reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Agutek, próbuj się trochę pocofać w tym wątku, gdzieś dziewczyny pisały jak rozmieszczają posiłki przy sztucznym karmieniu.

reklama
A mi Emilka jakoś coraz mniej wypija mleka :baffled: zawsze robie 180ml bo więcej nie chce :no: dziś o 8:00 jak wstała dałam jej butle i wypiła 30ml :baffled: w nocy 150ml o 2:00 a przed snem tylko 50ml-80ml na raty w dzień wogóle nie weźmie do ust butli z mlekiem :no:

obecnie jest tak 7:00 mleko
10:00 kanapka z szynką i danonek lub kaszka lub jajecznica
14:00 obiadek
17:00 deserek
19:00 mleko
i w nocy mleko 1 raz lub 2

w międzyczasie chrupki czy chrupaczki no i soczki i herbatki ;-)

Gosia może to tymczasowy brak apetytu?
Moja córa też teraz mniej je, a jeszcze kilka dni temu miała duży apetyt i wszystkie porcje pięknie mi zjadała :tak: Jednak od samego początku jadła zawsze mniej mleka niż "normy" mówią. Jak mi ostatnio wypiła 220ml mleka to normalnie sukces na całej linii był ;-)
Standardowo wypija tak 150-160ml maksymalnie, a ostatnio znowu nawet mniej :-(

Ja myślałam, żeby wprowadzić taki jadłospis:
06.00 mleko
09.00 kaszka lub jajecznica
12.00 kanapka
14.00 obiad
16.00 deser
19.30 mleko

Wczoraj tak mniej więcej udało się go zrealizować, ale dzisiaj np. mała właśnie mi przespała kanapkę :-p

Hihi, wyobrazcie sobie, ze Jula wczoraj wypila 100ml mleczka modyfikowanego:szok:....a zawsze bylo BLEE:-D............Chyba zblizamy sie do konca karmienia cycusiem:sorry2:

W nocy Kasiad to jest przeroznie....
przed wieczornym spaniem to jest tylko kaszka albo jak wczoraj mleczko z butli.....jednak przy pierwszej pobudce musi byc cycus inaczej sie nie da:baffled::sorry2:i tak za kzdym razem w nocy...cyc....cyc.....
ale mam nadzieje ze po malutku da sie to przestawic.....
jednak jescze nie dawno wogole mowy nie bylo by przed spaniem nie bylo cyca:happy2:

Martyna wypija jedna butelke (150 ml) mleka ok 5-6 rano. w dzien moze z 90 ml z bidonu a na wieczor tylko kaszka na mleku lyzeczka. i TYLKO tyle mleka. nasza pediatra twierdzi ze jak zjada jajko i czasem jakis serek to nie powinno byc zadnych niedoborow. podobno sa dzieci ktore nie lubia mleka (jak pisala Tycia o swoim synku) i nic sie na to nie poradzi:nerd:

weic jesli dziecko normalnie przybywa na wadze to PROSZE SIE NIE MARTWIC:tak:

Ja coraz czesciej mysle o wpowadzeniu butli,choc raz dziennie.Piersi mam miekawe i jak konrad sie budzi w nocy,to mam wrazenie,ze nie zjada duzo.Jemu niby wystarcza i zasypia.Tylko martwie sie tym,ze wciaz jest taki szczupły.

Tycia, dzieci szczuple to w doroslym wieku osoby malo narazone na nadwage i zwiazane z tym choroby. jestem w podobnej jak ty sytuacji i swoje wieczne zamartwianie w tym temacie postanowilam zakonczyc.:tak: i tobie tez tak radze. dla zdrowia psychicznego :tak:

a Kondzio pewnie nie glodny w nocy tylko spragniony (tylko ciekawe czy rzadkiego mleczka czy piersi:-p)

reklama
Do góry