reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Ciekawa jestem Gosia czy Emilce posmakują obiadki ze szpinakiem? Ja w sobotę ugotowałam Wiktorii zupkę jarzynową i dodałam kilka listków szpinaku z działki rodziców. Małej smakowało jak zwykle, mi zresztą też, no ale nie dałam tego szpinaku zbyt dużo, tylko trochę, żeby dziecka nie zniechęcić;)

reklama
Victor to już w ogóle od jakiegoś 1,5 miesiąca nie tyka słoiczków:no: Nie chce i koniec:sorry: Więc sama mu gotuje, żeby coś jadł:sorry: Odkąd ma ten ch...rny katar nic nie chce jeść. Z ledwością mu łyżeczkę do buzi wkładam z jego ulubioną zupką. Dobrze, że wczoraj chociaż Danonka zjadł poza cycusiem:baffled: A myślałam, że już na dobre będzie zjadał 2-3 posiłki stałe, a tu zaczynamy od początku:dry:

No Kasiad suuuuper.:-)
My kupujemy z reguły obiadki z Bobovity,ale deserki czasem z Gerbera i Hippa.Kaszki tylko Bobovity (ostatnio na czasie ryżowa z owocami leśnymi} i Sinlac.:-D:tak::-D:tak:

Moja Zosia nie trawi zupek ze słoiczków, pomidorową juz jadła (ugotwowałam z przecieru ze swoich pomidorków) zupka byla troszke kwaskowata ale bardzo jej smakowała, ostatnio tez probowałysmy bułeczkę z szyneczką mniam mniam domagała sie więcej, ale nie chciałam przesadzać, ogólnie Zosience wrocił apetyt z czego sie ciesze, no i mamy już 5 ząbków!

ja narazie wędlin ze sklepu nie daję :no:

a co do gerbera to ja kupuję najczęsciej obiadki od nich i deser z jogurtem :tak:ale z deserków zwykłaych to najczęściej bobovitę ale i bywa hipp :tak:

reklama
a ja nie daje mojemu dziecku zadnej kaszki
no bo, po co?
No, po coś ta kaszka w zaleceniach żywieniowych jest. Sądzę, że jest potrzebna ze względu na składniki w niej zawarte. Zboża to bardzo ważny składnik diety, i to nie tylko pod względem kalorycznym.
No ale jak Agusia dajesz sinlac to też w końcu kaszka. Ja daję też Oliwce, ale chciałaby urozmaicić jej dietę, żeby nie było w niej tylko kaszki z ryżu (jak w sinlacu) ale też z innych zbóż. Zdrowe są kaszki na dobranoc, bo są z pełnego przemiału. A ta kaszka 8 zbóż, to już w ogóle ma dużo zbóz w sobie, więc jest bogata w różniste składniki odżywcze. No ale mojej w ogóle nie smakuje.

Do góry