, ja planuję podawać na początek połowę skibeczki. Tyle, że u mnie zawsze może popić cycem. Ale ten chlebek to nie zawsze będę podawać, czasem chlebek, czasem słoiczek, np. twarożek z owocami lub owsianka ze śmietanką.

Karolina, chlebek będę kroić na małe kosteczki.

A Oliwka wsuwa cały czas świeże jabłuszko aż miło.
Cieszę się, że jej się odmieniło :-)

Do góry